sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Nykyisten kuntien ja valtion pomojen ratsaus rahankäytöstä


STX:n entiselle pomolle kuusi vuotta vankeutta (2.11.2014 9:17)

Suomessa laivanvarustaja voi toimia aikansa omaksi edukseen. Se johti telakkatyöläisten työn loppumiseen. Kun rahoituskuviot viimein selvisivät, STX Groupin entinen pääjohtaja, omistaja ja perustaja Duk-Soo Kang on tuomittu kuuden vuoden vankeuteen. Tuomion taustalla ovat syytteet petoksesta ja kavalluksesta. 

Eilen oli verotietojen paljastustilaisuus. Rahan paljoutta uutisoitiin monelta kantilta pitkin päivää. Vielä tänä aamuna kerrattiin niitä yksilöityjä tietoja, jotka eilen jäivät vähälle huomiolle. Jos rahaa on riittävästi, siitä ei tarvitse puhua. Tulinkin siihen tulokseen ettei puheenaiheet ole rahan paljoutta vaan järjenköyhyyttä. Onneksi en ole uutisten lukijoiden housuissa. 
Hoidin raha-asiani sijoittajien ahneutta omaishoitajana. Kaksi kuukautta syntymäkunnassa halvaantuneen äidin hoitajana vei tilin miinukselle 20 000 mummonmarkkaa. Tiesin silloin, ettei työikäinen voi heittäytyä työttömäksi omaishoitajaksi ilman mitään tuloja. 
Nurkanvaltaajat iskivät Käsityöläistalon käytäväneliöihin. Eivät he niitä ilmaiseksi saaneet. Työhuoneeseen kuuluvista käytävistä sain rahaa velan maksuun. Siitä kaikki alkoi. 

MOT: Tynnyrimiehen tunnustus
Poliisipomo Jari Aarnio on ollut vuoden tutkintavankeudessa. Kahdeksan vuoden tuomion jo saanut mies paljastaa nyt oman osuutensa huumetynnyrijutussa, josta myös Aarniota epäillään. Toimittajana Marko Niemi. 

Epäselvyydet poliisipomon toimista huumetynnyrijutussa  sai julkisuutta ja kasvot. Konstit on monet ei vain akan pyyhkiessä kissalla pöytää vaan sinisen tynnyrin mekanismista varustaa tynnyri nesteellä täytetyllä putkella. Pohjalla oli huumeita ja tynnyrin vastaanottamisesta luvattiin maksaa. Siihen meni usko poliisin toimiin, kuinka sininen tynnyri voi olla niin arvokas.

Nerokkuus vetää vertoja "Arbeit macht frei" -kyltin varastamiselle. Mitä sitä enää vanhoja muistelee, sahataan portti irti. Tie on auki taivasta myöten vapaiden työttömien kulkea sisään tai ulos.  

"Arbeit macht frei" -kyltti varastettiin keskitysleirin ... - Iltalehti

Dachaun keskitysleirin portista on varastettu osa, kertoivat viranomaiset sunnuntaina.

Vasemmassa kuvassa näkyvä ikoninen kyltti on vohkittu Dachaun keskitysleirin portilta.
Vasemmassa kuvassa näkyvä ikoninen kyltti on vohkittu Dachaun keskitysleirin portilta. (EPA / AOP)
 Saako työtön suomalaismies töitä tällä videolla?

Hiljattain 50-vuotispäiviään viettäneeseen Henrik Aschaniin voi törmätä sosiaalisessa mediassa varsin erikoisella tavalla.

Mies latasi sosiaaliseen mediaan työnhakuvideon, jolla hän koittaa painottaa kovaa työmoraalia iästään huolimatta. Parhaassa työiässä oleva Aschan harmittelee, että monen alan rautainen kokemus ei paina vaakakupissa lainkaan iän vuoksi.

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi "Täällä Pohjantähden alla". Eivätkä mihinkään ole hävinneet työhaluiset ihmiset. Oletpa sitten Rakentaja
Koko ikänsä hän rakensi.
Mutta yksikään talo ei saanut nousta
josta hän olisi voinut sanoa tämä on minun,
yhtäkään päivää ei kulunut
jolloin hän ei olisi tehnyt työtä toisten hyväksi,
ja hänelle, rakentajalle
rakensi tyly käsi viimein arkun viidestä laudasta,
hänet, rakentajan, siunasi multaan ääni
joka ei rakentajia tuntenut.
Hän teki työnsä ja lähti.
Kukaan ei häntä muista, kukaan ei kysy.
Kanervien kalpea punerrus
on ainoa loisto rakentajan haudan yllä. -Arvo Turtiainen
 

tai oppisopimuksella paikkasi hankkinut Lääkintöhallituksen luetteloon muiden laillistettujen ammatinharjoittajien kanssa.

Luterilainen työmoraali uskoo palkkatyöhön. Kun palkanmaksajat ovat loppuneet, ovat tekijät joutuneet työttömiksi. 5 -kymppisenä palasin vanhempieni hoitajaksi luottaen neljännen käskyn lupaukseen. 6 -kymppisenä hoitovaihe loppui ja olin aloittamassa työntekoa, olinhan vielä työikäinen. Työvoimatoimistossa oltiin sitä mieltä, ettei kannattaisi enää aloittaa, olihan Lahdessa yli 60 työtöntö hierojaa. He ottivat päivärahan ja hieroivat pimeästi taskurahoikseen laskuttaen enemmän kuin sosiaalinen hieroja. 

Kunnanjohtaja elinkeinoasiamiehenä ei antanut elämisen mahdollisuutta syntymäkunnassani, olihan tuntiveloitukseni yrittäjänä 150 mk. Kunnanjohtaja ei tiennyt yrittämisestä enempää kuin sika tuulimyllystä. Tuntiveloituksesta maksetaan muuttuvat kustannukset, jos työ yltää kriittiseen pisteeseen. Sen ylimenevästä osasta maksetaan verot, vuokrat, YELVakuutus ymt kustannukset. Loppu jää palkaksi elämiseen.

Katujätkä-projekti osoitti kuntoustuen jatkuessa elämiseen. Harjoittelu aloittaa työntekeminen yrittäjänä loppui kuin seinään.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään.
 
Olot ovat kurjistuneet vuodesta 1991. Työtön ei voinut olla äitinsä omaishoitaja. Oli lähdettävä taimitarhalle paikallisten työttömien kesätyöhön, ettei nosta aiheetta työttömyyskorvausta.  
Koulutusrahastoa koskevan lain allekirjoitus vahvistaa viimeisen sanan suomalaisesta työntekijästä. 
- IKÄ 61/64 vuotta on ehdoton yläikäraja. 
- "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana tehty työ ei kerrytä työhistoriaa." 
Ojankaivamista lapiolla ei mainita. On keksitty suuret ruoppauskoneet, joissa automaatio rasittaa enemmän kuin lapiolla kaivaminen.

Man måste ingenting -kuva on suomalaisen työelämän symboli. Tukikehikko ympäröi puun taimena. Jostakin syystä kehikko alkoi ahdistaa. Puu ei voi siirtää itse kasvupaikkaansa, on kasvettava vinoon tukikehän alitse. Onneksi ehdin muuntaa projektia toteutusvaiheen aikana.

Projektin muuntaminen Projektityöväline, jonka avulla projektisuunnitelmaa
muutetaan tarvittaessa toteutusvaiheen aikana.

Projektin muuntaminen Tarvittavat resurssit
Vapaaehtoistyö Erityisosaaminen
tieto, taito, tunne
"Yhdessä työskentelevän ihmisyhteisön hyvinvointi on sitä suurempi, mitä vähemmän henkilö vaatii itselleen 
suorituksensa tuloksesta ja mitä enemmän hänen tarpeensa tulevat tyydytetyksi, ei hänen omista
suorituksistaan, vaan toisten suorituksista." (Rudolf Steiner: sosiaalinen peruslaki)

Neljän hatun varhennettu vanhus
Olen muutos, jonka haluan nähdä 


1961
Suonenjoen yhteislyseo


Omaishoitajat ja läheiset ry:n
10-vuotisjuhla

TÄSTÄ ALKAA TUNTEMATON METSÄ 

1986-  prokura    –  sertifikaatti
Amerikkalainen
unelmahattu
YEAT
7-kymppinenkin voi
vaihtaa työpaikkaa,
kun tuotteesta ei ole
tarvinnut luopua.

Vierne: Divertissement (Christopher Herrick, urut). Telemann: Hoffnung ist mein Leben (Toivo on elämäni), kantaatti. (Dietrich Fischer-Dieskau, baritoni, Helmut Heller, viulu, Edith Picht-Axenfeld, cembalo, ja Irmgard Poppen, sello). Sermisy: Jo riittää kärsimykseni (Retrover/Markus Tapio). Kuula: Elegia (Eero Heinonen, piano). Saint-Saëns: Romanssi F-duuri (Misha Maisky, sello, Orpheus-kamariorkesteri). Loeillet (sov. Godowsky): Gigue (Marc-Andre Hamelin, piano).
kuulen aamusoitossa kuuden jälkeen. Aikaisella aamusoitolla ei ole jälkikuuntelumahdollisuutta. Ruotsalaisesta juustokakusta kaikki alkoi. Itä-Hämeen Martat julkaisevat Etlarin eväät ESS:ssa. 
Suolasilakat on ostettu, silakkalaatikko odottaa tekopäivää.

Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan,
pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,
kutsun itseni iltateelle,
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen,
kehun: Sinä pieni urhea nainen,
minä luotan sinuun.
- Eeva Kilpi, Laulu rakkaudesta ja muita runoja, WSOY 1972

Olen oppinut nukkumaan sängyssä enkä paranna maailmaa unen aikana. 
Syön joka päivä ja lääkitsen itseäni lopun ikää. Keuhkoveritulppa antoi heille oikeuden määrätä: lääkitys on loppuikäinen. Verenpaineen jatkohoitoon sairaalalääkäri kehoitti menemään Mehiläisen erikoislääkärille. Sanon itselleni.
-  Sinä pieni urhea nainen ja nuori työhaluinen mies,  minä luotan sinuun.


 


Ei kommentteja: