torstai 11. syyskuuta 2014

11.9.2001

13 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
2001: Syyskuun 11. päivän iskut.

Omille menetyksille 1991 - 2014
4. "13 vuotta sitten laitoit minut nukkumaan tietämättä, että se olisi viimeinen yösi"

Mitä opin 11.9.2001 terrori-iskusta  WTC - kaksoistorneihin, Pentagoniin ja epäonnistuneeseen kolmanteen kohteeseen ilmasta käsin? Ruohonjuuritasolla toteutui sama lähtiessäni vanhempieni hoitajaksi 1991. Se ei ollut kenenkään mieleen, olivathan vanhempani siirtäneet viime hetkellä lapsuuskodin lahjakirjalla meille kahdeksalle lapselle, 1/8 jokaiselle.

Alkoi kuntauudistus purkamalla laitospaikat järjestämättä mitään avopalveluja tilalle. Kuntaan oli pesinyt uudet pyrkyrit, oman edun maksimoijat.  Eno-parka yritti aikansa olla sisaruksista viimeinen järjestellessään vaimonsa isättömälle pojalle tien auki taivasta myöten. Se ei ole minulta pois, jos ensiksi olin ehdolla yhteistyöhankkeisiin ja sitten poikapuoli saikin minulle luvatun valkean talon.

Äidin kuoleman jälkeen näin enon silmissä äidin katseen. Olemme sukulaisia sukupuussa. Kun kestin isän kuolemaan asti, eno pyörsi pyhät sanansa, "ettei minun olisi pitänyt tulla ollenkaan Tuusniemelle". Hän oli pakotettu täyttämään kultaisen kampelan hengen säästämiseksi kaikki ne toiveet, mitä hänen "eukkonsa" keksi toivoa. Sitten toiveet menivät överiksi ja enolle selvisi.
- Olisikin pitänyt tehdä toisin. 

Wiljami pyysi soittamaan enolle, kun tiesi hänen olevan vakavasti sairas. En soittanut olihan rouva aina vastaamassa ja kehumassa, kuinka hyvin heillä pyyhkii. Kirjoitin kirjeen Rakentajalle ja kiitin kaikesta, mitä hyvää olin enon kautta saanut. Viimeisin muuttoapu kirkonkammarista Tuuspeltoon. 

Rakentaja / Arvo Turtiainen -runosta hänet tunnettiin. "Koko ikänsä hän rakensi /  taloja toisille... 
Sen hän tiesi itsekin runon kahden ensimmäisen säkeistön verran. Liitin sen mukaan kirjeeseen. Lopun jätin pois tietäen, että näin käy enon kuoltua.

Koko ikänsä hän rakensi.
Mutta yksikään talo ei saanut nousta
josta hän olisi voinut sanoa tämä on minun,
yhtäkään päivää ei kulunut
jolloin hän ei olisi tehnyt työtä toisten hyväksi,
ja hänelle, rakentajalle
rakensi tyly käsi viimein arkun viidestä laudasta,
hänet, rakentajan, siunasi multaan ääni
joka ei rakentajia tuntenut.
Hän teki työnsä ja lähti.
Kukaan ei häntä muista, kukaan ei kysy.
Kanervien kalpea punerrus
on ainoa loisto rakentajan haudan yllä. -Arvo Turtiainen


Vallanvaihtumisen jälkeen 6.2.2000 jatkoin järjestelyjä poislähtöä varten. Hautajaisten jälkeen oli vielä lahjakirjaosuuksien jakaminen halkomistoimituksella edessä. Siihen tarvitaan jakomies ja 2 uskottua miestä sekoittamaan koko jakotoimitusta. Pidin ohjat käsissä, ettei ainakaan maksamattomista laskuista ulosmitata maata. Toimitus jatkui, kun ostin yhden osuuden kulutusluotolla. Kolme rantarakennuspaikkaa erotettiin, kantatila jäi jakamatta meidän mökittömien yhteisomistukseen. 

 
Vanha rakennuspaikka oli erotettu yhdeksi osuudeksi,
mutta se jäi erottamatta omaksi tontiksi ja
kuuluu kantatilaan rakennuksineen
joiden arvo laskettiin vanhuuttaan pieneksi
lomarakennuspaikan osana.
Hallikainen puhui lomarakentamisesta.
Minä puolestani sukupolvenvaihdoksesta
1900 lähtien tiettömän taipaleen takana
vanhempien ja isovanhempien jalan jäljissä.
Sota jatkuu sota
Tiekarttana Länsirannalla. 
Ojalan laskuoppia sovelletaan Amerikan malliin.
Valkoinen mies osti intiaaneilta asuinalueita, taivasta ja vesiä.

HS: Kansanedustaja Tuija Brax jättää politiikan - Ilta-Sanomat


Uusi näkökulma 5-kymppisen naisen kokemuksen mittana.
Toisilla kokemus katsotaan eduksi
toisia kielletään puhumasta,
kun ei ole rahaa jakaa kaikille.
Puhun kuitenkin, vaikka tulisi poliisiasia kuin Aarnion tapauksesta.

Minun veska ryöstettiin omaishoitajana
käteen annettiin valitusosoite ilmaistakseni
eriävän mielipiteen valtion antamasta omaishoitoasetuksesta 1993.
Minulle maksettiin verot vähennettynä,
isältä perittiin takaisin kunnalle palvelumaksuna
minun tekemästä työstä.


Verottaja eli eilistä päivää lähettämällä jakoluonnoksia ennen jakoa. Sain kiinteistöveron korotusta koskevan päätöksen. Sekin oli tuolta ajalta. Minulle on selvinnyt 14 vuodessa, että kantatila on metsäyhtymä  vanhoine rakennuksineen eikä minulla ole lomakiinteistöä, vapaa-ajan eikä vakituista asuntoa. Tästä olen tehnyt oikaisupyynnön. Toivon todella että verottaja tutkisi perintöosani halkomisesta lähtien. Tähän asti on edetty SF:n ja Savolainen Balladi - YouTube hengessä.


Suomalaisen yhteiskunnan on pysyttävä jousipyssy asekannassa eihän kielivähemmistön tuhoamiseen rajojen sisäpuolella tarvita kuin asetus omaishoidosta. 
Obama käyttää ilmaisku-apua terroriristijärjestö Isisin tuhoamiseen, eikä mikään tapa pahaa maailmasta.  

Ladattu 26.7.2008
Pankinjohtaja Jääskeläinen Pohjois-Savosta, päätti ostaa rantapalstan ja perustaa huvilan. Kun ihminen on johtaja eikä omista huvilaa, se on melkein niin kuin pastori ilman upseerin arvoa.

Hän valitsi lahdenpoukaman ja kallioniemekkeen, jonka omisti muuan veteraani Veikko Tiihonen. Kun Jääskeläinen Tiihoselle kauppaa ehdotti. Se raivostui ja käski hänen suksia helvettiin.

Pankinjohtaja Jääskeläinen juoksi valittamaan pankinjohtaja Jalkaselle huonoa onneaan. Pankinjohtaja Jalkanen oli Metsäliiton mies, joka osti puuta itseltään ja kaikki temput ties.

Äläpäs huoli Jääskeläinen, sanoi Jalkanen. Tiihosen tila on kiinnitetty meiän pankille, pankki myö mehtän sinulle ja sinä myöt sen minulle ja minä poika myön sen Mehtäliitolle harvennushakkuuseen.

Kaupanpäälliseksi saat sen niemen ja poukaman, jossa kaislat huojuu ja laskeva aarinko kaaniisti ruskottaa. Sen kunniaksi ryypättiin ja sammui Jalkanen. Ja vihdoin sammui Jääskeläinen kylpyhuoneeseen.

Niin Tiihos-Veikon pankkivelka irtisanotaan ja Veikko huomaa olevansa puilla paljailla. Siihen päättyi isännyys sen Veikko Tiihosen, se veneensä otti ja katosi sitten pyssyineen, koirineen.

Ei jäänyt pystyyn puutakaan, kun kaikki hakattiin ja pöllit vietiin Metsäliiton sellutehtaisiin. Pankinjohtaja Jääskeläisen hirsimajalla rapuja syödään ja ryypätään ja lausutaan runoja.

Saapui syksy, jäiseen rantaan souti Tiihonen, saapui kiilto silmissänsä pyssyineen, koirineen. Pankinjohtaja Jääskeläinen istui saunassaan, kun Veikko häntä otsaan ampui yksipiippuisellaan.

Toinen pääsi vankilaan ja toinen taivaaseen. Ja huvilan osti kauppaneuvos Uolevi Jalkanen, siellä kesäilloin ryypätään ja lausutaan runoja. Ja Jääskeläisen haamu istuu saunan lauteilla.
Ladattu Tiekarttaan Länsirannalla, lataajina johtajat, pastori kenttäpiispana, kunta, kunnan uusrikkaat mökkiläiset, valkoiset veteraanit, pankinjohtajat, poliisit, tiekunta etc. sitä mukaa kun storaenso ja muut metsäyhtymät valvovat saamisiaan. Tunnen suvun tarinan vuodesta 1900 lähtien kaikkinen vaiheineen. 4.10.2014
"Miten Google käyttää evästeitä" -ilmoitus tekee kirjoittamisen mahdottomaksi enkä ymmärrä, mitä minun pitäisi tehdä. Tätä en tilannut enkä monta muutakaan sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua. Pitääkin pistäytyä Pajassa.

Ei kommentteja: