maanantai 25. toukokuuta 2015

Uuden hallituksen prosessikaavio

Illan tullen sanoi hän.
- Nyt mä lähden pois.
Kerta toisensa jälkeen kuulin valitusta, kun tarvitsin lääkärin apua.
- Syksystä lähtien on ollut kahden lääkärin vajaus. Paavolan terveysasema oli evakossa ja reseptin uusiminen jäi tekemättä. Syksyllä 2009 kipukohtaus pakotti hakeutumaan laboratorioon, kun en tiennyt mikä oli tullut. Pyysin tulokset parantajalääkärin vastattavaksi ja hänen kauttaan sain lähetteen Päksiin. Kortisonipistokset olkapäähän auttoivat vaatteiden päälle pukemisessa.
Viime keväänä lääkärin vastaukset kovenivat.
- Sinulla ei voi olla borrelioosikipua, kun ei ole uutta punkinpuremaa.

Keuhkoveritulppa kesällä muutti elämän rytmiä. Ja taas sama lääkärivajaus pakottaa hakeutumaan yksityislääkärille. Kerran vielä piikit polviin ja ajanvarauslappu käteen  enteili kaupunginsairaalan laborotorion muuttoa. Olen todella iloinen, etten ole heidän muutoistaan enää riippuvainen. 
Kysymällä on selvinnyt, kuinka jatkan loppuikäistä marevanhoidon kontrollikäyntejä.  Kaiken varalta kysyin, kuinka pääsen päivystykseen, jos on akuutti tarve. On suuri ero kaupungin ja kunnan terveyspalvelujen saatavuudessa. Siinäpä sotesopan ratkaisua uudelle hallitukselle.
Jälkiviisaana voin verrata omia tavoitteitani Kennedyn kuumatkatavoitteisiin tai Sipilän hallitusneuvotteluihin.
25.5.1961 kuumatkan tavoitteet

Vielä viisi päivää, kun meikätytöllä olisi lakkiaiset Vihtaniemen ensimmäisenä ja viimeisenä ylioppilaana. Surukseni saan todeta, kaikki ei mennyt kuin Strömsöössä, vaikka "Mitä tänään syötäisi"  kaikki aineosat mitattuna jokainen omaan astiaansa lisättäisi keitokseen. Kysymys kuuluukin.
- Mistä niitä kippoja sisältöineen saa ostaa?

Mitä olemme oppineet elämää varten? Talouden madonluvut ovat sen opettaneet kymmenen sukupolven aikana. Kaikki on aloitettava alusta.

Video aiheesta Talouden Madonluvut (Suomi Tekstit)


Kokemus on osoittanut,
että ihmiskunnalla on taipumus kärsiä
niin kauan kuin paha on sidettävissä

Sen sijaan että se hankkisi itselleen oikeutta
rikkomalla muotit, joihin se on tottunut.

Yhdysvaltain itsenäisyysjulistus 

Suurvallan elämässä on kuusi aikakautta.
- Uudisraivaajien aika
- Valloitusten aika
- Kaupankäynnin aika
- Vaurauden aika
- Älyllisten saavutusten aika
- Viimeisenä leivän ja sirkushuvien aika Rappion aika.

Rappion merkit
- Suuret sotavoimat ja sotilaiden kurittomuus
- Omaisuudella pröystäily
- Rikkaiden ja köyhien välisen kuilun kasvaminen
- Halu elää pöhöttyneen valtion elättinä
- Pakkomielteinen suhtautuminen seksiin

Pahamaineisin rappion merkeistä on valuutan arvon heikkeneminen.

Miksi olemme luoneet tällaisen maailman?  

Vaikka en vielä ole elänyt  koko sykliä alusta loppuun enkä eläkään, silti Vihtaniemellä alkoi 1900 uudisraavaajien aika. Isäni muisteli tätä aikaa lähettämässään kirjeessä, jonka pyysi polttamaan, ettei kenellekään tule paha mieli.

Oikeastaan omassa elämässä seuraavat aikakaudet toisiaan. Rappion ajan totesin alkaneen, kun koulutusesittelyvihkonen oli kuvitettu sirkustempuilla. Taistelu käydään leivästä ja lihasta eikä omaisuudella pröystäily ole vierasta, kun kysellään. 
- Mitä sinulla on pitkän poissa olon jälkeen. Kun en voinut millään kehua sain vähättelevän arvion.
- Eihän sinulla sitten muuta ole, kuin tyhjä pää ja tuulen huuhtoma pee. Maltan vielä olla kirjoittamatta, mikä oli naisvaltaisen fabriikin kellokkaan lempislogan. Voihan sen niinkin sanoa omasta anatomiasta.

Hallitusneuvottelut katkesivat yhden edustajan kohdalla pakkomielteeseen lähettää seksiviestejä puolueensa naisille. Kun edustaja ei muuten voi halventaa naista, hän vetäisee ammatin katuhuoran työksi. Onneksi ei hän tule enää samalle kadulle, että siirtyisin kadun reunaan, painaisin pään alas ja katsoisin keisarin uusissa vaatteissa purjehtivan ohi.

Politiikka on siitä omitusta vatulointia, että edellisten hallitusten jäljiltä mieleen jääneet vattuilijat ovat opposition syvissä syövereissä. 

Ei kommentteja: