torstai 23. lokakuuta 2014

Opetusta ihmisille

Terveyssosiologian professori: ”Terveistä tehdään sairaita” (23.10.2014 11:34)

Jäniksen opetus: mitä sanon: missä risu, siinä vipu, missä laukku, siinä loukku». ... Mutta he käänsivät siitä vihdoin silmänsä Pohjaan päin, ja siellä näkyi korkea Impivaara. (sivulta 94 Seitsemän veljestä)
Keuhkoveritulpan jälkeen on muistutettu monta kertaa. Lääkitys on loppuikäinen. Veret seisauttavia tilanteita estetään vähentämällä K -vitamiinia veressä. Liian miedolla lääkkeellä en päässyt alkua pidemmälle. Seuraava vahvuus oikein annosteltuna tuotti tuloksen. Nyt olen hyytymispisteessä, vaikka salaatin syöminen on minimissä. Tällä menolla minusta tulee kaljurotta, jolla on hyvät terveysgeenit. 

Lääkäri sanoi leikkaukseen joutuessani käyttävänsä silloisista huonoista menetelmistä parasta. Lääkärin asenne oli ratkaiseva. Nyt lääkärit noudattavat lääkefirman antamia ohjeita. Korkeasaaren eksoottinen eläin ei syö enää sitä ruokaa, mitä luonnonvaraisena söisi. Kaikkea terveellistä on vältettävä. Katsotaan se 6 kk, mikä olisi hoitoaika ilman perinnöllistä geenivirhettä.

Joskus olen laskenut ikäni koiranvuosissa. Lisään siihen 54 työaikalakia noudattavan hoitajan miestyövuotta, eihän yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana eikä omaishoitajana toimittu aika ole työtä ollutkaan. Venäjän talouspakotteet lopettivat maataloustuotteiden menekin naapuriin. EU lupasi korvata vahingon maatalousyrittäjille tukena, mutta osoittikin rahat ebolan torjumiseen. Nalle vei rahansa turvaan Ruotsiin ja nosta Suomesta maataloustuet. Pää on tullut vetäjän käteen. 

Kiireettömyys on kilpikonnan oma asia. Olisiko se meille ihmisillekin opetukseksi, arkipyhiä ollaan siirtämässä viikonloppuihin. Vähemmälläkin hoppuilemisella loppuvat  talouden madonluvut. Sitten kaikki alkaa alusta.

Ei kommentteja: