torstai 30. lokakuuta 2014

Mirrinminttu


Naisen hyvinvointia 20-vuotta

Aamun ajatus


Uneksi mitä itse tahdot.
Se on ihmismielen kauneutta.
 

Tee mitä ikinä tahdot. 
Se on ihmisen tahdonvoimaa. 

Uskalla kokeilla rajojasi.
Se on onnistumisen takaavaa rohkeutta.
 
 –Bernard Edmonds
Juntusen terveystupa -projekti

 Työympäristön Fengshui - - - jaksaminen - - - Mielihyvähoidot

- Uneksi mitä itse tahdot. Se on ihmismielen kauneutta. 
Olen kirjoittanut itseni tyhjäksi, mutta samalla löytänyt ihmismielen kauneuden. Tänä aamuna fb'in sivulta projektikouluttajan, Lady Grace, kautta.  Hän avasi mielihyvähoitolan ovet.
- Tee mitä ikinä tahdot. Se on ihmismielen tahdonvoimaa. 
Onko kaikilla kanssakulkijoilla yhteinen näkemys naisen hyvinvoinnista, jaksamisesta alusta alkaen 20-vuotta + risat? 
- Uskalla kokeilla rajojasi. Se on onnistumisen takaavaa rohkeutta. 
Voimaa ja rohkeutta olen pyytänyt päivääni rajojen kokeilemiseen. Rajat asettaa poliittinen lainsäädäntö tietotekniikan avulla. On tehokkaampi vahti kuin muurit, piikkilangat ja sähköpaimen.

Munkkiklubi: Verkkokirjoittajan talo on muistipaikka netissä niin hyvässä kuin pahassa.Talviajan 1. sunnuntaista se alkoi.
Rautavaaran perhetragedia: Pariskunnan viimeinen riita ...tallentui kännykkään. Kukaan ei ollut tilanteen tasalla, kun nainen pysäytti bussin, nousi autoon tietyllä tarkoituksella. Kuljettaja poisti naisen ja matka jatkui.
Olisiko kuljettaja voinut soittaa ja pyytää apua naisen tilanteen selvittämiseksi ennen kuin jatkoi matkaa? Jos on sattunut kolari, jossa on loukkaantuneita ihmisiä, on velvollisuus soittaa apua ennen poistumista paikalta. Henkinen hätä ei kuulu mayday -kutsun piiriin. Tappakoot vaikka toisensa, koulukiusaamiseen verrattava tilanne.

Historia: Stalin, verinen tyranni
Maaliskuussa 1953 viisi miljoonaa ihmistä oli saattamassa hautaan yhtä historian julminta miestä. Stalinin hirmuvallan aikana surmattiin 20 miljoonaa kansalaista, kuinka sosialismin unelma muuttu painajaiseksi?

Syksyllä 1953 aloitin oppikoulun vieraalla paikkakunnalla kaukana kotoa. Kahdeksan vuotta ei vieraannuttanut minua lapsuuskodista. Sisarukset vieraantuivat minusta eikä vanhempieni hoitajaksi palaaminen ollut kaikkien mieleen syntymäkunnassani.

Ulkolinja: Kasvot Syyrian sodalle
Syyrian sisällissotaa kuvataan suurilla luvuilla ja massoilla. Valokuvaaja Niklas Meltio kuvaa Syyriassa antaakseen sodalle kasvot. O: Ari Lehikoinen ja Vesa Toijonen.(U) Ohjelma sai perjantaina Prix Europa -palkinnon. HD  

Päivän päättää valokuvaajan antamat kasvot Syyrian sodalle.

Sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen vanhuksen Salossa
Kenenkä käsiin antaisin elämäni vanhoilla päivillä tarvitessani apua? Laaditaan turvaverkkoja, joiden toimintaa ei valvota. Oman edun tavoittelu on motiivina antaa apua, mutta samalla myös mennä pidemmälle aina myrkyttämiseen asti.

Päivän tapahtumat järkyttävät uniin tulevina painajaisina. Mirri pyöriskelee kukkapenkissä nimikkomintun seassa. Eläimet nauttivat mielihyvää luonnossa. Ihmisten kesken on tärkeintä olla suurin ja rikkain. Kilpailutetaan heikot pois yhteiskunnasta. Siihen ovat hallituksen toimet johtaneet sloganeilla; heikot sortuu elontiellä, jätkä se vain porskuttaa. Katujätkä-projektin opetus.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään.  


Ei niin huonoa, etteikö jotakin hyvää. Näytön paikka Lukulehti on vielä tallella Verkkokirjoittajan talon pöydällä keppiin kiinnitettynä lakkautetun lehden tilalla. Valokuva 60 -vuotiaasta saman pöydän ääressä muistuttaa siitä hyvästä, mitä olen saanut. 
 
 
Ei kommentteja: