maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kirkon teoriat

Tänään 30.6.2015 eduskunta jää kesälomalle. Tiedän heidän keskustelleen kyselytunnilla kaksi kertaa sen jälkeen kun eivät olleet näkyvissä Ylen verkossa. Olisi säästänyt aikaani parempaa tekemistä varten kuin Eduskunnan kyselytunti to 25.6.2015 roolittamiseen radioateljeen menneeseen juhannukseen. Tänään työkalurivi hävisi eikä suostu näkymään palauttamisesta huolimatta. Siksi jaankin puheenvuorot  uusiksi, olihan keskustelu puuduttavaa puolesta ja vastaan sananvaihtoa.

17.06.2015
Eduskunnan täysistunto ei näy Ylen verkossa

Eduskunta istuntosalissa Sibelius-Akatemian tiloissa Helsingissä 2. kesäkuuta. 
Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Pääministerin ilmoitus normien purkamisesta

Eduskunta keskustelee hallituksen suunnitelmasta normien purkamisesta. Mitä sääntelyä Juha Sipilän hallitus pitää turhana, kustannusrasitteena tai muusta syystä poistettavana. Suora lähetys.

382 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1633: Roomalaiskatolinen kirkko määräsi Galileo Galilein kieltämään heliosentrisen teorian, jonka mukaan Maa kiertää Aurinkoa.

Yritän löytää yhtäläisyyksiä 15 vuotta katsomastani näköalasta. Kaksi valkoista tornia ilmestyi kuin tyhjästä WTC:n sortumisen jälkeen. 

Tunisian Sussessa tapahtuu terroriteko. Saudien rakentamat rantahotellit menettivät turistinsa WTC:n iskujen jälkeen. Kaikkia länsimaisia pidettiin epäilyttävinä turisteina ja heihin suhtauduttiin syyllistävästi "sinäkin amerikkalainen". Kävin lomalla Monastirissa. Siellä nuori arabipoika esitteli minut kuuluvasti.
- Äitini Amerikasta ja saattoi minut naisten pöytään.
- Onpa rohkea nainen, supisivat pöytäseuralaiset.
- Suomesta, korjasin esittelyä. Sitten olinkin Venäjältä.

Näiden eduskunnan kyselytuntien antiin liitän Grahn-Laasosen takaaman laadukkaan varhaiskasvatuksen 2 -vuotiaalle tyttärelleen. Minua loukkaa takaukset, onhan meitä sotalapsia, jotka eivät ole saaneet muuta varhaiskasvatusta kuin kotikasvatuksena. Kansakoulua pidettiin maalaistalojen kamareissa ja tuvissa. Oppikouluun oli lähdettävä liian nuorena vieraalle paikkakunnalle.

Nyt on vanhusten heitteillejätöstä kyse. Omaishoitajatkaan eivät pysty kaikkia puutteita korjaamaan.  Liian suuret erot johtuvat julkisesta ja yksityisestä terveydenhoidosta. Kuka maksaa ja mistä maksaa. Ostopalveluna röntgenkuvat maksavat 150 € erikoislääkärin lähetteellä. Terveyskeskuksessa varaat ensiksi lääkäriajan saadaksesi lähetteen erikoislääkärille kolmen kuukauden jonottamisen jälkeen. Leikkauksen toteutuminen julkisen kautta vie aikaa 1kk+3kk+6kk. Se on ainoa ilo, jos kuolenkin ennen leikkausta. Silloin säästyy rahat, aika ja paikka elossa olevalle.

Siksi on saman tekevää, ovatko kyselytunnit nähtävissä vai näkymättömissä. Niiden seuraaminen on hukkaan heitettyä aikaa.

Ei kommentteja: