perjantai 31. lokakuuta 2014

Musta tuntuu

Uupunut äiti ei tapa

lauantai 3. maaliskuuta 2007

Kuva: Nettipaja fb -tykkäyksellä
Tältä minusta tuntuu nyt. Kuulin tunnetilan radiokuuluttajalta mietelauseen lukemisen jälkeen "mistä mitään tietäisit, jos et olisi ottanut henkeä keneltäkään toiselta tai itseltäsi." Omaishoidosta zu Hause Pflegen on tehty miljardien virhearviointi. saman on kokenut laillistetun hierojan status isojen poikien pyytäessä kansanedustaja hierojien edunvalvojaksi saattamaan hieronta Kela-korvauksen piiriin. Kun asia ei edennyt korvauksen piiriin, edunvalvoja maisteli kettuna pihlajanmarjoja.
- Hieroja on kuin katuhuora "pitää hieroa, kuka kysyy, kuka maksaa" -periaatteella.

Tämä tervehdys keväisellä kaupunginkadulla oli odottamaton. Olin matkalla terveyskeskukseen, hän sairauslomalla siirtomaksoineen. Hän luopuu ehdokkuudesta ensi kevään vaaleissa. Sukupolvenvaihdos vedoten kansanedustajan äitinä ei ohittanut jonoa ystävien puhuessa puolesta. Pojalle on pedattu paikka seuraamaan isän jälkiä kaupungin valtuuston kautta eduskuntaan. SAK maksaa viulut ja puolueen kannatus on pudonnut pohjalukemiin.

Näytön paikka Lukulehti pdf -tiedostona on lepovaiheessa kuin elinikäinen oppiminen. Se on poliittinen kannanotto muistinsa menettäneeltä komukilta lain allekirjoittajana. Sukupolvenvaihdos sattui kohdalleni 1. kerran 61 -vuotiaana YAT ja uuden lain mukaan 64 -vuotiaana YEAT. Samassa laissa määriteltiin, ettei yrittäjyys, maatalousyrittäjyys, perhehoitajuus eikä omaishoitajuus koskaan ollut työtä ollutkaan. Palkkatyö oli arvossa arvaamattomassa, vaikka työt vietiin Kiinaan lapsityövoimalla tehtäväksi. Näin sijoittajat saivat enemmän voittoa ja rahallista lisäarvoa sijoituksilleen.

AA+ Heikki, kissa se langalla leikki. Ai, ai, vetikkaa, ei saa lankoja sotkea. Keräsin keväällä itäneitä tammenterhoja suuren tammen juurelta. Peitin ne maitotölkkeihin esikasvatusta varten. Parvekkeelle ne jäävät talvehtimaan, kun verottaja ei ole ratkaissut lomakiinteistöstä perimäänsä kiinteistöveroa.

Verottajasta kaikki alkoi halkomistoimituksen jälkeen. Kantatila jäi jäljelle kiinteistöyhtymänä metsineen ja lahoine rakennuksineen. Toivon verottajan katsovan taaksepäin edellisten verottajien tekemiä virheitä ja antaisi lopullisen päätöksen perinnöstäni, vakituisena asuntona käyttävien muuttoilmoitukset ja kaikki epäselvyydet, joita kunnan edustajat ovat saaneet aikaan.

"Kun kokoomus valitsi kesäkuun hurmoshenkisessä puoluekokouksessa itselleen uuden puheenjohtajan, kansan suursuosikki Alexander Stubb nähtiin varmimpana vaihtoehtona johdattamaan kokoomus vaalivoittoon ensi kevään eduskuntavaaleissa.
Suunnitelma oli hyvä, mutta nyt puolueen vaalivoiton edessä on yksi valtava betonielementtipiikkilankavallihautatäynnäkrokotiilejaeste, joka sattumalta lausutaan täsmälleen samalla tavalla: Alexander Stubb.
Stubb on onnistunut lyhyessä ajassa suututtamaan olemuksellaan ja politiikallaan niin suuren määrän ihmisiä, että aiheesta tullaan kirjoittamaan useampikin tutkielma Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksella sekä yksi essee Västra Nylands folkhögskolassa."

Konekielinen kääntäjä saa kaikesta omaishoitoon liittyvästä sellaisen kuntauudistuksen ja sotesopan, ettei sitä kukaan ymmärrä. Isän yöhoitajana 1½ vuotta odotin hengityskatkoksen olevan lopullinen. En noussut antamaan tekohengitystä vaan odotin. Hengitysrytmi palautui ja niin tuli 93. syntymäpäivä, ilta, yö ja seuraava aamu 10.11.1999. Aamutoimien jälkeen tuli kohtaus, hengitys vaikeutui, soitin ambulanssin.
Nuoret naiset elvyttivät isän ja naapurikuntaan tehdyn päivystyskierroksen jälkeen isä palasi letkuissa omaan sairaalaan pahaan aikaan.
- On tulossa päivystys, sairaala on täynnä, vie isäsi kotiin.
- Nyt en enää vie. Teen muuttoa kirkonkammarista isän kotiin ja sieltä muutan Lahteen.
- Kysytään lääkäriltä.
- Mitä lääkäri vastasi?
- Vie sitten kun vie.

Niin alkoi kitumalla kuoleminen. Nesteenpoistopiikki lihakseen estämään kohtauksen uusimista. Isä kuivatettiin luurangoksi kolmen kuukauden aikana. 6.2.2000 valittiin naispresidentti. Seuraavana aamuna; kuningas on kuollut. Eläköön uusi kuningatar!

Suuri tammi on on pudottanut lehtensä ja on musta nyt. Suomi-neidon syntymäpäivää vietetään tekopirteästi. Minulle se on yhtä musta päivä kuin tammenrunko.
Sen tekee yhteiskunta hiljaa ja hivuttamalla ja nauttii siitä tilastoita laatiessaan. Näin houkuttelin häritsevät banaanikärpäset sokeriseen munkkipussiin. Ravistelin sitä kahden viikon ajan, sitten liike loppui. Vein pussin energiajätteeseen poltettavaksi.
Kaatopaikkajätelaatikkossa on Tuhkimon maallinen omaisuus lasikenkineen kämppiksen heittämänä. Lehtikeräyksessä pankin karhuamat velkavaalirahatositteet runoroskapankissa kuin paavi Tuomari Nurmion laulussa, jossa on myös toivomus; "ettei Jeesus enää koskaan tulisi pahaan maailmaan. Hänet puettaisi purppuraan ja naulattaisi ristiin uudestaan." Tähän kärsimysnäytelmään meitä päähänpotkittuja riittää vaaliteemaksi asti.

Ei kommentteja: