perjantai 10. lokakuuta 2014

Palkinto ei ole minulta pois

Malala Yousafzai ja Kailash Satyarthi saivat Nobelin ...

Aamun ajatus:
Kannustus avaa poikkeuksetta ovia,
jotka arvostelu on naulannut kiinni. 

1962: Yhdysvaltain kansalaisoikeusliikkeen johtajasta Martin Luther Kingistä tuli nuorin Nobelin rauhanpalkinnon saaja. 
Silloin nuorin, nyt Malala on kaikkien aikojen nuorin, kunnes joku vielä nuorempi nousee palkintokorokkeelle.

2008: Martti Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon.

Pohjois-Vietnamin rauhanneuvottelija Le Duc Tho, joka sai vuonna 1973 Nobelin rauhanpalkinnon yhdessä Yhdysvaltain ulkoministerin Henry Kissingerin kanssa pyrkimyksistä Vietnamin sodan lopettamiseksi, kieltäytyi vastaanottamasta palkintoaan. Hän sanoi harkitsevansa sen vastaanottamista ”sitten kun Pariisin rauhansopimusta noudatetaan, kun tykit ovat vaienneet ja kun rauha on todella palautettu Etelä-Vietnamiin”.

Itsensä likoonlaittaminen on ollut pakon sanelema tehtävä: avata arvostelun kiinni naulaamia ovia ja kannustaa päähän ammuttua Malalaa jatkamaan tyttöjen koulutuksen puolesta puhumista. Kun olet vanha, asuinsijasi ei enää tunne sinua. 

YHDESSÄ ELÄMÄ KANTAA
Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15 vuotta juhlaseminaari:

Juhlapuhe: Elinikäinen oppiminen
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen


Rauhan nobel-palkinto on myönnetty maailmoja syleilevästä rauhantyöstä. Tänään yhden tytön asettumisesta omalla esimerkillään kaikkien maaailman tyttöjen koulunkäynnin puolustajaksi. 
- YKSI LAPSI, YKSI OPETTAJA, YKSI KIRJA JA YKSI KYNÄ VOIVAT MUUTTAA MAILMAN.

Malala heistä ensimmäinen Nobelin rauhanpalkinnon saaja. Tämä päivä on tärkeä maailman rauhan saavuttamiseksi.

http://www.pos-isannointi.fi/alatolpat.jpgPOHJOIS-SAVON Isännöinti Oy

Kirjeenvaihto as oy:n asioiden hoidosta käydään etänä sähköpostilla. Se on vaivatonta, kun tiedän missä mennään vanhempieni ostamassa rivitalo-osakkeessa.

Ylen lakimieskysely yllätti – luotatko sinä suomalaiseen ...


Kaikki tulee jälkijunassa Tuusniemellä. Luottamus on mennyt lakimiesten apuun puolustaessani oikeutta hoitaa vanhempani kotona. Jo kunnanlääkärin juhlapuhe eläkeläisille oli loukkaava.
- Tänne ne tulevat kuin lakovarikset istumaan vanhustentalojen pihoihin. Pysyisivät siellä entisillä elomaillaan. 

Siellä elettiin kuin pelossa sanan mukaisesti ja veräjät auki. Tanssivalloitus käkkäräpää kyykki rapun edessä ja informoi minua tulemaan yhtiökokoukseen. Mikä hänkin oli minua määräilemään, hänhän oli vai silloisen isännöitsijän tanssisaalis.

He vaihtoivat osakkeensa enon rakentamaan omakotitaloon. Eno kiirehti ilmoittamaan poikapuolensa tulevan osakkeenomistajaksi. Se oli turha ilmoitus minulle. Vaihdelkoot asuntoja parhaaksi katsomallaan tavalla. Poikapuolesta tuli hallituksen puheenjohtaja. Olin yhtiökokouksessa läsnä, kun nuijankopautuksilla hän tiedusteli ivallisesti.
- Missäs sinä sitten asut? En jäänyt selvittelemään, kuinka isän hoidon toteutin vaan hameet humisten poistuin paikalta kirkonkammariin russakanturkkia paikkaamaan. Auli yllätti minut koputtamalla oveen. Hänellä oli asiaa toimittaa joulutervehdys Liisalle käynnin yhteydessä.

Asiat saivat uuden käänteen, kun kysyin lakimieheltä suunsoitosta lakisääteisessä kokouksessa.
- Halventaminen on kielletty. Tähän palasin muutettuani pois Tuusniemeltä. Osakkeen asioista vastaavana sain tiedotteita ruohonleikkuuvuoroista, joista minun pitäisi maksaa postikulut ja pientoimituslisä. Lähetin kolmelle pahimmalle rääväsuulle rahat kirjeessä saatesanoin heidän tehtäväkseen siirtää as oy:n tilille. Yksi lähetti kirjeen takaisin rahoineen. Seuraava osoite oli tilintarkastajan tehtäväksi siirtää maksu tilille. Näitä tilisiirtoja en ole tarkastanut. Saatesanat ovat tallessa myöhempää käyttöä varten.

Oli aika siirtää yhtiökokouksen pitopaikka pankin kellarista Varastotalon lautakunnan huoneeseen. Isännöitsijäkin meni vaihtoon, kun taito hoitaa asioita puuttui. Nyt As Oy Tuuspellon  asiat ovat hoidossa läpinäkyvästi. Suunsoittajat ovat muuttaneet pois tai kuolleet. Näin lama vaikutti työttömiin, pankkivelkaisiin naapureihin. Meillä oli Jumala puolella, kun kaikki olivat meitä vastaan.

Vallanvaihto tapahtui 6.2.2000. Seuraavana aamuna isä kuoli laitoksessa, kun en enää yksin voinut hoitaa sängynpohjalle joutunutta miestä. Neljäs käsky ei koskenut enää asioiden hoitajia. He kuuluvat neljännen käskyn selitysosan piiriin. Ahtisaarta en muista presidenttinä, mutta elinikäiselle oppimiselle sukupolvenvaihdoksen kautta hän vahvisti allekirjoituksellaan koulutusrahastoa koskevan lain. 
IKÄ 61/64 vuotta on ehdoton. 
"Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana tehty työ ei kartutta työhistoriaa." 
Säästö se on pienikin säästö, näistä syistä johtuen minulle ei myönnetty kahdesta ammattitutkinnosta stipendiä. Raha ei ollut motiivini. Ikä ja työhistoria ovat tämän päivän suuret kysymykset. Eläkeikä ja mistä työtä työttömille ja syrjäytyneille? Porkkanastipendi on muuttunut keppikeitoksi ja päättäjien päänvaivaksi. Meistä on tullut rauhanvälikappaleita!!

Nelson Mandela oli vankilassa niin kauan, että rotusorron lopettamiseksi ryhdyttiin tekemään työtä. Sama periaate ”sitten kun Pariisin rauhansopimusta noudatetaan, kun tykit ovat vaienneet ja kun rauha on todella palautettu Etelä-Vietnamiin”.
S-ryhmän sponsorointi CMI:n kautta Ahtisaaren rauhantyötä oli syy lopettaa kaupassa käynti ja kalliin ruuan lisäksi sponsorirahan maksaminen.

Hitaasti hyvä tulee, vai tuleeko? Aleksis Kiven Onnellisista Oravan lauluun riittää minulle 10.10.2014 

Aamuhartaus 10.10.2014 nuorisotyönohjaaja Klaus Myllymäki
Nuorisotyönohjaaja Klaus Myllymäki, Parkano. Virsi 178: 1-3, 5 alkaa sanoin: ”Myös isämme uskoivat ennen”.
 

Ei kommentteja: