keskiviikko 3. syyskuuta 2014

70 vuotta sitten

Suomalaiset merimiehet natsien kynsissä 70 vuotta sitten

Ympäristötekijöistä johtuen aistin ympäristöstä sen ajan pelon 3- vuotiaana. Jännevirran sillalla 1961 se sitten toteutui. Berliinissä rakennettiin muuri Saksojen välille.
- Meillä ei turkkilaisia kaivata. Onneksi he eivät päässeet Vihtaniemelle asti.
  Se etu oli asua tiettömän taipaleen takana, ettei kutsumattomat vieraat tulleet perille asti. Kun tie saatiin  omilla ponnistuksilla, kunta kutsui sijoittajat meidän uimarantaan suunnitelmineen.

Saako mökkitien käyttäjältä periä maksun? Kyllä, mutta... (3.9.2014 15:29)

Ensiksi tulivat kahot tiekunnan perustamisaikeineen mökkitielle. Sitten kunta naapurina, tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana saivat aikaan kärhämän Tiekartta Länsirannalla. 
Odotankin kaukana turvatalossa kiinteistöveropäätöstä vuodelta 2014. Tiekunta arvotti kantatilan erottamattoman vanhan rakennuspaikan lomakiinteistöksi. Se sopisi verottajalle maksattaa yksiköitä metsästä ja lomakiinteistöstä. On maksattanutkin muistutuksista huolimatta, kun kukaan ei näe oman etunsa yli tosiasioita. Näitä sijoittajia on täynnä maa mustanaan taudin tanssitellessa talvitiellä.

Tikkataulu vai nakupelle arvelin syyskuun 1. päivänä näkemästäni.


75 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
Ettei totuus unohtuisi.

Rinne ei aio tuomita Stubbin esiintymistä tikkatauluna ...

Pyysin tytöt mukaan Lahden runomaratonille kauan sitten. Mattoja oli levitetty nurmikolle katsomoon. Istuin koivun alla ainoalla penkillä. Edessä olivat esiintyjät ja joihinkin esityksiin saivat kaikki halukkaat osallistua. Yllätysnumerona oli Nakupellen asettuminen lasten kosketeltavaksi. Pienimmät olivat kiinnostuneita, mitä shortsien alla oli. Tytöt kertoivat nauraen näkemästään. 

Nakupellen ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän poistui paikalta. Poliitikot jorisivat taustalla omia jorinoitaan. Eivät osanneet keskittyä lasten runomaratoniin.
Sama tunnetila inhorealistisena palaa mieleen, kuinka lapsille tarkoitettua ohjelmaa isot ihmiset häiritsivät omalla osallistumisellaan. Stubb tikkatauluna näkemättä ei auennut minulle. Mutta uutisvideo näytti tikkakisan, mikä oli napakymppi.

Ei kommentteja: