perjantai 11. heinäkuuta 2014

Venäjän keisarinna Katariina 2.

Pykälätietoinen naapuri kiristää välejä taloyhtiössä (11.7.2014 10:21)

1788: Venäjän keisarinna Katariina II Suuri julisti sodan Ruotsille. Tämä johti myöhemmin Suomen menetykseen ja liittämiseen Venäjään Suuriruhtinaskunnaksi.

Sodan vaiheita
1788
Aina sattuu ja tapahtuu. Vanhemmat olivat ostaneet rivitalo-osakkeen kirkonkylästä palvelujen läheltä. He muuttivat tiettömän taipaleen takaa, kun terveys alkoi reistailemaan. Ainaisen kunnanlääkärin tervehdys tulijoille oli eläkeläisten tilaisuudessa.
- Tulevat tänne kuin lakovarikset istumaan vanhustentalojen pihamaille. Pysyisivät siellä entisillä elomaillaan. 
Tämä loukkasi isääni, olihan hän jo 73-vuotias ikänsä Vihtaniemellä asunut ja suuren perheen elättänyt melkein  luontaistaloudessa. Heille ei olisi suotu omalla rahalla kohentaa vähän oloaan.

Kunnanlääkäri oli Jumalasta seuraava astunut paljon vartijaksi syntymäkuntaani. Hänen kanssaan keskustelin aloittaessani omaishoitajana. Siellä hän istui jalat pöydälle nostettuna. Soitti Kelaan iltapäivällä tavoitellen toimistonhoitajaa, jos joku vielä olisi paikalla ennen sulkemisaikaa. 
Mitään ei ollut tehtävissä vanhempieni hoitajana, ei eläkkeen saajan hoitotukea. Niin hän oli päättänyt, ettei kenellekään makseta mitään lakisääteisiä etuuksia.

Sen hän joutui kuitenkin myöntämään, kun pyysin lääkärintodistuksen hakemukseeen. Se oli viimeinen kerta, kun läksin isän kanssa lääkäriin epäonnistuneen yksin käynnin jälkeen. Lääkärin naimiset eivät kuulu viran  hoitamiseen. Kuulumisten vaihtamisella hän olisi hoitanut käynnin, mutta se ei ollut käynnin syy.
- Vaikka isä ei enää koskaan tarvitsisi tulla lääkärin luo, hänellä on nyt asiaa.
Lääkäri keskeytti sanelun tuohtuneena ja antoi lähetteen, jota hän oli tullut hakemaan.

Näillä sanoilla oli kohtalokkaat seuraukset, lääkäri sai sydänkohtauksen ja risusavottaan hän meni kuolemaan. Isä olisi ollut valmis kuolemaan puolesta, mutta se ei käynyt. Jokainen kuolee oman kuolemansa yksin, vaikka kesken ikää. 

Pykälätietoisena kiristin välejä taloyhtiössä. Tiesin osakkeenomistajan oikeudet, että kaikki tiedotteet pitää jakaa kaikille osakkaille. Se oli jokapäivänen kärhämä käydessäni isän luona. Jopa kulkureitistä isännöitsijä puhutteli minua.
- Sinua häiritsee, kun naiset istuvat tupakalla rappusellaan.
- Minua ei häiritse, vetäkööt syöpäkääryleitä niin kauan kuin sielu sietää. 
Jos naiset istuivat Pelkosen rappusella, läksin Kiertotietä kylälle. Jos taas Pehkosen rappusella, kuljin Tornitietä.

Tuli kevät, Marja istui omalla rappusella rillit päässä yksin. Oli tullut näköhäiriö, jonka aiheutti syöpä. Ennen vuoden loppua hän oli kuollut. 
Kaikella sanomisella yritin saada taloyhtiön asiat ammatti-isännöitsijän hoidettavaksi. 

Otin yhteyttä lakimieheen halventavasta suunsoitosta yhtiökokouksissa. Olin jo muutanut pois, kun minulle lähetettiin ruohonleikkuuvuorot kirjatussa kirjeessä tilisiirto mukana lähetyskuluista. Lähetin kolmelle pahimmalle suunsoittajalle lakimiehen kirjeen "halventaminen on kielletty" ja rahat palauttettavaksi taloyhtiön tilille. Yksi lähetti kirjeen takaisin. Lähetin sen tilintarkastajalle, ettei INTRUM JUSTITIA tarvitsisi vaivata ulosotolla karhutusta laskusta. Saatesanat ja rahat kahdelle tehosi, että yhtiökokoukset pidetään varastotalolla eikä pankin kellarissa, jonne pimeää, kapeaa portaikkoa oli isälle mahdoton mennä.

Taloyhtiön kanssa hoidan raha-asiat Wiljamin puolesta. Näin tiedän, mitä siellä on meneillään. Ainakaan siellä ei peritä vesimaksua ruuanlaittajalta niin kuin minulta omaishoitajana. Asuin kirkonkammarissa, jonne maksoin vesimaksun, toisen Tuuspeltoon ja kolmannen Lahteen, jonne muuttaisin heti isän kuoleman jälkeen.
Tuusniemellä 12 huoneiston asukkaat saivat aikaan kiusaamistilanteen vanhan isäni hoidon kustannuksella.

Kaupungin keskellä ja katolla 73 huoneistoa ei tarvitse ajanvarauskirjaa pyykinkuivaushuoneeseen. Nuoret ovat lukeneet järjestyssäännöt tarkaan ja kirjoittavat ilmoitustaululle tupareistaan, jotka loppuvat hiljaisuuden alkaessa. Joku oli lisännyt ilmoitukseen oman huomion kokemuksesta.  " Ja purasen akka valittaa aina."

Karpo sanoi aikanaan, että kaikista asioista saadaan riita aikaan. Nyt on perinnönjaon loppuselvittelyn aika, kun kaikki lähtee alusta lähtien väärille raiteille. Tämä on myös Suomi-neidon kohtalo, mihinkä meitä ollaan viemässä.

Julistaisinko puolustautuvani 11.7. 2014 vääryyttä vastaan? Julistihan Venäjän Keisarinna Katariina sodan Ruotsille 226 vuotta sitten. Talouden madonluvut päättyvät ja kaikki alkaa alusta. 

Iloitsen mökkihankinnoista Ruotsissa. Siellä on työtä ja palkkaa käyttää rahansa parhaaksi katsomallaan tavalla. Päiväkahvilla ehtii käydä tullen mennen lentäen saman päivän aikana. Meillä kasvatetaan edustajien ja avustajien joukkoa yhteiskunnan elätteinä. Taistelu vallasta käy kuumana, ettei ehdi hoitamaan tehtäviään, johin on valittu.

Ei kommentteja: