perjantai 10. huhtikuuta 2015

Elämän taikaa

Aamun ajatus 10.4.2015

Mihin suinkin pystyt tai uneksit pystyväsi,
ryhdy siihen. Rohkeuteen sisältyy neroutta,
voimaa ja taikaa. Ryhdy siihen nyt HETI!


Nyt tarvitaan ryhtymistä HETI. Kieltäytyminen avusta on uneksimista pystymisestä. Se onkin toinen juttu, kun muutossa kellarikopin tyhjentäminen ja eroottisen hautausmaan siivoaminen. Sen tein alkajaisiksi vähemmän rohkeana. Roskalava olisi ollut kaikkein nerokkain tapa päästä eroon 73 vuotta kestäneestä elämästä. Lakihan sen määrittää, ettei minulla ole enää elämää yli-ikäisenä eikä ole sitä ollutkaan koskaan ei ikinä. 

Osoitteenmuutos on otettu huomioon asioiden kaukohoitajana. Jostakin syystä taloyhtiön isännät jakoivat perheen käytössä olevan osakkeen omistuksen kahtia äidin kuolinpesäksi ja omaksi ostetuksi puolikkaaksi. Äidin perukirjoituksessa minusta tuli kuolinpesänhoitaja eikä kukaan osakkaista ole sitä muuksi muuttanut.  

Omaishoitajan karu tarina: "Oma elämäni on tauolla"

Mittasuhteet olivat toiset, kun itse sain kutsun tulla vanhempieni omaishoitajaksi syksyllä 1990. Vanhempani 20 vuotta vanhempia kuin omaishoitajan karussa tarinassa.  Tiesin selviäväni arjesta, mutta ympäristö sekosi. Heidän rahastusmahdollisuutensa loppui, enhän odottanut hautaustoimistosta kävijää joka päivä.

201 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1814: Napoleon pakotettiin luopumaan vallasta ja hänet karkotettiin Elballe. 

50 vuotta tietämättä toisistaan - synnytykseen kuollut tytär olikin elossa

Historia toistaa itseään karkotuksissa ja tietämättä, että olen ollut elossa 50 vuotta tullessani syntymäkuntaani vanhempieni omaishoitajaksi. Kukaan ei ole profeetta omalla maalla, sen halusivat minulle osoittaa muualta tulleet kuolleitten sielujen metsästäjät asioiden hoitajina.  

keskiviikkona 31. lokakuuta 2007 
Tauti tanssi talvitiellä

Tauti tanssi talvitiellä,
kysyi, toinko terveisiä.
Mistäpä minä mutisin.
Muistitko kotona käydä?
Muistin kyllä, enpä käynyt.
Siellä kuoltiin. Kuka kuoli?
Kukin kuoli vuorollansa,
sinä vain olet elossa.

Taidatpa tappaa jo minutkin?
En minä sinua tapa; / kuka sinua surisi!
Kun tapan talon emännän,
samalla isännän isken,
kohta kaikkia komennan.
Sinä palvelet paremmin,
kun et kuole, vaan vikiset. Lauri Viita

Yritin aikani olla mukana toiminnassa, mihin sain kutsun tulla. Pian selvisi, että maksavista osallistujista oli kysymys. Kiitti, mulle riitti, vaikka en jaksanut tehdä roviota maanalaiseen autotalliin palattuani eduskunnasta omaishoitajille järjestetystä tilaisuudesta. Kuntaliiton lakimies kertoi olevansa sosiaalihuollon asiakas, kun heidän pieni tyttärensä sai kunnallisen päivähoidon molempien vanhempien tehdessä työuraa. 

Tätä mahdollisuutta ei ollut minulla lasten ollessa pieniä. Talonmies hoiti päivällä järjestystä pihapiirissä ja raportoi tyttöjen pahoista teoista palatessani työstä kotiin.
- Pitää viedä pennut putkaan päiväksi, että juopottelurauha säilyy meillä kotona.

SUURILLA SANOILLA annoin palautteen niille, jotka pistivät kalikoita rattaisiin. Kaikki kääntyi hyväksi omassa elämässä enkä tiedä sukulaistenkaan olevan apua vailla. Suomi-neito on hätää kärsimässä suurvaltojen välisessä valtapelissä. 

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten 
Sääkartta 12.4.2015 näyttää mistä tuulee.

Ei kommentteja: