torstai 24. syyskuuta 2015

Munkkiklubilla 24. päivä lokakuuta 2015, klo10.20

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten 
Sivun katselujen koko historia
95 999

Virtuaalimaailmassa on ollut kävijöitä Munkkiklubilla nyt jo yli 96 000. Verkkokirjoittajan talon laskuri menetti kävijänsä, kun dna ryhtyi puhdistamaan sivujaan kotisivupalvelun osalta. Hitaasti mutta varmasti kävijä kerrallaan rekisteröityy laskuriin nettihotellissa.

Avustuspyyntöjä tulee puhelinsoitoilla. Rikastumistarjouksia sähköpostiin. Omalta osalta en anna enää pikkusormea kenellekään ja pelastan sillä koko käden. Kielipolliisi kielsi minua kirjoittamasta blogia. Sain kuitenkin puolustajan, etten odottanut kommentteja enkä tykkäyksiä. Odotan kaikille kanaville peukutusta, ettei tykkääkään. Ihan sama, en pyydä edes lukemaan. Sillä kirjoitan, mitä kirjoitan.

Kauan sitten sain kutsun kirjoittaa blogia verkkolehteen.  Verkkolehden suosio mitattiin kävijöiden määrällä. Rinnalle ilmestyi toinen verkkolehti. Siitä alkoi kilpalaulanta, kumpi saa enemmän kävijöitä. KKN luovutti ja Värtsi jatkaa muutaman kirjoittajan voimin. Kirja-arvostelut ovat pääasiallista antia niin verkkolehdessä kuin blogilistoilla. Lukijoiden lisäämiseksi järjestetään arpajaisi, joissa on tarkat osallistumisehdot.

Katson maailman kartan värejä, mistä maasta on ollut katselijoita. Itse olen kiinnostunut maailman tilanteesta 24 h Jerusalem tunneittain ja Palestiina - valtiota ei tule. Olisiko tämä meidänkin tulevaisuuden kuva isänmaasta, joka kaikille ei ole arvovalinta hyvinvointivaltiona.

Olin palannut takaisin Lahteen 10 poissaolovuoden jälkeen. Osoitteenmuutos viskasi minut vasta perustettuun omaishoitajayhdistykseen. Päivi Räsänen toi valtiovallan tervehdyksen omaishoitajapäivään. Hän ei puhunut vallitsevasta omaishoitajatilanteesta, vaan globaalista tulevaisuudesta. Se tulevaisuus on meillä nyt elettävänä. Tilanteen kärjistää turvapaikanhakijoiden suuri määrä. Vanhusten hoidon taso on pudonnut häntäpäähän kansainvälisessä vertailussa eikä se enää ole poliittisesti tärkeätä.

Puhutaan varhaiskasvatuksesta varsinkin ministerin lapsen kohdalla. Tämä on toinen kerta, kun puhe saa näkemään punaista. Omaishoitajille oli pyydetty puhujaksi kuntaliiton lakimies eduskunnan auditoriossa. Hän sanoi olevansa sosiaalihuollon asiakas, kun pieni tytär saa kunnallisen päivähoidon. 
Kotiin tultua ajattelin polttaa kaikki omaishoitoon liittyvät kirjeet, mutta olin väsynyt ja vihainen. Vein vain roskat maanalaisen parkkihallin perällä olevaan roskalaatikkoon. 

PS päivitys PHNetin sivulta 3.7.2016
Brittilehti: Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on Euroopan huonoin - Ajavatko hallitukset terveydenhuollon alas tahallaan? (24.2.2016 14:18)

Ei kommentteja: