tiistai 2. syyskuuta 2014

Mitä opimme tästä

70 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1944: Anne Frank vietiin Auschwitziin.

Tietämättömänä 70 vuotta sitten tapahtuneista kauheuksista toisessa maailman sodassa aloitin alakoulun Koivuharjun kammarissa. Siellä on otettu koulukuva, jonka istumajärjestyksen järjesteli Tiheen Sinikka. Oltiin samoista lähtökohdista, mutta hän tunsi opettajan tytöt paremmiksi kuin meidät  sukulaislapset. Paremmuus on sisäsyntyinen tunnetila, joka on tuhoavaa narsismia. 

Tuusniemi antoi minulle 5 lukuvuotta kansakoulua epäpätevien opettajien jakaessa lapset syntyperän mukaan talollisten lapsiin ja pienviljelijöiden kakaroihin, jotka nähtiin punaisina hävityn sodan syyllisinä. 
 - Ei köyhän kannata lähteä oppikouluun, kelpaa sitä piikalikaksi koulujakäymätönkin.

Jos omistava luokka olisi voittanut, sitä juhlittaisi itsenäisyyden aikohin 4.6. valkoisten voittona ja 6.12. Suomi-neidon syntymäpäivänä. Minulle 4.6. on äidin kuolinpäivä. Lisään 6.2.2000 vallanvaihtopäiväksi henkilöhistoriassani.

6.2.2000
Selviämistarinani  elossaoloilmoitus
Kotisivuni ovat Oppimispäiväkirjan sisällysluettelo.
Kriisinhallinta-ajan olen käyttänyt uudelleen oppimiseen,
vaikka se ei liity ammattiin, vaan elämäntaitoon.
Koulutus on avain, jolla hallitsen muutosta,
toteutan omia tavoitteitani ja huolehdin kansalaisvalmiuksista.

Perimä osaltaan ja ympäristötekijät vaikuttavat paikalleen jääneiden ajatusmaailmaan.
- Sinä olit pentuna kova suuttumaan, oli tervehdys 5 -kymppiselle, kun vanhemmat tarvitsivat apua asioiden hoidossa ja jokapäiväisessä elämässä kotona. 

Oleminen ja omistaminen ovat menneet sekaisin. Samoin sosiaalipolitiikka sekoitetaan puoluepolitiikkaan. Huomioon on otettava vielä ihmisen perustarpeet. Lisääntyminen antaa vahvimmalle oikeuden hallita naaraslaumaansa. Suurisarvisin kauris seuraa edellä kulkevaa naarasta. Joutuu puolustautumaan nuorempia kilpailijoita vastaan monta kertaa. Vauhti hidastuu ja väsynyt suurisarvinen saavuttaa haluamansa. Lauma on siirtynyt taka-ajon seurauksena autuaammille talviruokailupaikoille.

Kekkosen ystävätär kertoo: "Kömmin hänen viereensä" (2.9.2014 10:21)

Johtajuus on hukassa yleisesti ottaen. Levitellään perättömiä tietoja palveluistani. Summeri soi, huutelen aikani luuriin, kuka siellä. Kukaan ei ole tulossa sisälle. Ohikulkijasta on vain hauskaa painella ylintä summeria ilman tarkoitusta vastata huuteluuni, vaan jatkaa matkaa. Tästä syystä summerit eivät toimi yöllä.

Minulle japanilaisten kalastajien noudattama 1000 -vuotinen perinne on verattavissa Juojärven kalastajien tapaan hankkia leivän lisää järvestä. Kunta käyttää juomkelpoista järveä jätevesialtaana. Japanilaiset talvituristit nauttivat kairatessaan reikiä jäähän. Näitä turisti-iloja voisin järjestää itsekin, jos sukupolvenvaihdos olisi mahdollista tänä päivänä. Mietipä sitä isokenkäinen, kuinka Suomessa säilyy elämän edellytykset tästä eteenpäin 61/64 -vuotiaille ja työhistoriamattomille. Meidät vaietaan olemattomiksi, kestävyysvajeseen syyllisiksi.

Japanilaiset opiskelijat hakevat Lahdesta vinkkejä vanhuspalveluihin (1.9.2014 18:11)

Juutalaisten ja arabien lapset samalla urheilukentällä. Fellmannin pellon performanssi muistelee peltoa punaisten vankileirinä. Yhteiskuntaa viedään sotaan kolmen AAA:n luottoluokituksella näkemättä sosiaalisia ongelmia. 

Juutalaisten ja arabien lapset samalla urheilukentällä - "Nyt ....

Talvivaara tärveli satojen maatjoukossa sukutila vuodelt

Sijoittajabuumi teki saman tuusniemeläisille, kun kunta myi Vihtaniemellä vuodesta 1900 eläneiden alkuperäisasukkaiden 7 talvisavun metsäautotien käyttöoikeuden yli 100 sijoittajalle. Isästäni tuli kuoltuansa miljonääri ja minusta miljoonaperijätär. Pidän kiinni perinnöstäni, joskin yksinkertaisten ymmärtämättömien enemmistö on sitä ottamassa omaan käyttöön huvilapaikakseen. Kiinteistöveropäätös odotuttaa, kun heitä on liian vähän käsittelemään valituksia.

Prisma: Salaperäinen Lymen tauti jälleen kerran selvitystilassa. Olen alkutekijöissä oireiden suhteen hankkimatta uutta punkinpuremaa. Oireet aiheuttaa verenpainelääke, joka määrätään aina uudelleen eri kauppanimellä.

 

Omaishoitajana olen ollut pelätyin ja ylpeä esimerkki. Minua on kielletty puhumasta omaishoitajien puolesta.
- Kaikkien ei tarvitse tietää olevansa omaishoitajia, kun ei ole rahaa jakaa kaikkille. Hollolassa vain tukeasaavat voivat kokoontua yhteisiin tapaamisiin.

Omaishoitajat ja läheiset ry:n 10-vuotisjuhla 
Tästä alkaa tuntematon metsä
Pinssin saamisen ehtona oli pysyminen yhdistyksen jäsenmaksun maksajana. 
Onneksi sain omat juhlat, jolloin yhdistys kärsi kasvukivuista poliittisen pyrkyrin rahoittajana.Takana 10 vuotta omaishoitajana. Selvisin harjoitteluajasta ja varsinaisesta 10 vuodesta sijoittajien ahneutta realisoida omistuksiani välimiesoikeudella uhaten.
Enköhän selviä lopustakin kunnan ja sijoittajien ahneutta, kun Tiekartta Länsirannalla loppuu.

Ei kommentteja: