sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Mitä, mitä mitä?

Blogger rentouttaa Munkkiklubia värittämällä. Itse en voi vaikuttaa värivalintoihin, jos itä on melkein musta. Vaalentuessaan väri siirtyy länteen. Tämän värimaailman keskellä Suomi-neito pitää värinsä noudattaessaan Brysselin neuvoja tuulensuunnan mukaan.

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten

14 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
2001: Microsoft julkisti Windows XP:n.

Jälkijunassa ollaan, mitä tulee tietoliikenteeseen. Microsoft julkaisi Windows XP:n 6 -kymppiselle käyttöjärjestelmäksi netissä. Halusin oppia verkkokirjoitustaidon ja jatkaa vielä työtä eläkeikään asti. Kumpikin hanke joutui vastatuuleen kuin Pitkänsaaren Hellin englannin opettelu. Hän oli hakeutumassa sosiaaliselle lomalle ja tarvitsi lääkärintodistuksen hakemukseensa.
- Et sinä mitään englannin kielen kurssia tarvitse, nosti lääkäri yhden osa-alueen loman pääaiheeksi ja epäsi hakemuksen.

- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä? Kyseessä oli  Hyvinvointipalvelut laatu ja tasa-arvo -projekti. Haettiin projektiin maksavia osallistujia lehti-ilmoituksella täsmäkoulutettavien yritysten lisäksi.
- Sitä juuri, en ole vielä vanhainkotipaikkaa varannut lakanoiden välissä, sain sanotuksi.

Oman tietokoneen hankinta oli edessä ja kyselin siitä neuvoja oppineilta vertaisohjaajilta.
- Osta käytetty, se kyllä sinulle riittää harjoituskoneeksi, antoivat lobbarit neuvojansa käytettyjen koneiden kauppiaiden eduksi. Kone oli jo vanhentunut käyttöjärjestelmältään, näyttö söherö ja hiiri hidas liikkeissään. YAT:n suoritin tietotekniikkataitoisen kirjurin avustuksella. Halusin oppia lisää ja ilmoittauduin Yritysakatemian järjestämään koulutukseen verkkoympäristössä. Paikallinen johtaja esitteli oman uuden läppärinsä. Minun hankkimani oli kaukana siitä.

Digiaikaan siirtymisestä puhuttiin analogisten tv-lähetysten loputtua. Kaapeleita rakennettiin kuka ensiksi ehti kerrostalon ulkoseinään asti. Taloyhtiöllä oli ongelma, kun ei oltu vielä budjetoitukaan yhteyksien rakentamiseen.
- Etkö sinä ymmärrä, kysyi sisälle tullut pistokkeiden katsoja.
Minunko siitä olisi pitänyt jotakin tietää?

Pankki opetti minut käyttämään verkkopalveluja, olihan pankin kannattavuus palvelumaksujen varassa. Käteisenä kerättyä rahaa ei enää saanut tuoda tilille, vaan olisi pitänyt ottaa pankin avaimet ja viedä rahat tallelokeroon. Sieltä toinen securitaarefirma olisi siirtänyt rahat tililleni. Näin yrittäjiä käytettiin hyväksi välikäsien kautta. 

 Omaishoitajat ja läheiset ry:n 10-vuotisjuhla
 Jotakin omakohtaista jäi mieleen vuodesta 2001. Vietin Omaishoitajat ja läheiset ry:n kanssa omaa 10-vuotisjuhlaa Talvipuutarhassa. Sitä en halua jakaa vastaperustetun paikallisyhdistyksen kanssa. He haalivat jäseniä osoitteen muutoksen perusteella ja liittivät jäsenrekisteriinsä. 
En sooloillut yhdistyksessä, mutta pelkäksi jäsenmaksunmaksajaksi en suostu. Erottamiseni tapahtui netissä Omaishoitajat ja Läheiset -Liiton verkkosivuilla. Kirjoitukseni rekisteröimisineen oli pois pyyhitty. Paikallisen yhdistyksen 10 -vuotisjuhlaan kutsuttiin todistamaan pinssien jakoa yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä.
- Olisit saanut pinssin, jos olisit pysynyt jäsenmaksunmaksajana.
- Kiitos, mutta se ole ollut minun motiivini. 
Jotakin oli pielessä alusta lähtien. Sen todisti toiminnanjohtaja purjehtiessaan juhlaan. Hän käänsi selkänsä minulle ja tervehti vain keskustelukumppaniani tunkiessaan meidän välistä juhlapaikalle.

Omaishoitajien järjestötoiminta on politisoitunut kuin Tynkkysen erottaminen puheenjohtajistosta ja  puolueen jäsenyydestä. Saisinkohan armahduksen presidentiltä, etten ole vieläkään liian vanha kirjoittamaan verkossa. Toiseksi yrittäjyyskin lasketaan lainsäädännön mukaan työhistoriaan. Vanha ja uusi ovat törmäyskurssilla, sen määrää lainlaatijat.

Ei kommentteja: