sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kaukaa viisaasti

Norjassa heräsi huoli: Salainen sotilastukikohta päätyi venäläisten käsiin.

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten

Samaan asiaan törmäsin omaishoitoajan päätyttyä syntymäkunnassani. Kunta oli myynyt rantojaan sijoittajille, joita oli haalittu Moskovan takaa Siperiasta saakka. Vihtaniemen tie tehtiin alkuperäisten asukkaiden tarpeisiin metsäautotieksi. 

Keltainen tie päättyy meidän lapsuuskodin uimarantaan. On viimeinen talvisavu maiden ulottuessa rannasta rantaan, Pahkasalo, kunnan maata niemen kärjessä.
Kunta suuressa viisaudessa suunnitteli ottavansa meidän maan johtajan huvilatontiksi vanhan rakennuspaikan ja maat tiealueiksi, sähkölinjalle ja kaikkeen siihen, mitä sijoittajat tarvitsisivat lisätäkseen mökkipläntille lisäarvoa.
 

Halkomistoimituksen jälkeen kolme rakennettua mökkiä sai tontin mökkinsä alle. Ne erotettiin rajoilla kantatilasta, joka jäi jäljelle meidän mökittömien omistukseen. Isän aikana kunta oli ottanut rasitetiennä juosten kustuja juoperoita seuraten tieoikeuden. Rasitetielle on perustettu oma tienhoitokunta. Kunnassa konsepti on sekaisin kuntauudistusta veivatessa.

Pyysin tietoimituksen saadakseni rannan omaan käyttöön, mutta tuloksetta. Toimitusmaksun panttina oli määräala rannasta, jos jättäisin maksun maksamatta. Sitten tulee ilmoitus veneluiskan rakentamisesta kunna pienellä ja EU:n suurella rahalla. Pyysin nuoret puolustamaan perintöoikeuttaan ja se tuotti tuloksen. Tiekunta ei omista rantaa eikä toisen maalle saa rakentaa. Se hanke loppui siihen eikä kunta käyttänyt etuosto-oikeutta omistajan vaihdoksessa.

Apulanta teki kaupat kulttuurihistoriallisesta helmestä | Yle 

Lahden Upseerikerhon ostopäätös oli helppo - tämä oli kauppahinta

Andreas Lubitzilla hyytävä alias

Center for Great Apes

Takaisin luontoon, sielläkin lukutaito kuuluu kaikille eikä vain länsimaisille tytöille. Samaistun lähisukulaiseen aloittaessani alakoulun 1947. Musteella kirjoittaminen tuotti vaikeuksia, kun ei ollut tilaa eikä työpöytää, jonka ääressä olisi saanut harjoitella. Kirjoitin vihkollisen jäljentäen tekstiä laiskanläksynä joululomalla 1953. Kun aikaa on kulunut, minua on kielletty kirjoittamasta ja puhumasta omia ajatuksia näkyväksi tai siitä tehdään poliisiasia. Toiseksi kokemukseni halutaan hävittää, kun rahaa ei ole kaikille jakaa.


Boma was Oopsie's first offspring and was 19 in 2005. At almost 30 today, she's still living with her mother Oopsie and her sister Jessie.


Voimauttavat valokuvat kertovat koko totuuden asioista, joita ei voi sanallisesti ilmaista. 

9.4.2015 Aamun ajatus

Elämä tuntuu minusta liian lyhyeltä
käytettäväksi erimielisyyksien hoivaamiseen tai vääryyksien kirjaamiseen.
-Charlotte Bronte
Kuvahaun tulos haulle verkkokirjoittajan talo
Aamun ajatus punnitsee elämän lyhyyttä erimielisyyksien hoivaamiseen tai vääryyksien kirjaamiseen. En voinut päästä yksimielisyyteen vanhempieni omaishoitamisesta 5 -kymppisestä 6 -kymppiseksi. Saattohoitoajan 3 kk tein muuttoa, tyhjensin kirkonkammarin ja pakkasin tavaroita muuttaessani Lahteen. 
Silloin en vielä päässyt yksimielisyyteen taloyhtiön kanssa asumisesta omassa osakkeessa. Kokouskutsut olin järjestänyt kansioon ja oikeaan osuneella toimenpiteellä taloyhtiö sai isännöintitoimiston ja kokousten pitopaikan, joita olin pyytänyt isän eläessä. 

Kolmas kuukausi on menossa noita kansioita tuhotessa. Hoivasinko erimielisyyksiä? Kirjasinko vääryyksiä?
- En. Hyvän vastuksen antoi yksinkertaisten ymmärtämättömien enemmistö taloyhtiön hallituksessa. 
Noudatin vain neljättä ukkaasia, johon liittyy lupaus. Savolaisuus ei ole synti, vaan suuri häpeä muiden vaiettujen häpeiden lisäksi.

Katujätkä -projektin tulos työllistämisestä.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään.

Ei kommentteja: