keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Punkkipostia

 Tänäänkin pitää syödä
 Tälle lautaselle tulee IS:n laskelmien mukaan hintaa 6,8 euroa. 

Aina mun pitää tehdä sitä, mitä toisetkin elolliset tekevät pysyäkseen elossa. Päivien otsikot palan painikkeeksi tälle sillisalaatille. Joistakin otsikoista tulee hyvä mieli, kun maiden väliset suhteet paranevat. Yhteiskunta menettää ruokarahansa, kun sairaanhoitajat vaihtavat alaa. Joku ikiaikainen päähän pinttymä estää sairaanhoitajien työssä viihtymisen. Vieläkö 90 -luvun pätkätyökokeilu vaikuttaa asiaan, josta hullut ei huomaa eikä viisaat virka mittää?

Ulkomaat 12.4.2015 klo 2:29 | päivitetty 12.4.2015 klo 6:22
Obama: Käännekohta Kuuban ja USA:n suhteissa


Kotimaa klo 6:50
Alansa jättänyt sairaanhoitaja on kymmenien tuhansien eurojen menetys yhteiskunnalle


Historia toistaa itseään maanpakolaisuudessa. Lenin on yksi nimeltä mainittu, mutta meitä on paljon mainitsemattomia, joille ei löydy paikkaa tässä maailmassa. Kirjoittaessani blogia olen tullut aatoksiin, herätänkö pahennusta niissä tahoissa, jotka ovat kieltäneet minua kirjoittamasta poliisiasian uhalla, samoin kuin omaksi ostettu työhuone otettiin minulta välimiesoikeudella uhaten.

98 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)

Puriko punkki? Ota se kiinni ja lähetä kirjekuoressa yliopistolle


Luulin jo menettäneeni vaalikauden päättäjäispuheet, kun juhlapaikkana oli Finlandia-talo. Areenassa ehdin sen vielä katsoa vaalien jälkeenkin. Presidentti vertasi  90 -luvun lamaan hoitoa tämän ajan lamapuheisiin, ettei lamaa tule ja tuli kuitenkin. Vedetään pussia tiukemmin silmille, kyllä vaalit ratkaisevat sirkushuvit. Ei voi vähempi kiinnostaa vaaligalleriat ja pj-tentit. Selvisin omaishoidosta laman aikana, tottahan selviän ilman hoidettavaa tästäkin ajasta.

Tämä onkin mielenkiintoinen löytö, kun arkistot on tyhjennettävä 25 vuoden ajalta kertyneistä papereista. Omaishoitoajasta jää muistuttamaan kirjeenvaihto omaishoidontuesta sosiaalijohtajan kanssa. Lipp'lakkiosakkeen hallituksen kiusanteko ja kuinka sen sain loppumaan. Omaishoitaja ryn lakimies valisti minua nipulla lakikirjan irtolehtiä, kuinka asunto-osakeyhtiössä asioita hoidetaan. Osattiin me asua ilman ohjeita, mutta keskenkasvuiset siellä toteuttivat vanhempiensa tahtoa.

Palasin Lahteen jatkamaan työtä, mutta siihenkin tarvitsin puolestapuhujaksi kirjanpitäjän, joka valisti työvoimatoimiston pitkäkyntisiä naisia yrittäjyydestä. Projektikoulutuksissa Kertomukset kirjaksi -verkkokurssi oli tärkeä projektin toteutumiselle. Siitä tuli potentiaalisten ongelmien ja mahdollisuuksien  analyysi.

Ilmoittauduin hyväksyttynä verkkokirjoituskursille. Kurssin vetäjä käänsi kuitenkin nuttunsa nurin ja ilmoitti, että kirjoittaminen on tarkoitettu akateemisille. Vanhustyön keskusliitosta saisin ammatillista apua. Jos kirjoittaa haluaisin olisi joku muinaismummojen lähipiiri minulle sopiva. Tai ammattikorkean järjestämä päivätoiminta lievästi dementoituneelle. 

Peruutin osallistumiseni tuon ammatinvalintaohjausta esittelevän kirjeen saatuani. Lähempänä kurssin alkua peruutin virallisesti osallistumiseni. 
- Sinähän jo kerran peruutit, sain ylimielisen palautteen.  Kun kurssi alkoi, tuli 1. osamaksulasku. Annoin palautteen, minkä dementoituneen tunnetilan se herätti.
- Minä ja muut maisterit pyydämme anteeksi, tuli kollektiivinen anteeksipyyntö, kun tieto ei ollut mennyt eteenpäin.

Yhteisten asioiden hoitajana olin ottamassa perintöäni käyttöön. Pyysin tietoimituksen saadakseni kunnan haalimat sijoittajat omille mökkiplänteilleen meidän uimarannasta. Tiekunnan ukot suhtautuivat pilkallisesti hankeeseeni. Joukkoraiskauskohtauksena muistan lopputuloksen, josta muistuttaa veneluiskan rakentaminen tien päähän. 
Maksoin toimituskulut, kun yksin olin puolustamassa oikeuttani kuutta julkeaa sijoittajaa ja kunnan uskottuamiestä vastaan. Tauti tanssii talvitiellä laman seurauksena. Metsiemme linnut -juliste by UPM on verkkokopin varastohyllyn taustana muistuttamassa UPM:n metsäkoneiden varastopaikasta lapsuuskodin uimarannassa.

Mistä lie meidän virkakuntaa pesiytyneet minulle vieraat toimintatavat. Puhdistus on käynnissä muuallakin kuin Sofi Oksasen kirjassa. Jokainen kalikan rattaisiin asettaja pääsee larppaukseen mukaan ihan omalla nimellä. Muukalaisten hautausmaa odottaa kävijöitänsä Moskovasta asti. Tulevatko he surusaattueena jalkaisin vai vedenylitys hyökkäysvaunuilla kuin sotaharjoituksessa tien tultua Vihtaniemeen.

Ei kommentteja: