keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Täsmätieto vuodelta -490

2505 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
-490: Marathonin taistelu. Tarinan mukaan ateenalainen sanansaattaja juoksi ensimmäisen tunnetun maratonmatkan (42 km) Marathonista Ateenaan.

Aamun ajatus
Kun opimme huomaamaan mahdollisuudet
yhtä nopeasti kuin toistemme virheet,
olemme hetkessä kaikki onnistujia.


Aamun ajatus ei ole toteutunut kohdallani toisten virheiden kautta. Nelikentän mahdollisuudet ovat aina olleet kuin saaret Juojärvellä. Mitkä mahdollisuudet siitä avautuvat minulle?

Kuvahaun tulos haulle verkkokirjoittajan talo mahdollisuudet 
Mahdollisuudet
71 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)

Kansalais-/veljes-/sisällissodan voittajat jakavat oikeuksia elää kuin valkoiset torppariajalla. Sille on pystytetty patsas kaupungintalon puistoon Lahdessa. Hävinneet ovat vankileirillä Fellmannin pellolla. Koko pienen ikäni olen saanut kuulla köyhästä syntyperästäni punaisen pentuna. Sitä en tullut ajatelleeksi 5-kymppiseksi. Vasta palaaminen vanhempien hoitajaksi sytytti roihun ympärilläni. Olinko tehnyt haaksirikon karahtamalla kiville, vai mikä oli tuloni syy?

Koko silloin tunnettu maanpiiri ei tuntenut sodan kokeneiden vanhempien vanhenemista. Kunta oli avainasemassa purkaessaan laitospaikat kehittämättä avopalveluja tilalle. Tänään tehdään aloiteretkiä eduskuntaan arvokkaan vanhuuden puolesta. Kekkosen hoito Tamminiemessä on esikuvana. Hoitajat työskentelevät työrupeamansa 24/7 noudattaen työaikalakia. Tärkeässä työssä olevien vanhemmille on tätä oikeutta kaavaltu. Siitä Urpon velvoitus, että lapset maksavat vanhempiensa hoidon laitoksissa.

Isälläni ei ollut sitä mahdollisuutta äidin halvaannuttua. Heidän kummankin olisi pitänyt siirtyä laitoshoitoon, mikä tarkoitti pakkohoitoa, kun isä ei antanut suostumustaan. Hän huomasi yhteiskunnan kaavaileman virhearvion ja soitti minulle. Sillä yhteydenotolla tein päätökseni.
- Minä tulen.

Kunta näki mahdollisuuksiensa valuvan hukkaan, kun viimeiseen asti puolustin lahjakirjaosuuttamme lapsuuskotiin. Isän kuoleman jälkeen oli jako edessä. Kaikkien puolesta tein ratkaisuja, että jokainen saisi osuutensa maasta. Kulutusluotolla ostin riitelevän sisaren osuuden. Vielä sijoittajat kokeilivat onneaan kunnan pienellä ja EU:n suurella rahalla rakentaa lapsuuskodin uimarantaan mökkiläisille kokoontumispaikka viihteellä ja vapaalla.

Tarvitsin nuorten apua tiekunnan kokoukseen, että hanke ei toteutuisi. 
- Tiekunta ei omista rantaa eikä toisen maalle saa rakentaa. 
Siitä huolimatta tiekunta jatkaa sotatilaa meidän maalla. He tarvitsevat jo muukalaisille hautausmaata, onhan sijoittajian haalittu pienellä rahalla Moskovasta asti. 

Katson 24 h Jerusalem tunneittain. Siellä Tiekartta Länsirannalla on jatkunut sodasta lähtien. Kaikki ovat ulkomaalaisia. Meidän suku on ollut Vihtaniemellä vuodesta 1900 lähtien. Seitsemän talvisavua sinnitteli tiettömän taipaleen takana. Kun metsäautotie saatiin yksityisten toimesta, kunta houkutteli sijoittajat halvoilla mökkiplänteillä rannoilleen. He eivät tulleet tekemään työtä eikä lisääntymään, vaan hankkimaan lisäarvoa sijoittamalleen rahalle. Se on tämän päivä trendi.

Ylpeänä voin sanoa olevani Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas, jonka mahdollisuudet halutaan kääntää virheiksi, joista näkijät kehittelevät omat mahdollisuutensa onnistujina.

Ei kommentteja: