sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Toukokuun toinen sunnuntai uuden hallituksen esittely

Esittelen vanhan, sillä se on ainoa hallitus lapsille; kunnioittaa vanhempiansa! Käskyjen selitysosan varassa ovat kaikki ministerit, entiset ja uudet. Heitä arvioidaan, kuinka ovat meidän yhteisiä asioita hoitaneet.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014


Kesällä 1938

Uhat 2001

Äidin viimeinen käynti Vihtaniemellä 1991

 
Laitoksessa yön yli

Vuosien 1991 - 2000 elämänkokemus ulottuu aina vuoteen 1900. Silloin saivat isovanhempani kunnanmökin asuttavakseen kauniissa Vihtaniemessä Juojärven rannalla. Näillä valokuvilla kerron koko suvun tarinan vanhempieni elinajalta ja jatkan sitä joulusta 1990 pääsiäiseen 2000 omaishoitajana. 

Paljon olen kirjoittanut saadakseni ääneni kuuluviin. Kesän 1989 kahden kuukauden harjoitteluajalla velkaannuin 20 000 mummonmarkaa viettäessäni ommoo lommoo tekemättä ansiotyötäni. Sitten alkoi tapahtua omistuksieni realisoiminen välimiesoikeudella uhaten. Sain velkani maksetuksi ja 10 vuotta omaishoitajana voin laskea ansiotulonmenetyksenä 1 miljoona mummonmarkkaa. Isä vei hoidonhinnan hautaan. Hänestä tuli kuoltuansa miljonääri, kun lapsuuskoti jaettiin osakkaille lomatontteina. 

Ostin kulutusluotolla yhden osakkaan ulos ja lähdin tienaamaan velkarahaa tekemällä työtä. Näistä merkittävistä tapahtumista on kirjeenvaihto tallella. Omaishoidosta sosiaalijohtajan kanssa, sitten kirjanpitäjän selvitys työvoimatoimiston naisille työn jatkamisen edellytyksistä. Tämä kirjeaineisto on runko tehdystä työstä, joka työtä ei ole ollutkaan ja monesta elämääni vaikeuttavasta käänteestä.

Lopputuloksena on Tiekartta Länsirannalla, jonne teen varauksen muukalaisten hautausmaasta. Woodoomenot ovat tuottaneet tuloksen joka kerta erikseen. Uudessa osoitteessa kaktus sukupuuna sai tähden, etten unohtaisi sadun viitoittamaa tietä koivusta ja tähdestä. 
Siinäpä hallituksilla työtä kerrakseen tehdä tyhjäksi ruohonjuuri tason tekemä työ. Kirjeenvaihto on käyty, nyt on vuorossa kansainvälisessä rikostutkinnassa käytetyt menetelmät siitä, olemmeko vain yli varojen eläneiden hallitusten maksumiehiä ns rauhan välikappaleina.

Ei kommentteja: