tiistai 12. elokuuta 2014

Vähemmän vakava

1981: IBM julkisti IBM PC:n, varhaisen henkilökohtaisen tietokoneen, mikä teki PC:stä vakavasti otettavan tuotteen myös yritysmaailmassa.

Kirjoitustaidottomana vaihdoin vuosituhatta uuteen. Kaikki entinen jäi taakse 1900 -luvun viimeisestä vuodesta 1999. Kotona hoitaminen vaihtui kitumalla kuoleman seuraamiseen laitoksessa. Jos omaishoito ei ollut kenenkään mieleen, ei sen loppuminenkaan ollut kenenkään mieleen. Kuinka monta mielipidettä esitettiinkään uudesta tilanteesta. Hoitajilla oli asennevamma vaikeaa omaista kohtaan. 
- Minun onkin pitänyt puhua sinun kanssa. Sinä olet tyytymätön isäsi hoitoon.

Kysyessäni isän vointia sain vastauksen niskaa nakellen.
- On hoidettu. Minulle ei riitä vastaukseksi, kun hoitaa voi hyvin tai huonosti.
Annoin tulla kaikki, mistä olin saanut kuulla työvoimapulaa kärsivässä naapurissa. 
Musta mies tulee töihin tunnin myöhässä, kun bussi ei kulje sopivasti työajan alkaessa. Hän lähtee samasta syystä tuntia aikaisemmin työpäivän loppuessa. Aikakäsitys on eri tai sama aamukahdeksan ja iltakahdeksan lääkkeenjaossa. Näitä aika-asioita ei Mattikaan oppinut noudattamaan. Se on kumma, kun samaa kieltä puhuvilla ei ajatukset kohtaa.

Liian paljon hoitajan henkilökemia vaikuttaa hoitoon. Kuka pistää nesteenpoistopiikin kuihtuvaan luurankoon, ettei kuolemaan johtava kohtaus uusisi. Tai hoitaja, joka haluaa liian monta merkkihenkilöä pois päiviltä liian suurilla lääkeannoksilla. Lahjoita hyvä kuolema -rahankeräyskohde ei toteudu, jos asenne on väärä.

Tietotekniikkaopettaja suositteli jo 1980-luvulla siirtämään asiakasrekisterin tietokoneelle. Kuultuaan pienen asiakasmäärän/päivä ei sitä kannattaisi tehdä. 
- Olen väsyneempi hieronnan jälkeen kuin tänne tullessani. En jaksa lähteä kotiin.
- Menehän nyt kuitenkin, soitan illalla varmistaakseni kotiinpääsysi.

Silloin hän ei tiennyt itsekään, että oli sairastunut diabetekseen. Kun se löydettiin,  osasin vähän selventää, kuinka diabetikon on varustauduttava eväät mukana hierontaan. Energian kulutus tuntuu lähes sairaudelta, joten on tankattava varastoja.

Omaishoitoaika päättyi 6.2.2000 ja Tarjan elinkautinen alkoi. Tietokoneet kuuluivat jo jokaisen projektin vakiokalusteisiin. Minulla ei ollut taitoa edes avata konetta. Vesi valui hanhen selästä tuntematta verkkokirjoitustaidon ääkkösettömiä aakkosia.
Yhteiskunnassa on otettu käyttöön systeemi, jonka yhteensopivuutta eri tahojen välillä ei vielä ole löytynyt. Siihen löytyy rauhannobelistin allekirjoitus lakiin.
Ei yli-ikäiset 61/64 -vuotiaana tarvitse enää hankkia verkkokirjoitustaitoa eikä yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen. Eihän työhistoriaan lasketa yrittäjyyttä, maatalousyrittäjyyttä, perhehoitajuutta eikä omaishoitajuutta. Palkkatyötä sen olla pitää. Repikää siitä porkkananne, meille riittää keppikeittoa.

MOT: Maailmanherrojen salaseura
Jättipankkien ja suurteollisuuden muodostama Bilderberg on salamyhkäinen taustavaikuttaja. Sen suljettuihin kokouksiin on osallistunut myös suomalaisia poliitikkoja ja median edustajia. Toimittaja Hannu Sokala. (U)  

Suomalaiset edustavat nuorta polvea salamyhkäisten taustavaikuttajien lähtiessä opintomatkalle kiinalaiseen helvettiin. Poliittinen tilanne sen kertoo. Ei riitä oman maan ja meidän asioiden hoito, vaan on lähdettävä seuraamaan jättipankkien ja  suurteollisuuden taustavaikuttajien jalan jälkiä. Talouden madonluvut käyvät toteen. Sitten aloitetaan alusta kaikki samalta viivalta. 

1851: Isaac Singerille myönnettiin patentti hänen keksimästään ompelukoneesta. 
Kumpiko lienee enemmän vaikuttanut maailmanmenoon tietokone vai ompelukokone? Vaatturinopin käynyt isän veli herätti kateutta talollisissa Suomen itsenäistymisen aikoihin. Hänet piti kiduttaa kuoliaaksi vankilassa punaisen syntyperän tähden.  

Käsillä tekeminen on vaihtunut älyn hipaisuihin käsikaluissa. Isoisä oli räätäli, samoin isä, mutta käsityönopettajaksi valmistuminen vaati naimattomuutta. Myrkkyseitikkitohtorilla ja minulla oli samat kokemukset metsäretkellä. Onneksi olen saanut tehdä käsillä taiteilijan työtä "ihminen on taideteos" käyttäen päätä, kättä ja sydäntä.

Maire Tirkkonen
Laillistettu hieroja vuodesta 1979, omaishoitajakokemusta vuodesta 1991

kotisivut
"virallinen organisaatio on tarkoitettu ratkomaan ennalta arvattuja ongelmia, epävirallinen arvaamattomia"

Daniel Goleman
Lääkärihieroja ei saanut Isä Juntusen rahasampoa itselleen. Hän tokaisi terveysmessuilla, kun puhuin hieronnan puolesta.
- Sinähän kehut itseäsi.
Se ei ollut tarkoitukseni, esittelin vain itseni ja mistä minut löytää. 

Ei kommentteja: