tiistai 8. heinäkuuta 2014

Taivas varjele - for heaven's shake

Aamuhartaus 8.7. muusikko Antti Vuori

Muusikko Antti Vuori, Helsinki. Hartauden musiikki: "Taivas varjele", säv. & san. Mikko Kuustonen.

Suden tunneista aamuneljän puhuttelun jälkeen palasin päivärytmiin, herätys klo 6.00 sitä ennen aaltojen loisketta ja kukkokiekuuta talvella, käkikukkuuta kesäaikaan. Tänä aamuna olin hereillä, mutta vasta 8.15 Ykkösaamu palautti minut päivään. Minua vaivasi, mitä jäi kuulematta. 

On kysytty tuhannelta, mitä he haluavat kuulla radiosta. Olen se 1001. aamuhartausseurakuntalainen, joka haluaa kuulla hartaat sävelet ja aamuhartaudet. Ei mikään kolmenvartin kirkko vaan oikea  Jumalanpalvelus tulee tiistaiuusintana  ja on katsottavissa 28 päivää. Sellainen oli tuhlaajapojan kotiinpaluu ja minkälaisen kohtelun sai omaishoitaja suvussa, liippaa läheltä.

Siihenpä kirjoitukseni hävisi jonkun sensuroimana. Akku tyhjä vaikka olen verkkovirrassa. Näyttö pimeni eikä mitään ollut tallessa. On tyhjä olo kuin nurin käännetty, pölystä pudisteltu pussi. 

Tutustuin aamuhartausaiheen keskusteluun "Jerusalem 24h" ja Tiekarttaan Länsirannalla. Jerusalemissa eletään kuin Amerikassa, totesi 17 vankeusvuoden jälkeen vapautunut Nimrod. Nämä kokemukset ovat yhteneväiset omiin kokemuksiin meidän suvaitsevaisuutta uhkuvassa lintukodossa. Profeetaksi omalle maalle tulin jouluna 1990 ja palasin takaisin pääsiäiseksi 2000. Sama kielteinen suhtautumistapa siellä ja täällä. Omaishoitajuuteni on leimattu rikoksista suurimmaksi, mistä minua on syytetty.

Israelissa juutalaiset ja palestiinalaiset, Vihtaniemellä alkuperäiset yli 100 vuotta siellä asuneet ja sijoittajat kunnan houkuttelemilla halvoilla mökkiplänteillä ovat asettuneet alkuperäisten yläpuolelle. Länsirannan isäntä pahin suunsoittaja sai aikaan nimensä veroisen kärhämän Tiekartta Länsirannalla. 

Verottaja sanoo viimeisen sanansa, perinkö minä lomakiinteistön vai vapaa-ajan asunnon? Ketkä käyttävät mummonmökkiä vakituisena asuntonaan? Tämä on mielenkiintoinen prosessi halkomistoimituksena jakaa lahjakirjalla saatu lapsuuskoti meidän elossa olevien sisarusten kesken.
Jos verottaja ei osaa tehdä oikeudenmukaista ratkaisua, on minun lähdettävä hakemaan oikeutta kansainvälisen rikostutkinnan menetelmillä EU:n tuomioistuimesta. Tässä ei ole päätä eikä häntää.

Hakomistoimitukseen oli kutsuttu 2 uskottua miestä. Edustivatko he yhteiskuntaa, joka oli saamassa vielä jotakin etuutta kymmenen omaishoitovuoden tuottamasta säästöstä kunnalle? Vai olivatko ottamassa minulta jotakin niistä viidestä lukuvuodesta kansakoulua sodan jälkeen epäpätevien opettajien eläessä omaa elämäänsä työssä ja vapaa-aikana.
Kuka tässä on asioita hoitanut, on lapsen kengissä säätäessään lakeja, jotka muistinsa menettänyt komukki vahvistaa. Meistä on tehty rauhan välikappaleita rukouksen voimalla. Meillä maksatetaan kaikki kuprut, joita on kavereille siirretty tulevien sukupolvien maksettavaksi.

Konekielisenä käännöksenä hain "taivas varjele" oman tulkintani lukion englannin kielen opetuksesta. Kilteimmistä kilteimmille olisi for heaven's sake saanut koko noitukirjan sanavaraston estottomasti tänä päivänä molemmin puolin.
for heaven's sake - Wiktionary
Adverbi: for heaven 's sake ( idiomaattinen, kaunistelee ) ilmaisee turhautumista,
ärtymystä tai mielipahaa. Oh! Taivaan tähden, älä toista tätä virhettä!
Synonyymit (Huudahdus ilmentävät turhautumista): helvetti, Peten vuoksi.


- Onko tytölle sattunut jotakin koulussa, kun opettaja soittaa.
- Ei, mutta on tultava koululle selvittämään asia. Tyttö oli kyllästynyt tunnilla, kun opettaja ei saanut luokkaa rauhoittumaan. Antoi palautteen opettajalle, opettaja soittaa kotiin. Äiti ja tyttö yhdessä menevät koululle. Opettajan aukroriteettia oli loukattu. 
- Pitääkö tytön pyytää anteeksi?
- Sen päättää tyttö itse, sanoo opettaja. 
Äiti ja tyttö ovat jo poistumassa, kun tyttö kääntyy ympäri, ojentaa kätensä opettajalle.
- Anteeksi. Näin auktoriteetti saa hyvityksen siitä, kun ei pystynyt pitämään kuria luokassa. 

Helvetti, Petestä on kone keksinyt sijaiskärsijän maailmanmenoon. Oma horoskooppimerkki konekielellä syöpä on vaihdettu yhtä onnettomaan lajiin kuin minä ite, alkaahan ravustus päivänä jolloin vietin 70. syntymäpäivää. Breivik räjäytti silloin pommin ja ampui saarellisen norjalaisia nuoria.
Uutiset opettavat verokikkailua ymmärtämättä, minkä mukaan perintö veroineen arvotetaan ja saaja syyllistetään.

Tämän päivän oikeudenmukaiset ryhmänjohtajat ovat  Amazing Race / Phil Keoghan,
Selviytyjät /Jeff Probst, Maailman kauneimmat puutarhat / Monty Don, Allsång på Skansen / Petra Marklund, Fifan jalkapallon MM 2014: Välierä 1 BRA - GER näkee sitten kun katsoo, kuka nousee ylitse muiden. Jari Litmasta ei näytetty, oli kuitenkin paikalla. 
On meidän mummojen fanituksen kohde. Kävi tervehtimässä omaa mummoaan ja samalla mummon ystävä sai tuliaiset. Se on oma tarinansa kuinka Jarin mummon hautajaiskäsiohjelma joutui minulle, vaikka en kuulunut kutsuttuihin saattajiin. 

Litmanen: Maansuru ja "nopeutettu tiki-taka" jotakin paikan päältä kuultua.
”missä olit, kun Saksa nöyryytti Brasiliaa 7-1” ja lähes kaikilta löytyy tähän vastaus. Itse olin paikan päällä Belo Horizontessa todistamassa jotain, minkä ei pitänyt olla mahdollista ja minkä jokainen brasilialainen haluaisi unohtaa, mutta ei siihen koskaan pysty. Olisiko jo minunkin vuoro olla voittajana omaishoidonkentällä!?

"Muun uskonnollisen yhteisön" matkapastoripariskunnan aika Suomessa päättyi. Se ilahdutti minua suuresti, kun Katja kertoi heidän hankkineen kesämökin Ruotsista. Se kertoo jotakin meidän kesämökkimaineesta ja mökkinaapureista.
Kuntaliiton edustaja sanoi minulle, kun otin yhteyttä lehtikirjoituksen perusteella kunnan eriarvoisesta kohtelusta kuntalaisia kohtaan haaliessaan sijoittajia kuntaan.
- Muuta pois, kun on niin paljon riitaa. Tai verottajan ohje kysyessäni perinnön verotuksesta.
- Myy koko paska, sillähän tuosta pääset.

Siksi EVVK tämän kesän suomalaisuus poliittikojen järjestämällä tavalla. Tyhjän saa pyytämättä kaikilla osa-alueilla. Ei oikeutta maassa saa, jos itse sitä ei hanki.

Savonlinnan oopperajuhlat jäivät esittelemättä, kun verkkolehti loppui. Näin on näreet kotimaisessa kulttuuritarjonnassa.

Ei kommentteja: