torstai 6. marraskuuta 2014

Perinnöstä ja traumapolista

Vitas at the International Dance Festival, July 19th 2011.
July 19th 2011 idässä ja lännessä aikakone tikittää päivä kerrallaan 20. - 21. - 22. päivä. Näin jälkeenpäin Vitas laulaa Kiinassa Opera #2 väriä elämään. Suvun viimeinen tyttö  täytti vuoden 20.07.2011. Vietettiin 70. syntymäpäivää 21.7.2011 ja Breivik yllättää norjalaiset Oslossa ja Utöyan saarella 22.7.2011. Ilojen ja surujen summa on vakio.

Kuvassa vasemmalta: Caroline (Sarah Lancashire), Celia (Anne Reid), Alan (Derek Jacobi) ja Gillian (Nicola Walker).

 on tätä päivää.

Eteenpäin ennakkoluulottomasti 
Alan (Derek Jakobi) ja Celia (Anne Reid) ovat tahoillaan perustaneet perheen, kuka onnellisena kuka vähemmän onnekkaana. Nyt kumpikin heistä on yksin ja asuu lähellä aikuista tytärtään, joilla on omat kotkotuksensa ja taakkansa kannettavana.

Tällä iällä Alan ja Celia uskaltavat jo heittäytyä ennakkoluulottomasti elämänvirran vietäväksi, eihän aikaa ole enää loputtomiin hukattavaksi.
Vielä ehtii sanoa aamen!

Tyttäret toivovat vanhemmilleen hyvää, mutta heitä hämmentää ripeys, jolla rakkaudesta höperöitynyt pari tarttuu uuteen tilaisuuteen. Koskaan ei ole myöhäistä sanoa aamen, mutta mitä tulee sen jälkeen?
 http://areena.yle.fi/static/mk/images/areena/series/39823207_494_sarja_perilliset.jpg
Neljä sisarusta yrittää saada elämäänsä järjestykseen heidän boheemin äitinsä, Veronikan kuoleman jälkeen. Sisarusten vapaa ja kaoottinen lapsuus on jättänyt heihin jälkensä. Veronikan testamentti yllättää kaikki.
Sarja alkaa. 1/10. Maailmankuulu taiteilija Veronika sairastaa pitkälle edennyttä syöpää, mutta sitä hänen lapsensa eivät tiedä. Hänen testamentissaan on salaisuus, joka muuttaa kaikkien elämän. Tanskalainen draamasarja.  


http://areena.yle.fi/static/mk/images/areena/series/42079260_367_syke_sarja.jpg
Elämä ja kuolema ovat aina läsnä Ylen uudessa sairaalasarjassa. Venla-palkitun Petja Peltomaan (Kimmo, Parasta aikaa) käsikirjoittama Syke seuraa neljää sairaanhoitajaa kuvitteellisen sairaalan traumaosastolla. Todenmukaisuuteen panostavassa ja korkeatempoisessa sarjassa nähdään haastavia potilastapauksia, jotka limittyvät päähenkilöiden yksityiselämän kuvaukseen.
Ylen uusi sairaalasarja Syke seuraa neljän, eri-ikäisen sairaanhoitajan arkea sairaalan traumaosastolla, jossa on aina läsnä elämä, kuolema ja draama.  

Viimeinen tango Halifaxissa on omalla ohjelmapaikallaan. Perilliset ja Syke samaan aikaan eri kanavilla. Katsoin illalla Perilliset sisarusten jakaessa perintöjä. 

Oma pesänjakaminen on tuoreessa muistissa. Ulkopuolisen jakajan pyytäminen toimittamaan lapsuuskodin halkomista kahdeksaan osaan toi omat lisäkuvionsa. Jakajalla oli oma lehmä ojassa myydä koko maa halvasta hinnasta kunnan virkamiehelle. Rahat olisi helppo jakaa miehiä myöten. Savolainen Balladi - YouTube
on vielä viimeistä kiinteistöveropäätöstä vailla. Sitten kaikki alkaa alusta.

Syke jäi katsomatta ja yritin nukkua. Unen tuloa en jäänyt odottamaan, vaan palasin yöllä katsomaan areenasta tuon inhorealistisia tunteita alusta lähtien herättäneen Sykkeen. 

Yöpäivystys tuli mieleen isän saadessa kohtauksen, kun piti mennä nukkumaan. Oltiin traumaosastolla ennen puolta yötä. Kotiuttaminen tapahtui seuraavana päivänä. Kummallisinta oli että minun pienestä omaishoidontuesta vähennettiin kahden päivän palkka.  Omaishoitajien kirjaviin palkkioihin ei luvassa pikaista parannusta
Sen voisin minäkin kertoa omasta kokemuksesta. Onhan rauhannobelisti presidenttinä vahvistanut koulutusrahastoa koskevassa laissa. 
- IKÄ 61/64 vuotta ehdoton. 
- "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana tehty työ ei kerrytä työhistoriaa." 
Tähän lakiin vedoten meillä ei ole tekemisen arvoista työtä. Jäljelle jäävät omaneduntavoittelijat, sijoittajat ja muut huijarit, jotka vievät verorahat veroparatiiseihin. EVVK. Tämä on ratkaisematon sotesoppa.

Toinen on kuntauudistus.  Verkkolehden sivulta luen Tohmajärven 10 -vuotissynttäreistä. Vieläkö pieniä kuntia syntyi 10 vuotta sitten? Enemmän olen lukenut kuntaliitoksista, kenen kaa haluaisi jatkaa. Pakko on otettu pois tässäkin asiassa. Kyllä siitä hyvä tulee, kun Niinistö näyttää naapurille, missä raja kulkee.


Kunnalla 10-vuotissynttärit

Tohmajärven kunta juhlii 10-vuotissynttäreitä uuden vuoden aattona 31.12.2014. Vanha Tohmajärven kunta eli 1869-2004 ja siitä eronnut Värtsilän kunta 1920-2004. Uusi Tohmajärven kunta perustettiin 1.1.2005. Siitä siis 10-vuotispäivät.
Rajattomien mahdollisuuksien Tohmajärvi 

Sininen tie "Tuusniemi muuntuu moneksi" -logo  kirjekuoressa ilmoitti kirjeen postituspaikan.

Siellä on juureni, siellä sain siipeeni kuninkaallisena, Ukkoteeri kolmen kruunun kuntavaakunassa.

Tuusniemi kehuu vetovoimaansa. Alkuperäisinä asukkaina olemme enemmän poistyönnettäviä. Käki on muninut kunnan uusrikkaana vieraaseen pesään. Käki on pesärosvo, vahvistuessaan työntää pois pesän tehneen pikkulinnun poikasen. 

Näin tapahtuu kattohaikaran pesässä. Viimeisenä kuoriutunut poikanen ei jaksa kerjätä ruokaansa. Emot eivät huolehdi tasavertaisesti kaikkien poikastensa ruokkimisesta. Ihmisillä tämä ominaisuus on sisäsyntyinen. Kuka ei kuule omantunnon ääntä, hänelle ei mikään riitä. 

Kaikille on annettava, se mikä meille kuuluu, KERJÄÄMÄTTÄ.

Ei kommentteja: