sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Isoveli valvoo

Viikon vaalivihje: Älä valitse taloyhtiön johtoon änkyröitä, nuukailijoita tai jarruttajia (23.3.2015 5:51) Kahdentoista asunnon rivitalossa ei ollut tilaa yhdelle osakkeen omistajalle osallistua edes yhtiökokouksiin. Hallituksessa 5 varsinaista jäsentä ja heillä varajäsenet. Isännöitsijäkin omasta takaa ja sitä rataa. Uusi nuijan heiluttaja kysyi.
- Missä sinä sitten asut? Silloin poistuin kokouksesta sammuttaakseni ilmiriidan. Totesinkin nuijalle, ettei minun enon pojan nimi ollut hänen nimensä. Kunnan isättömät pojat maksattivat elatusmaksuja isälläni. Kun hänestä aika jätti, olen nyt maksumiehen paikalla. Eikö tämä koskaan lopu?

Lahtelainen asiantuntija lataa: Taloyhtiöiden hallitukset kahvikerhoja (22.3.2015 5:30)

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten 

Venäjän uhkaus puhuttaa: ”Tuli suoraan Vladimir Putinilta”

Aiemmin ilmoitettua muutosta Bloggerin vain aikuisille suunnattua sisältöä koskevaan käytäntöön ei toteuteta. Lue lisää täältä.
Kun olin lapsi, ei minun tarvinnut miettiä, mikä on lapsille tarkoitettua ja mikä aikuisille. Siihen loppui lapsuus, kun naisten kanssa jouduin talonmiehen saunavuorolla saunaan. Opittuani verkkokirjoitustaidon minulle selvisi, mitä tarkoitusta varten on suuntautuneiden sivut kaikkien saatavilla. Näillä meitä rahastetaan. Eipähän sitä muuta tarvita kuin aseet, huumeet ja naiset kaupankäynnin välineiksi. Kolmen kopla sitä pohti eduskunnan saunassa, miten naishierojista saadaan huoria ja huorista salarakkaita. Poliittiseksi huoraksi tuntee itsensä ennen ylösnousua, kun pääministeri tulee aamuhartausajalla jorisemaan radiossa enkä ollut sopinut aikaa hänen kanssaan.

Taloyhtiön hallituksista on kokemusta sieltä ja täältä. Varsinkin Tuusniemeltä, joka on saanut nimensä sotilaskarkurin mukaan. DUUS asui Ritoniemessä ja sai sotaherran kohtelun paikallisilta herran pelossa asuvilta oekeilta immeisiltä ja emäntäpiioilta. 

Loppusiivous on edennyt viimeiselle suoralle. Lipp'lakki talon hallituksen paperit ovat tarkastelun kohteena. Omaishoitoajalta järjestyksessä oikeusaputoimiston jäljiltä. Sieltä en saanut mitään tolkkua, kuinka vanhempieni omassa osakkeessa asuminen tuli silmätikuksi.  Niihin en palannut, vihelsinhän pelin poikki lähettämällä pahimmille suunsoittajille taloyhtiön asioista tiedottaneille kirjatussa kirjeessä toimituskulurahat. Saivat viedä ihan omin pikkukätösin rahat taloyhtiön tilille. 

Taloyhtiö sai uuden isännöintitoimiston hoitamaan taloyhtiön asioita. Viimeiset tiedotteet sain omalla ja kuolinpesän nimellä. Isännöinti on liittynyt suurempaan ja aloitetaan alusta vanhempieni hankkiman osakkeen omistussuhteiden järjestely. Omaishoitajana ja omaisuuden asioiden hoitajana olen huolehtinut raha-asioista. Hallituksen kahvittelukerhon aika kesti omaishoitoajan 1991 - 2000 pankin antaessa kokoustilan ja pullat yhtiökokoukseen.

Sitten alkoi kirjattujen kirjeiden ja aiheettomien maksujen aika. Osake on Wiljamin käytössä eikä äidin kuolinpesää olla jakamassa. Palatkaa päiväjärjestykseen siellä, täällä hoitelin tohtorin elävältä eroottiseen hautausmaahan. Kohta sain kuulla hänen kuolemastaan. En syytä itseäni, mutta kysyin ajatuksen tehosta MattiJ:n mielipidettä. "Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtää ymmärtämisen väärin ja tunkee liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä." Ymmärtäkää asiat oikein taloyhtiön asioita hoitaessanne, älkääkä sekoittako omia ongelmianne yhteisten asioiden hoitoon.

Tämän asian pohtiminen selkeytti ajatukseni. Heitän roviolle koko kirjeenvaihdon, tilisiirrot ja inhorealistiset tunteet, jotka ovat olleet painolastina elämässäni. Muuttokuorma kevenee huomattavasti. Vihtaniemen yksityistien tienhoitokunnalla on vielä selvittämättömiä asioita kanssani, mutta jääköt he kiehumaan omassa liemessään Venäjältä tulleen uhkauksen kanssa. 

Härkätaistelija tullakseen hyväksi härkätaistelijaksi opettelee ensiksi tuntemaan härän. Seitsemän veljestäkin oppi jotakin kiivettyään isolle kivelle Viertolan härkiä pakoon. Lahtasivat ne ja maksoivat korvaukset Viertolalle. Oppirahani olen maksanut julmalle jumalalle, joka ahmii omat lapsensa.

Savolainen Balladi

Satumua (savoksi) surureunuksin

 

Kyllä se siitä iloksi muuttuu seuraavalle sukupolvelle. 

Kaavio sivun Blogger-katseluista 

Toinen radiomasto jää tiiliseinän taakse, toinen vielä orpona jää muistojen joukkoon.

Ei kommentteja: