maanantai 20. lokakuuta 2014

Viikon alkajaisiksi

http://areena.yle.fi/static/mk/images/previews/4b/4b20961d27a84cd4ad8e1768a5c8425c/4b20961d27a84cd4ad8e1768a5c8425c_1413463815999_720.jpg 
Avara luonto 18.10.2014

Jokainen vahtii vuorollaan ja yhdessä haetaan yksi yrityssaneeraukseen.
1993: Postipankki, Säästöpankkien Keskus-Osake-Pankki (SKOP) ja Yhdyspankki jättivät Helsingin raastuvanoikeudelle anomuksen Eka-yhtymän asettamisesta yrityssaneeraukseen

1921: Kansainliitto vahvisti Ahvenanmaan aseman puolueettomana vyöhykkeenä ja kielsi saarten linnoittamisen.

Kansainliitto ratkoi menestyksellisesti pieniä konflikteja 1920-luvulla, kuten Huippuvuorten ja Ahvenanmaan omistuskiistat. Pakolaisten avustamisessa, siirtomaajärjestelmän purkamisessa (mandaattialueet) ja nälänhätien torjunnassa Kansainliitto osoittautui tienraivaajaksi. Se epäonnistui suurten konfliktien ratkaisemisessa 1930-luvulla, eikä pystynyt estämään Italian hyökkäystä Abessiniaan tai Japanin hyökkäystä Kiinaan. 14. joulukuuta 1939 järjestö erotti Neuvostoliiton sen hyökättyä Suomeen sekä kehotti jäsenvaltioita antamaan Suomelle apua.

Ahvenanmaa sai Kansainliiton huomion samoin Suomi, kun NL hyökkäsi Suomeen. Nyt ollaan mukana EU:n laatimissa talouspakotteissa Ukrainan kriisin lopettamiseksi. Suomessa russofobiaan ei ole aihetta, jos naapurukset säilyttävät puheyhteyden.

Mitä enemmän naiset lisäävät ovisilmiä, varmuusketjuja ja muita turvavälineitä, sitä enemmän he pelkäävät lukkojen takana istuessaan. Liiallinen varustautuminen tekee olon turvattomaksi. 

Lauri Jonkarin väitöskirja "Kansainliitto Suomen turvallisuuspolitiikassa ja kansainvälisissä suhteissa; vastaanotto ja vaikutus julkisessa sanassa ja yhteiskunnassa vuosina 1919–1936" pyrkii osoittamaan, että tämä näkemys on suppea, ja että laajemmin katsoen Kansainliitto toi mukanaan suuren muutoksen kansainvälisiin suhteisiin. Kansainliittoa voidaan pitää ensimmäisen maailmansodan seurauksena syntyneen modernin kansainvälisen järjestelmän toteuttajana. Suomi kuitenkin pyrki turvallisuuspoliittisissa suhteissa hakemaan konkreettista tukea Neuvostoliiton aiheuttaman uhan varalta, eikä kokenut saavansa sitä Kansainliitolta. 

Pyjamanaisen surman tunnustanut pyytää mielentilatutkimusta
- Jos epäillään murhasta, niin aina pyydetään mielentilatutkimus. Se liittyy asian luonteeseen. On tavanomaista, että niin tullaan tekemään, Lampela kertoo Iltalehdelle.

Käyn läpi lehtileikkeitä, jotka koskevat muutoksia meidän lääkäripalveluissa. Terveysasemaa voi vaihtaa halutessaan. Keuhkoveritulpan jälkeen ei ollut tätä mahdollisuutta jatkohoidon kannalta terveyskeskuksessa. Pääterveysasemalle minut kaapattiin verenpaineen jatkohoitoon. Ongelmana oli, ettei heillä ollut lääkäreitä. Kävin kierroksen läpi ja lähettävä taho ilmoitti.
- Syö nyt jotakin lääkettä. Mitta tuli täyteen, ehkäiseehän verenpaineenhoito sydänkuolemia tai aivohalvauksia. Sopimaton lääkitys aiheutti sivuvaikutukset, jotka tarvitsevat jo oman estolääkityksensä. Soitin Mehiläiseen ja seuraavana päivänä keskustelin verenpaineestani professorin kanssa. Tulin ymmärretyksi ja tänään menen sydäntutkimukseen. 

Ilmoitin Pääterveysasemalle hoitopaikan vaihtumisesta. 
- Pidä nyt kuitenkin marevan kontrollit täällä. 
Sairastuessasi vaihtoehtona tarjotaan psykiatrista hoitoa. Olen vastannut
Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn netissä o Kyllä, o Ei -vastauksilla. Olen normaali. Elämää ei selvitetä (x) ruudussa elää avioliitossa virkatodistuksessa. Kaikesta on epäilty omaishoitajana, sukupolvenvaihdoksesta ja YEATutkinnosta. 
  • Et voi puhua omaishoitamisesta, kun et enää ole omaishoitaja etkä ole ollutkaan tällä rahoitusalueella. Kaikille omaishoitajille ei ole rahaa jakaa.
  • Kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset/sijoittajat edunsaajana käyvät Tiekarttaa Länsirannalla.
  • YEAT, inhimillisten voimavarojen kehittäminen. Olet ehdottoman yli-ikäinen 61/64 -vuotiaana. Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittua aikaa ei lisätä työhistoriaan.
Jos epäillään kaikesta elämästä selvinnyttä, pyydetään aina mielentilatutkimus. Aina on annettu valitusosoite, jos uskallan epäillä tehtyjen päätösten oikeudenmukaisuutta. Asetus omaishoidontuesta 1993.

Studio55.fi
Kuinka sujuu vuorovaikutus potilaan ja lääkärin välillä? Puhuvatko se samaa kieltä? Vieraana lääkäri ja Lääkärilehden tieteellinen päätoimittaja Päivi Hietanen.
Laura Kolbe studio55 valikoitua totuutta - Suomen ...
Millainen on suomalainen yläluokka? Kuka siihen kuuluu? Vieraana Euroopan historian professori Laura Kolbe. 

Olen kuunnellut ja nähnyt rahanjakoa niille, joilla on yli oman tarpeen. Otetaan niiltä joilla ei ole ja valitusosoite käteen, jos uskallat olla erimieltä.

- Nyt on mentävä sairaalaan, ymmärrätkö, nyt on mentävä sairaalaan. Sen jälkeen kerron mitä siitä käynnistä seuraa. 

1945: Naiset saivat äänioikeuden Ranskassa. 
Kertaa samalla Suomen äänioikeuden historia, kuinka naisten  ja maattomien miesten äänioikeus on toteutunut. Se on kukkua se kaikissa tilanteissa, joihin olen joutunut neljännen käskyn selitysosan varassa päätöksentekijöiden edessä.

Anita Hirvonen - De va kukku de - YouTube


Eilen oli luvattu jälkitarkastuskäynti sydänpolilla keskussairaalassa. Kela -taksin tilaaminen paluukyytiä varten olisi vaatinut käynnistä sairaanhoitajan todistuksen. En nähnyt sairaanhoitajaa, lääkäri ultrasi sydämen. Mainitsi useamman kerran marevan lääkityksen kestävän loppuelämän. Keneltä olisin pyytänyt Kelan vaatiman todistuksen?


Verenpaineenhoito on sydänlääkärillekin ongelma. Kehoittaa menemään Mehiläiseen professorin puheille. Sen teenkin, luvattiinhan minulle sopiva verenpainelääke. Vaihtoehdot ovat vähissä sivuvaikutusten takia. Kaikkia neljää olen kokeillut.
Beettasalpaajat alensivat sydämen sykkeen liian alas lopullisesti. Kohta on tahdistimen tarve antamaan virtaa. Se nosti sokeriarvot hoitotasolle. Pyysin lääkkeenvaihtoa jo 2007. 

Kaliumsalpaajat turvottivat jalat muodottomiksi. Lääkärin mielestä se ei ole vaarallista. Tunsin kuitenkin kirvelevää kipua kävellessä. Nesteenpoistolääkkeet sekoittivat koko systeemin ja näin lääkittyille laitoksessa lasketaan tarkkaan, kuinka monta vaippaa heille on vara vaihtaa.
Jäljelle jää käyttämäni lääke, joka on aiheuttanut korvien kipua. Odotan sen kuitenkin tuottavan tuloksen muutaman kuukauden perästä. 


On tapahduttava ihme, että löytyy luvattu sopiva verenpainelääke. Se edellyttää keskustelua lääkärin kanssa. Mitään lääkettä ei voi määrätä näkemättä potilasta. Jatkohoito keuhkoveritulpan jälkeen Pääterveysasemalla ilman lääkäriä on katsottu loppuun. INR arvon tarkastus ei tuota lääkärille päänvaivaa, kun tiedän itsekin hoitotason. Napapiikin käytöstä heillä oli oma näkemyksensä "loppuikäinen lääkitys". Kysyin sairaanhoitajalta piikityksen kestosta.

- Älä ota paineita. Pääsin hoitotasolle ja kysyin lääkärin lupaa lopettaa piikityksen. Tämä asia piti vielä tarkistaa viikkojen perästä, vieläkö napapiikki on käytössä.

Sopimattomista lääkkeistä seurasi käsien vapinaa. Sairaanhoitaja olisi mielellään lisännyt Parkinsonin taudin vapinan aiheuttajaksi.

- Kirjoitapa nimesi, miltä käsiala näyttää. 
Toinen perätön lausuma on merkitty ylös. Hierojan työ on aiheuttanut nivelrikon sormiin. Se on kukkua se, eihän käteni työkaluna ole mitkään kuluvat kuokat, ja  hieronnan vertaus ojankaivuun on aikansa elänyt.

- Mistä puistosta läksit? kysyin kankealta möhkäleeltä tullessaan hierontaan. Mehiläisen kanssa on meillä yhteinen slogan "Ihminen on taideteos". Tähän yhtyy myös lääkäri Antti Heikkilä jättäessään sahurin hommat vaihtaessaan lonkkaniveliä. 

Soten rahoitusmalli kaatui
Aamun ajatus
Erehtyminen on inhimillistä,
erehdyksen myöntäminen yli-inhimillistä. -Doug Larson- Päiväsi on pelastettu, kun osaat pyytää anteeksi. Istuin teho-osaston käsikirurgin vastaanotolla kuoliokivussa. Lääkäri käyttää minun aikani naisen kanssa, taustalla soi 
Riki Sorsa - Joki
Ovi aukeaa nainen pujahtaa ulos lääkäri perässä hymyillen.

- Anteeksi olen myöhässä. Odottamaton päivänpelastusrepliikki sai lääkärin hämilleen. Tutki käteni mukavuusalueen perimmäisestä nurkasta ja määräsi hermoratatutkimukseen. Tuloksena oli leikkausta vaativa hermopinne. Hän olisi leikannut heti, mutta kieltäydyin.

- Minua ei leikata ennen kuin tiedän, mikä minulle on tullut. Oikean käden oireet olivat jo vasemmassa kädessä ja jaloissa. Sain hoidon myöhäisborreliaan ja kaikki kivut hävisivät. Sen pituinen se kansainliitosta kuntaliittoon.

Ei kommentteja: