tiistai 21. huhtikuuta 2015

Heitä on liian vähän

Päivän mietelause
Günter Grass: Löytötavaraa lukuhaluttomille


Maailma on taas mallillaan: Mynttisen Helmi myy piirakoita Lahden torilla - ja sai oman fanisivustonkin (20.4.2015 22:07)

Kotimaa 21.4.2015 klo 8:02 | päivitetty 21.4.2015 klo 8:15
päivitetty linkki näyttää kaikki tiedot, mitkä ovat vähän vinksallaan tänä päivänä. Niihin kuuluu nuorten kesätyöstä saama palkka, joka on tienattu ennen koulun alkua, mutta näkyy tilillä vasta koulun alettua. 
Nuori, ole tarkkana opintotuen kanssa – voit menettää isoja summia, jotka kuuluvat sinulle Opintotukea ei tarvitse palauttaa niistä tulorajan ylittävistä tienesteistä, jotka on ansaittu ennen opiskelun aloittamista tai valmistumisen jälkeen. Kela ei tätä huomioi, ellei opiskelija ilmoita sille asiasta erikseen.

Saman veivauksen koin jäädessäni eläkkeelle lain antaessa siihen mahdollisuuden. Eläkehakemus tehtiin syksyllä, sanoin työhuoneen vuokrasopimuksen päättyväksi 31.1.2005. Eläkeaika alkaisi 1.2.2005 ilmoitetaan, mutta ilman minkäänlaista tietoa maksettavasta eläkkeestä.

Se aiheutti pakokauhun, millä maksaisin kulut eläkkeellä ollessa. Alentuvan ystävällinen puhelinääni vastasi soittoon.
- Meitä on liian vähän tekemään eläkepäätöksiä. Löytyi heitä kuitenkin pilvin pimein tutkimaan saamani sosiaaliset etuudet pitkältä ajalta taaksepäin. Kaiken veivauksen jälkeen löytyi lakipykät, että alle 21 vuotiaana tehdystä työstä ei kertynyt eläkettä. Se oli 1. vuosi opettaessani lapsia lukemaan sodan jälkeen kaatopaikkaolosuhteissa.

Ranskalainen nunna joutui eläkkeelle 75 -vuotiaana opettajan virasta. Hän rukoili siirtoa maailman pahimpaan paikkaan. Löysi itsensä monimiljoonaiselta Kairon kaatopaikalta opettamassa lapsia lukemaan. Samalla antoi perheneuvontaa viikoksi kerrallaan miehille, etteivät hakkaa vaimojaan.

Sisäistän politiikan suomat mahdollisuudet rangaista aina laillisesti, kun siihen on tilaisuus. Jos restentti on jo kaiken rahan saanut palkintona, rukoilee hän vielä sponsorirahaa liian kalliiksi käyneen ruokakassin hinnasta rauhan välikappaleilta.  

Franciscus Assisilaisen rukous

Vapahtaja, tee minusta rauhasi välikappale,
niin että sinne, missä on vihaa,
toisin rakkauden,
missä loukkausta, toisin anteeksiannon,
missä epäsopua, toisin yksimielisyyden,
missä erehdystä, osoittaisin totuuden,
missä epäilystä, auttaisin uskoon,
missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen,
missä pimeyttä, loisin sinun valoasi,
missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon
etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,
hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia,
pyytää rakkautta kuin rakastaa muita,

sillä antaessaan saa,
kadottaessaan löytää,
unohtaessaan saa anteeksi,
kuollessaan nousee iankaikkiseen elämää
n.


Vaalin tuloksen hyödyntämiseksi on otettu luottamus hallitusneuvotteluissa. Monta palvelijaa tiskin takana pitäisi herättää tekemään oikeita päätöksiä, ettei valitusosoite olisi ainoa tapa saada oikeutta.

Kuvahaun tulos haulle Verkkokirjoittajan talo päivän heinonen Lukulehti on viimeinen yritys jatkaa elämää kuin ranskalainen nunna yli 75 -vuotiaana. Päivän Heinonen piirsi toisen vaihtoehdon suurta laukkua vetävästä eläkkeelle siirretystä johtajasta.
- Minun veskaan ei kosketa eikä minunkaan jos olen rehellisesti hankkinut sosiaalisen lompakkoni sisällön.  

 Alussa oli

Tämä yksittäistapaus on kulkenut mukana siitä lähtien kun 1993 asetus omaishoidontuesta annettiin. Kenellä on sille annetaan ja kenellä ei ole siltä otetaan ja annetaan sille, jolla on yli oman tarpeen. 

Tuhansia euroja kuussa - nämä ex-kansanedustajat nostavat yhä sopeutumiseläkettä

He valitsivat hyvän osan ei niin kuin Maria vaan ex- kansanedustajina talouden madonlukujen määrittelemän "pöhöttyneen yhteiskunnan elätteinä".

Ei kommentteja: