tiistai 19. toukokuuta 2015

Kuuntele uusin

Päivän mietelause (ilmoitettu aika 18.5.2015)

Pentti Holapan runo Koirani on vanha kokoelmasta Runot 1950-2000, WSOY 2000. Lukijana kuuluttaja Juha Salomaa.

 
R.I.P. Mosse löytöjen äärellä

Areenan ilmoitetut aikataulut ovat sekaisin kuin lentokenttien ilmoitukset. Niistä ei ole tänään havaintoa, saihan Sipilä lentolupakirjansa uusituksi. Pilleri päivässä pitää Sipilän lentokunnossa: "Olen jatkuvassa seurannassa"

Kankaanniemen kiirastuli veti uuraislaiset hiljaisiksi Eikä tämä ole vai Kankaanniemen kiirastuli. Se vain roihahti liekkeihin yhden hallitusneuvottelijan harkintakyvyn pettäessä.


Päivän mietelause
Tommi Melender: Kylmä sota. (Tulossa kuunneltavaksi, kunhan ehtii.)

Ote kirjailija Tommi Melenderin romaanista Kylmä sota, WSOY 2014. 
(Blir tillgänglig idag kl. 06.56)

Hartaudet: Aamuhartaus 19.5. pastori Jenni Jerkku
Pastori Jenni Jerkku, Helsinki.
Hartauden musiikki: "Saa iloita", san. Jaakko Löytty, säv. Pekka Simojoki, sov. Pekka Nyman, es. Jakaranda-kuoro ja Mari Vesamäki (laulu).


YATutkinnon suorittamisen ehtona oli tehdä lopputyö tietokoneella. Tiesin ilmoittautuessani, etten sitä pystyisi itse tekemään. Olinhan vielä verkkokirjoitustaidoton eikä ollut omaa konetta. 
- Kyllä sinulle loppuraportti tehdään, lupasi toinen Ari. Arit olivat saaneet projektirahaa yrittäjien kouluttamiseksi.

Osanottajista oli puute koulutuksen järjestämiseksi. Siksi pääsin mukaan kuunteluoppilaana. Nälkä kasvoi syödessä. Hakeuduin Työväenopiston seniorikursseille oppimaan verkkokirjoitustaidon. 
Kirjuri laati loppuraportin omalla tavallaan. Käytin näitä opiskeluja hyväkseni YEATutkintokoulutuksessa verkkoympäristössä. Taloyhtiössä ei oltu vielä budjetoitukaan digivalmiuksien rakentamiseen. 

Ainoa hylätty suoritus oli kirjurin laatima loppuraportti. En ottanut vastuuta kouluttajan tekemästä puutteesta. Päivämäärät puuttuivat, milloin olin suorittanut YATutkinnon. Tähän samaan epätarkkuuteen törmään ohjelmatiedoissa Aamuhartaus 19.5. pastori Jenni Jerkku.
Se on tämän aamun radiohartaus 19.5.2015. Jos siitä tulee uusinta ilmoitetaan se tarkasti päivämäärällä vuosiluku mukaan otettuna. Sihteeriköt käyttivät vanhoja pohjia ilmoittaessaan koulutusohjelmasta. Ilmoituspäivänä sen osasi yhdistää seuraavaan lähipäivään, mutta jälkikäteen katsoessa opiskelun etenemistä, piti tarkaan muistella, miten vanhan pohjan tieto sopi ohjelmaan.

Odotan hallituksen muodostumista, että saan täysistunnon kyselytunnin roolittaa Radioateljeen runoihin Juhannus 2015. 

Tämäkin vielä. Pankkiasioiden kaukohoitaminen on vaatinut valitsemaan pankin saman ryhmän sisältä. Ensiksi vaihtui seurakunta, nyt on pankin vuoro.

Kuusi koivunlehtipankkia palaa OP-ryhmään

OP Ryhmä vahvistuu kuudella uudella jäsenpankilla. Osuuspankki Poppia, Keiteleen Osuuspankki, Laihian Osuuspankki, Multian Osuuspankki, Petäjäveden Osuuspankki ja Tuusniemen Osuuspankki siirtyvät OP Ryhmän jäsenpankeiksi. 

Näitä kahta näkymää vartioi enkel'parvi pimenevässä illassa kirkonkammarin ikkunan takana. En vielä silloin tiennyt, että E-liike menee konkurssiin ja koko Suomi seuraa perässä.

Kun 2000 -luku vaihtui, oli aika lähteä. Hernepussinheitokisa on jatkunut. Piispakokelas pahoitteli seurakunnan vaihdosta. Minua loukkasi pahoittelu, enhän luopunut lapsenuskosta.

Pankin kanssa selvitin asiani ja sain AS Oy:n asiat ammatti-isännöitsijätoimiston hoidettavaksi. Pankinjohtaja sulki yhtymän tilit, kun olin mukamas käyttänyt raha-asioita omaksi hyväksi. Taisi kopsahtaa omaan nilkkaan, kun pisti paksuksi oman tyttärensä ikäisen kesäapulaisen. Perhe lähti ja nuori perhe jäi kasvamaan vanhan pukin vartioimana.

Ei mennyt hyvin ennenkään, mutta vielä kehnommin tänä päivänä. Perästä kuuluu, kun kyselen kaukaa.

- Taidatpa tappaa jo minutkin?
- En minä sinua tapa;
kuka sinua surisi!
Kun tapan talon emännän,
samalla isännän isken,
kohta kaikkia komennan.
Sinä palvelet paremmin,
kun et kuole, vaan vikiset. Lauri Viita


Tauti tappoi talon emännän, samalla kohtaus iski isännän laitoshoitoon. Kunta komentaa kaikkia kuntalaisia, jos ei kuulu komentajien joukkoon. Palveluni on parantunut ottamalla etäisyyttä syntymäkunnassa vietettyyn aikaan. Kuolin, ennen kuin kuolin, etten sitten kuole, kun kuolen. Vikisemisestä ja valittamisesta on tullut loppu.

Suomi-neidolla on omat ongelmansa hallituksen kokoamisessa ja Aarnion oikeuskäsittelyssä. Puolustuksen kasvoilta luen syyttäjän laatimista mielikuvista, joita YrittäjänErikoisammattiAmmattiTutkinto -koulutuksessa opetettiin käyttämään tuotteen myynnin lisäämiseksi. 
PKN teki parhaansa esittäessään  euroviisunsa. Näin meidän jokaisen on tehtävä sitä ja tätä eikä siihen ole vaihtoehtoja. Kansanedustajat säätävät lakeja mitätöidäkseen sodan aikana syntyneiden yrittämisen.
Vanhat lähtivät Venäjälle puhumaan Putiinille järkeä Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi. Tuloksista ei ole mitään kuulunut. Maailman rauha on vain mielikuvia lopettaa venepakolaisten pyrkimykset sotaa ja vainoa pakoon.

Ei kommentteja: