keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Tarpeeton äidinpäivä toukokuun toinen sunnuntai

Borg ja Vartiainen: "Juuttuneille" äideille rahaa vaikka taapero tarhaan (11.3.2015 12:20)

Omat lapset ovat 60 -lukulaisia. Saivat olla kotona kenenkään maksamatta äidinpalkkaa. Kun menin kokopäivätyöhön lapsista huolehti Armi ja kaupungissa perhepäivähoitaja. Isosisko aloitti koulun 6 v ja pikkusisko 4 ja risat jäi vahtimaan kotiavaimia, että kotona on joku odottamassa oven aukaisua koulun loputtua. 

Talonmies oli illalla oven pielessä urputtamassa, mitä pahaa tytöt olivat tehnneet päivän aikana. Lupasin hänelle vapautuksen ilmoitusvelvollisuudesta isännä kanssa vietetyn juopottelun jälkeen.
- Pitää pennut viedä putkaan päiväksi, että saatte omistautua omille harrastuksille meillä kotona.

Näin alkoi avainkaulalasten aika ja 10 -vuotiaina tytöt olivat vaatimassa eroa tuosta mahdottomasta perhetilanteesta.
- Me muutamme lastenkotiin, jos sinä et lähde meidän kanssa uuteen osoitteeseen. Alkoi muuttokierre ja olemme vihdoin kaikki omillamme maailmassa.

Tuntematta Borgin ja Vartiaisen lapsuustaustoja ruotsalaiseen Fannyn ja Aleksanderin tapaan uskon heidän saaneen armeijaikään asti syödä hyvää ja nukkua pehmeällä, kun näkevät juuttuneet äidit kotona ja taaperot tarhassa. Isät ovat enemmän juuttuneet vanhaan ja kaveriporukkaan kantakuppilassa. Borgia ja Vartiaista lainatakseni.
- Älä tee niin kuin minä/me teemme, vaan tehkää niin kuin me opetamme. Ja tehän opetatte ruotsalaisittain. Katainen tilasi oppikirjan Himaselta Amerikasta, yhtä vesiperä läheltä ja kaukaa. Tästä puhutaan vielä.

Ei kommentteja: