maanantai 13. lokakuuta 2014

Sulla kauas menolippu on

Video aiheesta mulla kauas menolippu on youtube

virve rosti-menolippu - YouTube

 

Sinne meni: S&P riisti AAA:n Suomelta

Sinne meni: S&P riisti AAA:n Suomelta

S&P:n mukaan luokituksen laskun taustalla on riski siitä, että Suomen talous voi kärsiä talouden pitkittyneestä pysähtyneisyydestä, väestön ikääntymisen ja työvoiman vähenemisen takia


Poliitikon syyttävä sormi on osoittanut kauan ikääntynyttä väestöä. Työvoiman väheneminen on tulevaisuuden ongelma. Tänä päivänä huoli on työstä. Sitä ei ole tarjota suurelle työttömien joukolle. Nuorten syrjäytyminen on saatu aikaan ihan ite.


Omaishoitoajan jälkeen palasin Lahteen jatkamaan yrittäjänä 10 vuoden keskeytyksen jälkeen. Työvoimatoimistosta sain täystyrmäyksen.
- Lahdessa on yli 60 työtöntä hierojaa. Ei kannata aloittaa. Työ ei ollutkaan enää valtiovallan suojeluksessa, olivathan nurkanvaltaajat ottaneet välimieoikeudella uhaten velattoman työhuoneeni. Työ jatkuisi vuokratyöhuoneessa.


Olin 60 -vuotias ja tarkoitukseni oli tienata työllä kulutusluotolla ostamani sisarosuus. Eikä se ollut ainoa rahanreikä, vaan paikallisesta pankista oli päästävä eroon. Pankin kulut muodostuivat balanssiluoton maksusta eikä luotto lyhentynyt yhtään. Kolmas pankki tulevana eläketilinä hyväksyi luoton siirtämisen omaan pankkiinsa. Kuitenkin sillä oli tarjota vain sijoitusneuvontaa. Ei ottanut vastaan käteisenä keräämääni rahaa vaan virkailija ilmoitti nousten seisomaan selin minuun päin.
- Sinä et voi tuoda enää rahaa pankkiin. On otettava pankin avain ja vietävä rahat tallelokeroon. Siellä securitare siirtää rahat tilillesi maksusta.
- Minäkö ottaisin pankin avaimen, kun pitää joskus pyytää huoltomiestä päästämään sisälle, kun unohdin avaimet.

Istuin sängyn reunalla aikaisin aamulla rahat kotona. Jos lähtisin matkalle rahoineni enkä ilmoittaisi kenellekään määränpäätä. Ei, sitä en voinut tehdä tyttöjen tähden. Soitin uuteen pankkiin kysyen.
- Otetaanko teillä käteistä rahaa vastaan?
- Ei, kaikki liikkuu sähköisesti.
- Kiitos tiedosta. Pankki on toiminut puolivuotta ja huijarit siirsivät tekaistuilla papereilla miljoonia omille tileilleen.
- Tuohon en ota kantaa.

Sain eläketilin. Maksan laskut netissä ja järjestelyjen kautta en koskaan ole nostanut tililtä rahaa automaatista. Pankkineuvoja on antanut hyviä vinkkejä pitkän puhumattomuuden jälkeen. Punapääoman konkurssi opetti minua ainakin YEL -vakuutuksesta. Valkopää myi silloiset velalliset ulkolaisen perinnän kohteeksi. Onko AA+ enää riittävä tae kyvystä maksaa valtion velkaa? Selfie onneksi säilyttää kuvan paremmista päivistä tultuaan valituksi pääministeriksi.

1. On ymmärrettävä se....
2. On ymmärrettävä se....
3. On ymmärrettävä se.... 

Ja ensimmäinen toope kysyi minulta kaapelipistokkeita tarkastaessaan.
- Etkö sinä ymmärrä?
Jätin vastaamatta, kun arvelin kysyjän ymmärrystä ymmärtää oma kysymyksensä.

Stubb: Olemme oikeastaan tuplaongelmissa

  Stubb: Olemme oikeastaan tuplaongelmissa

Ei kommentteja: