tiistai 16. syyskuuta 2014

Työelämän tuoreimmat

Nyt on tosi kysymyksessä. Kesällä 1989 halvaantunut äiti sai olla kotona 2 kk. Oli palattava työhön. Lähdön edellä isällä todettiin syöpä. Sairaalakierre oli edessä enkä olisi pystynyt millään tavalla olemaan heille avuksi. Keskeytyneen työn takia tili miinuksella 20 000 mummonmarkkaa. 

Lainan korko hipoi 20 %, jolla olin ostanut työhuoneen Käsityöläistalosta. Kaunis talo joutui nurkanvaltaajien muutoksen kohteeksi. Palasin takaisin, mitään muutoksia ei oltu aloitettukaan. Käytäväneliöistä oli kyse. He joutuivat maksamaan niistä osakkeen omistajille hinnan ja sillä rahalla maksoin kesävelkani.

Konkurssiaalto pyyhkäsi punapääoman yli. Tradeka sai pankin haltuun joutuneet osakkeet ja neliöt vuokralaisena käyttöönsä. Pankki "myi" omistamani neliöt tradekalle kysymättä minulta. Mutta eihän se niin mene. Tein 4 äkkilähtöä Lahteen muka neuvottelemaan, mistä saisin vastaavan työtilan vaihdossa omaan työhuoneeseen. Heillä ei ollut tarkoitustakaan järjestää minulle työtilaa, vaan välimiesoikeudella uhaten he vaativat minua myymään osakkeen. 

Nuori sairaanhoitaja joutui muuttamaan vuokratiloihin Foorumiin, olinhan itse lähtenyt vanhempieni omaishoitajaksi jouluna 1990. Kunta lupasi kunnallisen kotihoidontuen 1700mk kahden laitospaikan säästymisestä enemmän tarvitseville, joilla ei ollut hoitajaa kotiin.

Äiti oli kuollut, jäin vielä isän hoitajaksi. Valtio omaishoidosta päättävänä antoi asetuksen omaishoidosta 1993. Tuki aleni 1700 mk:sta 1070 markkaan. Sehän sopi kunnalle. Minulle maksettiin verot vähennettynä ja isältä perittiin takaisin palvelumaksuna sosiaalilautakunnalle minun tekemästä työstä. Tämäkö oli lainlaatijan tarkoitus mitätöidä omaishoitajan työ? Ministeri toisensa jälkeen on puhunut itsensä pussiin, kun ei ole rahaa jakaa kaikille. Nyt on tosi kysymyksessä.  

”Kunnilla ei enää ole varaa ostaa halvinta”
REUTERS/Lucas Jackson
Kunnilla ei enää ole varaa ostaa halvinta - Taloussanomat

Walhroos HS:lle: Suomen tilanne katastrofaalinen (14.9.2014 9:49)

DI: Björn Wahlroos muutti veroja pakoon Ruotsiin


Wahlroosista tuli veropakolainen, meistä perijöistä Vihtaniemen venepakolaisia. Kuntiin on houkuteltu sijoittajia halvoilla mökkiplänteillä.
Mikä on venäläisten motiivi ostaa näitä rakennuksia ..
Oston motiiviksi on osoittautunut rahapyykki. On niin kierrätettyä rahaa, että kaikki likaiset jäljet ovat kirkastuneet vitivalkoisiksi kuin synnit. Tämä saattakin olla nykyajan anekauppaa, ei pelastumiseksi helvetiltä vaan joutumiselta ryssän helvettiin.  


Toisen maailman sodan jälkeen kesti 45 vuotta Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain johtajien tapaaminen. Taas ollaan napit vastaikkain, kun sodasta on kulunut 70 vuotta.  

Jungner sai todella nuivan vastaanoton: "J**alauta, jos joku hemmetin punikki tulee meille kertomaan" (15.9.2014 10:00)
Voin yhtyä Jungnerin nuivaan vastaanottoon syntymäkunnassani, en ollut hemmetin punikki vaan torpparin renkipojan ja piikalikan punainen pentu. Olihan setäni haettu pyssyjen kanssa kotoa isovanhempien silmien edestä vankilaan. Koskaan en ollut tuntenut eriarvoisuutta omistamisesta tai omistamattomuudesta. Valkoiset kuitenkin ovat voittajia ja heillä on vapaudenpatsaansa. Sotavangit patsastelevat Fellmannin pellolla. 

Tutkija HS:lle: Maaseutu ei selviä ilman ulkomaista työvoimaa 

Työnpuute vaivaa monia maita, joista lähdetään tekemään työtä lomittajina, hoitajina, siivoojina, marjanpoimijoina. Sukupolvenvaihdos ei ole päättäjille mieleen. Viedäänpä työpaikat Kiinaan halvalla lapsityövoimalla tuottamaan omistajille osinkoa. Rikastuminen vaatii riistoa ja rikastumisella ei ole siunausta. Sen asian kanssa pähkäilee Nalle sanomisillaan. 

Kansanedustaja helpottaisi vakituista mökkiasumista: ”Perustuslaillinen vapaus ei toteudu”Monia lääkitään turhaan
Tätäkin on syytä välillä tarkistaa, mihin tarkoitukseen minulle on määrätty liikaa lääkkeitä. Siitäkö rangaistaan, kun on itse lopettanut lääkkeiden syönnin vaikka rakenteet tökkivät. Jatkohoito ei onnistu, jos ei ole lääkäriä tekemään päätöksiä. 

Näitä otsikoita tässä tutkailen, kun on luvattu romujen poiskuljetus apua. Lobbarit suosittelivat vanhan tietokoneen ostamista, kun opettelin verkkokirjoitustaitoja. Nyt en enää usko oman edun tavoittelijoita. Tyrmään heidät suurilla sanoilla.
- Mitä perkeleitä te luulette olevanne, kun lisäätte uusia velvollisuuksia tehtäväkseni?
Tämä on menossa eläkeuudistusneuvottelussa. Viimeksi siitä päätettiin 2005. Heitä ei ollut riittävästi laskemaan eläkkeiden rahallista arvoa. Kela viimeisteli lopun myymällä arvonimen "varhennettu vanhus" osamaksulla eläkkeestä kuolemaan asti. Silloin oli eläkeikä 65 vuotta, mutta siitä ei kukaan puhunut. Seuraukset tulivat puun takaa Kelan toteuttamana.

Ei kommentteja: