sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Aikajärjestyksessä

10:00
Palaan ajassa kauas menneeseen. Aamutoimet on tehty, kelloa käännetty normaaliaikaan, jota sanotaan talviajaksi kiertosuunta tunti taaksepäin mukamas kohti kevättä. Virret on otettu ylös ja radio viritetty jumalanpalveluskanavalle aina sunnuntaisin. Se on järjestyksessä kuin joulusta 1990 pääsiäiseen 2000 ja tänä aamuna vanhalta muistilta.
Saarnaajana kirkkoherra Pirkko Yrjölä. Liturgina pastori Riikka Wikström. Kanttorina Ursula Hynninen. Urkurina Airi Saloniemi. Tekstinlukijat: Päivikki Telenius ja Pirjo Majaranta. Kuoro: Korson seurakuntakuoro, joht. Ursula Hynninen. Muut muusikot: Marja Haapaniemi, viulu, ja ehtoollisvirren soolo: Kirsi Kallio. Virret: 539:1-3; synnintunnustusvirsi 289; 130; 314:1,2,5,6; 120: 3-7; 224; 539:7. Kuoron laulut: Ruotsin kirkon virsikirja numerot 559 ja 217; sekä virsi 749. Muu musiikki: Vastausmusiikkina päivän psalmi: 78:1-8. Alkusoitto: Juhani Haapasalo: alkusoitto virteen 539.

Kiirehdin katsomaan telkku.comin tarjontaa samana ajankohtana. Sekin sopii tuhon alkuaikaan, jonka olen elänyt 5,4 työaikalakia noudattavan hoitajan kanssa. Olin yksin omaishoitaja 54 vuotta eikä tästä ole edetty edes kukonaskeleen vertaa poliittiseen ratkaisuun, kuinka vastuu vanhusten hoitamisesta tulisi jakaa lasten ja yhteiskunnan kanssa. Kummallakaan ohjelmalla ei ole jälkikuuntelumahdollisuutta areenassa. Kirjoittaisin kynän kanssa ruotsalaisesta systeemistä vanhempien tarvitessa apua. Meidän perheeseen ei kuulunut noin monta koiraa tai oikeastaan yhtään hännänheiluttajaa. Haukkumisesta pitivät huolen kunnan virkamiehet, eduskunnan kansanedustajat ja hallituksen ministerit
 
Rakas isä
Kuinka vastuu vanhusten hoitamisesta tulisi jakaa lasten ja yhteiskunnan kesken? Kun Madeleinen isä halvaantui, jätti tytär työnsä ja ryhtyi omaishoitajaksi. Omaishoitajan työtaakka on kuitenkin raskas. (U) 

Ei kommentteja: