torstai 25. kesäkuuta 2015

4000 kävijää kirjaa nettihotellin laskuri

1941: Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Suomea ilman sodanjulistusta. Jatkosota alkoi.

En ollut vielä syntynyt, kun Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Suomea. Jos pommin kohde olisi ollut äitini, olisi saatu kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Isäni kutsuttiin sotaan tykinruoaksi. Hän palasi kuitenkin elävänä rintamalta sodan kauhut silmissään. Talolliset olivat voittajia tässäkin sodassa. Sen totesin yhden Öllin isän asenteessa, että olisin hänen piikansa vanhempieni rengin ja piikalikan avioliiton  seurauksena. Tukin hänen suuren suunsa rokottamalla työstäni rahalla.
- Jos vanhempani olivat isännättömässä talossasi renkinä ja piikana, minä en ole sinun piikasi. Minulla on työ ja työllä on hintansa. 

Se ei ollut senpituinen, vaan jatkoa seurasi. Hän kiirehti lupaamaan isälleni kuoltua havuseppeleen haudalle.
- Ehtiihän tuon sittenkin, totesi isäni liikuttuneena.
- Pitäisikö minun se vielä pyytää valkoiselta veteraanijärjestöltä?
En pyytänyt enkä ilmoittanut isän kuolemasta.
- Jospa hän ei ole kuollut, totesi hautausurakoitsija, kun tänne ei ole mitään ilmoitettu. Näin pienessä kunnassa oli jokainen urautunut omaan uomaansa. Nyt on normien purkamisen aika, sillä lainlaatijat ovat vetäneet köydet kireälle, ihan solmuun asti.

17 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1998: Microsoftin Windows 98 julkaistiin.

Pommien tilalle on tullut virtuaalinen sodankäynti. Digitalisoitumisen on ollut tarkoitus parantaa yhteyksiä globaalisti. Kuuma linja on tästä esimakua, jos ydinaseet laukaistaan, on valmius vastata hyökkäykseen. Terroristit suorittivat uskomattoman hyökkäyksen WTC -torneihin. Oliko se tilattu operaatio vai näyte sodankäynnin muuttumisesta maalla, merellä ja ilmassa. 

Ei kommentteja: