perjantai 15. elokuuta 2014

Uusi aamu

Kuva
Kuva: Nettipaja
Aamun ajatus
Älä pelkää pitkää harppausta, mikäli sellainen  osoittautuu välttämättömäksi. Rotkoa ei
ylitetä kahdella pienellä hypyllä.
Positiivinen rohkaisu1961: Berliinin muurin rakentaminen alkoi.
- Ich komme, ja hän oli tullut, kun  olin viemässä vastausta postiin. Tiellä taksi tavoitti minut ja kaksi saksalaista löysivät etsimänsä. Jatkot olivat Kuopiossa. Jännevirran sillalla otettu kuva palauttaa mieleen seuraavan kirjeen Saksasta. Hän kirjoitti Berliinin muurin rakentamisesta samaan aikaan, kun hän oli Suomessa. Olen saanut olla monessa mukana maailmaa kauhistuttavissa tapahtumissa, mitä valtaapitävät järjestävät mahtinsa pönkittämiseksi. 
Tällä yhteydellä on opetuksensa. Vaihdoin srk:n osoitetta pysyvään; Deutsche ev.-luth. Gemeinde in Finnland ja omashoidon aamukamman nypin loppuun; zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer.

Niinistö ja Putin Niinistö Putinille: Hyvä keskustella, miten kriisin kierre saadaan katkaistua

Pienetkin askeleet tärkeitä - Savon Sanomat

Ilahduin kuullessani presidentin noudattavan kutsua, kun ennakkouutisointi väläytti rauhannobelistin sotkeutumista naapurusten kanssakäymiseen yli 1000 km pitkän rajan kahtapuolen. Natouskovaisena hän olisi kutsunut jo sotilasliiton aseet rajalle.

Sisäpolitiikassa on toiset menetelmät käytössä. Tarvitaan esittelijä tulkitsemaan lain taustoja, kun porkkanarahasta on kyse. En ollut rahaa kerjäämässä, vaan hakemassa yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen. Tämä on rauhanruhtinaan tappioksi luettava moka kohdistuen suomalaisten sotakorvausten maksajien jälkeläisten elämän edellytyksiin.

Millään en pystynyt parempaan hyvinvointivaltiossa, mutta hyvä näinkin. Siitä kertoo
Lukulehti  ja 
SUURIA SANOJA  pieniä askelia -julkaisu sisältää kaiken omaishoidosta,
särkymisestä ja kukkaronvartijoista.
Askeleet olivat isot ja merkitykselliset minulle, sanat muuttuivat kärpäsen surinaksi juhlapuheissa.

Mistä saksalaisille uusi Suomi-kuva? (16.8.2014 7:00)

Kuulin vasta 1990 -luvulla, kuinka naiset saksalaisista yhteyksistä joutuivat leireille. Oppikoulussa oli pakollinen pitkä saksa, ruotsi toinen kotikieli kuin suomi savolaiselle. Vasta aikuisena ymmärsin kuinka saksalaisten sotakaveruus vaihtui vihollisten karkoittamiseen Lapin sodassa. 
Oliko oppikouluaikani kuin Anne Frankin piilossaolovuodet maustetehtaan ullakolla ja paljastumisen jälkeen keskitysleirillä? Ainakin sen ajan ilmapiiri oli ahdistavaa. Kuulin vielä samaa ikäluokkaa olevan suomalais-saksalaisen avioparin Amerikan vierailulla amerikkalaisten syytökset saksalaiseen kohdistuen Hitleristä ja keskitysleireistä. 

Tämä on samaa syytöstä sota-aikana syntyneille. En ole syyllinen ennen syntymääni tapahtuneisiin kahinoihin Suomen itsenäistymisen aikoihin. En tuntenut koskaan eriarvoisuutta lapsena enkä aloittaessani kansakoulua, olimmehan sodasta elävänä palanneiden isien lapsia. 
Joidenkin paremmuus oli selkäytimessä ja dna:ssa. Pitää ottaa terve maalaisjärki käyttöön. Rahan paljous on tuonut esiin rikkaan järjenköyhyyden. Eikä kaikkien päättäjien köyhyys vielä ole johtanut suljetulle osastolle, vaikka sitä on ehdotettu useaan otteeseen. 

Kuinka suomalainen menetti Suomi-kuvansa saksalaisten silmissä on samaa ymmärtämättömyyttä kuin virolaisten omakohtainen kokemus miehittäjästään. Meillä huijarit käyttävät samaa menetelmää myymällä omanaan toisten omaa, kun omistajat ovat jättäneet omistuksensa odottamaan paluuta ja parempaa aikaa. Tämän olen saanut kokea lähtemättä merta edemmäksi kalaan saksalaisen miehen kutsusta.

 Kunta on myynyt rantansa sijoittajille, jotka eivät tulleet tekemään työtä ja lisääntymään. Virkkunen jätti kuntauudistuksen tyhjänä työnä ja valitsi mepin pestin kansainvälisten asioiden hoitajana. Sodan uhka on lähempänä kuin maansa myyneet osasivat arvata fantastisten suunnitelmien seurauksena.
Suomalaisia naisia ja lapsia internoitiin Neuvostoliiton ... - Yle

Ei kommentteja: