lauantai 23. elokuuta 2014

Finlandia

1833: Orjuus lakkautettiin brittien siirtomaissa.

Aamuhartaus to 27.09.2012
Kai Sadinmaa, pastori, Helsinki 

"Voi teitä, rikkaat! Te teeskentelijät! Te kaadatte kiltisti kansalaisten rahat Eurooppalaiseen Molokin kitaan ja tuhoatte sosiaalisen ja inhimillisen yhteiskunnan perustan, laiminlyöden sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden. Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette hirven!

Te puhdistatte maljanne ja vatinne ulkopuolelta, mutta mitä niissä on sisällä: riistoa ja hillittömyyttä! Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. Samalla tavoin tekin olette menestyneitä ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä. Teidät minä lähetän pois luotani tyhjin käsin.

Mutta autuaita olette te kaikki tämän maailman orjat. Teidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te päähän potkitut, työpaikoista ja yhteiskunnasta ulossaneeratut ja hyödyttömiksi todetut, turhat ihmiset. Autuaita olette te leipäjonoissa seisovat, te kaduille avohoitoon hylätyt. Autuaita te jotka olette pelkkää saastaa rikkaiden ja yltäkylläisten kengänpohjissa, te jotka olette likainen tahra Tuomiokirkon valkeassa rappauksessa. Autuaita te jotka nyt olette pelkkä kustannuserä, este rikkaiden voittojen maksimoinnissa. Autuaita olette te, jotka nyt itkette ja valitatte maailman epäoikeudenmukaisuutta ja julmuutta. Teidän on Taivasten Valtakunta. Aamen."

Osa artikkelisarjaaUskontoryhmiä kohtaan
Muslimit · Juutalaiset · Kristityt
Uskonnottomat


Ilmeneminen
Apartheid · Etninen puhdistus
Holokausti · Kansanmurha
Lynkkaus · Orjuus · Vaino
Kiihotus · Valkoinen ylivalta
Rikos ihmisyyttä vastaan
Musta ylivalta · Pakkosiirto
Vihapuhe · Viharikos


Aiheeseen liittyvää
Ennakkoluulo · Moniarvoisuus Monikulttuurisuus · Suvaitsevaisuus Tasa-arvo · Poliittinen korrektius

 
Finlandia - Hymni, Op. 26


Ladattu 25.9.2008
Oi, Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa,
Yön uhka karkoitettu on jo pois,
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa,
Kuin itse taivahan kansi sois'.
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa,
Sun päiväs' koittaa, oi synnyinmaa.

Oi, nouse, Suomi, nosta korkealle,
Pääs' seppelöimä suurten muistojen.
Oi, nouse, Suomi, näytit maailmalle,
Sa että karkoitit orjuuden,
Ja ettet taipunut sa sorron alle,
On aamus' alkanut, synnyinmaa.

Oman henkilöhistorian vaiheet vuodesta 1900 tähän päivään 23.8.2014. 
On aloitettava alusta. 

 
Tiettömän taipaleen takana 

Valkoinen ylivalta Suomen itsenäisyyden aikaan. Jatkui vaiettuna häpeänä ja julkisena syyttämisenä omaishoitajana  1991 - 2000.
Mitä hallitus on saanut aikaan  omaishoidosta antamansa asetuksen jälkeen 1993? Kunta antoi ja kunta otti. Kiittäisinkö hallituksia omaishoitajien sosiaalisen lompsan tyhjentämisestä? 

Ikäsyrjintä
Isät, veljet verellään / vihki sinut viiriksi vapaan maan.
Ilomiellä sun jäljessäs käymme / teit’ isäin astumaan.-


Rikos ihmisyyttä vastaan
Uskonto · Koulu · Työ

Kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta on menettänyt merkityksensä. Lööpeistä saan vahvistusta, mihin kaikki on johtamassa.


Lukulehti

- Älä tee niin kuin minä teen. Tee niin kuin minä opetan. Lain allekirjoittaja tarvitsi esittelijän vahvistamaan: Olet yli-ikäinen 61/64 -vuotiaana ja pahin luuseri, mitä maailma on tuottanut. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa." Kaikki on menneen talven lumia eikä kukaan uskalla olla erimieltä, mitä ylhäältä sanotaan.  

Stubb on kuin tavallista rasittavampi 12-vuotias
Kirjoittaja vastaa havainnoistaa, kun politiikan käsijarru on otettu pois päältä.
"Antaa mennä taas kun alamäki alkaa
Nytkun edessä on sileämpi tie
Kenties köyhällekkin onni sentää joskus hymyilee, vaikka luokseks vielä matkaa lie
Antaa mennä taas kun alamäki alkaa
Melkein itsestään se eteenpäin mua vie
Usein murheidensa kanssa sitä turhaan lymyilee
Jos on valittuna väärä tie

Minä jostain maailmalta kuvakortin kirjoitin
Kotiin kerroin palaavani takaisin
Sieltä rantakoivun alta jos sut vielä löytäisin sulta polviltani anteeks pyytäisin"

- Aarne Tenkanen - Antaa Mennä Taas Kun Alamäki Alkaa ...


Lempäälästä löytynyt vaarallista taigapunkkia - Iltalehti

- Mielenkiintoinen näkemys, sanoi vanhempi lääkäri, kun nuori virolainen viipaloi minua biopankkiin punkinpureman jäljiltä. Kaikki alkaa alusta, kun potilastiedoista ei selvinnyt, mitä koepaloista on löytynyt. Yhtään en ihmettele, miten meitä hoidetaan kroonikoiksi jonnekin hoivalaitoksiin. Saivathan hoitajat kannustuslisää, kun säästivät vaipoissa ja muissa hoitotarvikkeissa.

Niin maa makaa kuin hallitus petaa, onhan meistä tehty koekaniineja lääkkeiden testauksessa muista testauksista puhumattakaan.

Ulkolinja: Ruotsiin paremman elämän perässä | Yle TV1 | yle.fi

Ulkolinja: Ruotsiin paremman elämän perässä. SVT. "En uskonut, että orjuutta on edelleen olemassa."

Voiko sen selkeämmin sanoa kun kesätyössä 1960 sai isäni kantelukirjeen uskoonhurahtaneelta Sisarelta. Tyttö on ollut huoraamassa. Isä istui järvellä veneessä, huusi ja uhkasi hukuttautua tuottamani häpeän tähden. Ei toteuttanut kuitenkaan uhkaustaan ja vähitellen isän silmät aukesivat sukulaisnaisen tarkoituksista. Omaishoitoajan jälkeen sama nainen lupasi taivasosuuden  vanhempieni hoidosta. Se ei ollut motiivini, tunsinhan 4. käskyn vanhempien kunnioittamisesta. Selitysosan varassa toimivat kaikki ohjeita antavat piäsnuatikat.

Sukututkimuksen käytännesäännöt 

Seuraavat henkilötiedot ovat arkaluontoisia.

- rotu tai etninen alkuperä

- yhteiskunnallinen, poliittinen tai uskonnollinen vakaumus ja ammattiliittoon kuuluminen: näitä tietoja voidaan kerätä, jos rekisteröity on itse saattanut ne julkisiksi

- rikollinen teko, rangaistus tai muu rikoksen seuraumus

- terveydentila, sairaus tai vammaisuus, hoitotoimenpiteet tai niihin verrattavat toimet

- seksuaalinen suuntautuminen tai käyttäytyminen

- sosiaalihuollon tarve tai saadut sosiaalihuollon palvelut, tukitoimet tai muut sosiaalietuudet

Omaishoitoaika antoi näkökulman suvun vaiheisiin. Siihen liittyy kuntauudistus purkamalla laitospaikat eikä mitään avopalveluita kehitetty tilalle. Omaishoitajana tein omat ratkaisuni. Siihen asti kunnan anti oli 5 lukuvuotta kansakoulua epäpätevien opettajien puuhaillessa omiaan. Välivuodet 12 -vuotiaasta 5 -kymppiseksi oli suuri mysteeri kuntalaisille. Olin tullut rikastumaan vanhempieni hoidolla. Kerrottuani tästä ajasta sukuseura kysyi.

-Mihinkä joutui isälle ostettu sukuviiri? Siitä päättelin suvun jäsenten eriarvoisuuden jäsenmaksun maksajana. Enempi huolta viireistä kuin ihmisistä samassa sukuseurassa.

Ei kommentteja: