lauantai 9. elokuuta 2014

Låt oss......

Kuva Nettipajan raitanaama on ristinyt kätensä rukoukseen. Tuo mieleen näkemäni kuvan Äidin rukouksesta, joka viimeisenä elonaamuna muuttui siunaukseksi. Kuva on kaukana, mutta tallessa. 
Ilahduin skypen ilmoituksesta yhteyden olevan online -tilassa. Viikon aikana on monet ajatukset risteilleet mielessä uutispimennosta. Metsäpalon savu leijaillee lähellä, mutta paloalue ei kuitenkaan näy tielle asti.

Kerron omat kuulumiset tilanteesta, kun lääkäri ei erota psykiatrista ja neurologista vaivaa toisistaan. Testaavat depressiota kyselyn avulla. Punkinpureman jälkimainingit ovat lääkärin korvien välissä: mene psykiatriseen hoitoon!
Sitä se sanottaa lääkärillä, kun on tehnyt sopimuksen lääkefirman kanssa.


 
 Fiddler on the roof - If I were a rich man (with subtitles)

Omaishoidosta selvinnyt hoitaja pitää lokeroida mitättömyyksien joukkoon. 
Katri Helena sai 10 000 euron arvoisen tunnustuksen ja ilmoittaa käyttävänsä sen kuntosalikäynteihin.
Kaksi kuukautta kesällä 1989 halvaantuneen äidin hoitajana vei tilin miinukselle 20 000 mummonmarkkaa. Loman lopulla todettiin isällä syöpä. Tuli vuoden sairaalakierre ja vannoin, etten ikinä menisi vanhempieni hoitajaksi. Sijoittajat ryhtyivät realisoimaan omistuksiani. Käsityöläistalon käytäväneliöistä saadulla rahalla maksoin velan. Jouluksi 1990 olin kotona vanhempieni luona kunnan kotihoidontuella 1 700 mk.
Sijoittajat halusivat koko Käsityöläistalon pankin avustuksella. Minun oli luovuttava velattomasta työhuoneesta välimiesoikeudella uhattuna.
- Jos nyt et luovu, otetaan se sinulta ilmaiseksi. Työhuoneen käyttäjä muutti vuokratiloihin ja siitä edelleen Ruotsiin koulutustaan vastaavaan työhön ja siitä maksettavaan riittävään palkkaan. Meillä oli kokeilun alla pätkätyöt sairaiden ja vanhusten hoidossa.

Työhuoneen kaupasta saaduilla rahoilla asioin, vaikka nyt tuntuu, että kaivoin rahat maahan kuin paha palvelija isännän lähtiessä ulkomaille. Näiden omistuksien ryöstöstä on kyse, joka on hyvin ajankohtainen Israelissa ja Vihtaniemellä. Tiekartta Länsirannalla ei osoita laantumisen merkkejä, on meillä sellainen lainsäädäntö. Siinä ei ole päätä eikä häntää, kun huijarit pistävät parastaan.  Muukalaisten hautausmaa odottaa ensimmäisiä haudattavia. 

Suomen Moneta on siirtynyt agressiiviseen kamppailuun saadakseen kultarahoja myydyksi. Houkuttelee vastaamaan kyselyyn, Tarvitsemme apuasi.-- "Varmista nyt presidentti Ahtisaarta kunnioittava kultaraha kokoelmiisi." 
Olen lukenut 10 käskyä tarkkaan ja noudattanut neljättä käskyä; "Kunnioita isääsi ja äitiäsi." Muita kunnioitettavia ei minulla ole. Ne muut piäsnuatikat toimivat neljännen käskyn selitysosan varassa. Minulla ei ole heistä mitään sanottavaa, jos hoitavat tehtävänsa hyvin. 

Presidentin tehtävänä ei ole kuitenkaan jakaa kansaa nobelpalkittuihin ainoana Suomessa ja siihen vedoten yli-ikäisiin 61/64 -vuotiaina. Meidät on häväisty mitätöimällä työhistoria yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana. Se on sama kuin sodassa arvomerkkien riistäminen mitättömästä syystä. Isälleni riitti punainen syntyperä halveksuttavaksi, josta muistutettiin joutumisella sotaoikeuteen ammuttavaksi.

Mandela taisteli rotusorron lopettamisen puolesta vankilassa 27 vuotta. Tähän vedoten jaksan minäkin vaatia lopettamaan elinikäisen oppimisen ja hiljaisen tiedon siirron esteet. Tarjan kanssa istun elinkautista. Hänelle riitti kaksi kautta presidenttinä, minulla on kolmas kausi menossa koulutusrahastoa koskevan lain alla avopalvelussa valvontapanta nilkassa seurattavaksi, olenko vielä elossa. 

Komukit eivät muista, miksi lähtevät kierrokselle. Selkäytimessä on kuitenkin syömisen vietti, jos jossakin vielä saisi kestityksen kuin venemestari mieroa kiertäessään. 

Haetaan vakautta ja lisätään työpaikkoja, olen kuullut paatosta monta vuotta. Mihinkä se on johtanut. Palkanmaksajat ovat siirtyneen halvan työvoiman maihin kasvattamaan osakkeille lisäarvoa. On ollut omistajan markkinat. Mitkä markkinat ovat vielä edessä?

- Oliko markkinat? kysyn halvaantuneelta tädiltä vuodeosastolla kävijöiden lähdettyä. Musta Ukkonen oli ottanut tehtäväkseen ilmoitta tädin lapsille tapahtuneesta. Sanat olivat kadonneet jaTäti nyökkäsi vastaukseksi.
- Oli markkinat. Sitten katsotaan, onko käsilaukku ja pankkikirja tallella. Rasvataan toinen jalka, toista ei ollut jäljellä kuin tynkä. Kolme viikkoa kävin tädin luona kerran päivässä syöttämässä. Toinen täti huolehti toisesta syöttökerrasta.
Neljän hengen huoneessa tapahtui ihme. Kolme muuta paketoitua potilasta nosti kättä hyvästiksi, kun ovella sanoin "huomiseen". 

Ei kommentteja: