perjantai 14. marraskuuta 2014

Projektityö "Suora tie" ja "Käpykeittoa"

Маша и Медведь - День варенья(Серия 6) | Masha and The Bear (Episode 6)

tekijä: Get Movies 4 vuotta sitten 70 192 679 näyttökertaa

Tarvittavat resurssit
Erityisosaaminen: tieto, taito, tunne
YEAT -koulutus oli edennyt projektityöhön. Oman alani erityisosaaminen oli vahvistunut tekemällä työtä käyttäen päätä, kättä ja sydäntä. Jos oppisopimuksella hankittu koulutus oli alku tehdä työtä TMI:llä Lääkintöhallituksen rekisterissä muiden laillistettujen ammatinharjoittajien joukossa, muunsin projektia ennen eläkkeelle jäämistä omaishoitoon ja sen jälkeen vapaaehtoistyöhön Kuortinkartanossa. Työuran loppu häämötti eläkeläisenä, jota ei tunnistettu silloin eikä sen enempää tänä päivänä.    

Projektin muuntaminen
Vapaaehtoistyö
Vähän ennen eläkkeelle jäämistä Katujätkä -projekti etsi nuorille työtä ja minut oli valittu sopivaksi kohteeksi antaa harjoittelupaikka koulutetulle, nuorelle naiselle, joka halusi aloittaa yrittäjänä. Kukaan ei ollut palkannut häntä tekemään palkkatyötä.
Kun sopimukset oli allekirjoitettu jatkui harjoittelijan kuntoutustuki eikä enää työharjoittelu kiinnostanut, kun siitä ei saanut rahaa. Kaikki oli liian hyvin ollakseen totta. Harjoittelija ei tullut sovittuna aikoina paikalle, mutta otti kuitenkin ajanvarauskirjasta ylös asiakkaat, jotka olivat hänen. Käytiin keskusteluja toisensa jälkeen. Viimein ilmoitin projektivastaavalle, että minua oli vedätetty. Hän kehoitti minua pyytämään avaimet pois ja toivottamaan hyvää jatkoa. 

Harjoittelija tiesi tarkalleen minun omat YAT -koulutusajat. Hän tuli myöhästyneenä paikalle. Kysyin häneltä konsultin kuullen.
- Mitä mieltä olet saamastasi harjoittelutilaisuudesta?
- Ei riitä resurssit eikä kiinnosta pätkääkään.

Sellaista elämä on! Vaikka on riittävät resurssit ja kiinnostusta, ei työnteko ole ongelmatonta. Sitä ovat hämmennelleet päättäjät kunnassa ja lainlaatijat eduskunnassa. Ovat saaneet kaikki asiat solmuun eikä kenelläkään ole taitoa avata sykkyröitä. Se on heidän oma asiansa. 
Minulle riittää omien asioiden hoito. Ongelmana on vain valitusten hautautuminen pinojen alle. Heitä on liian vähän tekemään eläkepäätöksiä ja korjaamaan tekemiään virheitä perintöverotuksessa. Itse hoidin yhteisiä asioita ekakertaa, mutta asiaan sotkeutuneet pistivät parastaan saadakseen meille kuuluvan lapsuuskodin itselleen. Saatiin aikaan sota Tiekartta Länsirannalla. Sitä on kestänyt 14 vuotta isän kuoleman jälkeen. Odotan päivää jolloin harakat nauravat siantappopäivänä tappaisten toivossa.


Ryhmä omaishoitajia oli Tammivalkamassa elämäntarinan kirjoittajakurssilla. Jokaisella meillä on ollut suunnitelma edetä suoraan maalia kohti.
Piirsin oman musiikillisen elämänpolun, joka on merkitty "Gods Plan"-käyränä. Pidin sitä omana tienä rinteitä ylös ja mäkiä alas, kunnes tuli lopullinen pudotus. 
Presidentin vahvistaman lain tulkitsi esittelijä sähköpostilla. Ikä 61/64 vuotta on ehdoton. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa."

Siitä alkoi Suomi-neidon alamäki kohti lamaa ja luottoluokituksen putoamista EU -maiden joukossa Kyproksen tasolle. Edessä on hyvinvointivaltion projektin muuntamisvaihe. Ylimieliset Katujätkä-projektivastaavat ovat menettäneet resurssinsa saada työtä työttömille.


Veretseisauttavan kesän jälkeen siirrettiin hoito Pääterveysasemalla paljon hoitoa vaativana tapauksena. Hain lääkärin yksityiseltä puolelta verenpainelääkitystä varten. Sain antibioottihoidon borrelioosiin neljä vuotta sitten. Oireet hävisivät, mutta tilalle tuli verenpainelääkkeen sivuvaikutukset. Neljä vuotta lääkärit ovat huutaneet nuppi punaisena.
- Sinulla ei voi olla borrelioosi, kun ei ole uutta punkin puremaa. Minun hyvä sydän on sairastunut, liekö punkin purema senkin aiheuttanut. Sydänultralääkärin epikriisi vahvistaa epäilyni lääkärinoikeuksia menettämättä. (-41-syntynyt nainen, jolla borrelioosi...) 
Samat oireet kiputiloina jatkuvat kuin kesällä 1992 maalla käydessä sain ikävän vapaamatkustajan. Polvet tulehtuivat, olin melkein liikuntakyvytön. Hakeuduin lääkäriin ja sillä kertaa minusta tuli "kulunut, vanha akka" 5 -kymppisenä.   73 -vuotiaana vastaan Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn 30 kysymykseen o Kyllä o Ei menetelmällä. Sain vastauksen saman tien. Normaali.

Tämä ei kuitenkaan vakuuta lääkäriä tekemään samansuuntaista diagnoosia/normaali. Palaan aikaan jolloin lääkäri oli ottamassa isän pakkohoitoon laitokseen ja lähetti minut pakkopaitaan kauas pois Tuusniemeltä. Täällä keikun rikkana rokassa vaalitilaisuuden soppatykissä sote-sopassa ja kuntauudistuskeitoksessa.

Ei kommentteja: