torstai 24. heinäkuuta 2014

Paratiisini puun hedelmä, hyvän- vai pahantiedon puusta

Kuva: Nettipaja
Prisma: Katastrofin kynnyksellä 
1/3. Tulivuorenpurkaukset, maanjäristykset ja hirmumyrskyt uhkaavat joka vuosi satojen miljoonien ihmisten elämää. Tutkijat ovat havainneet vasta hiljattain, että näillä tuhovoimilla on kytköksiä keskenään.

Yhdysvaltalaislähteet: Todennäköisesti separatistit ampuivat turmakoneen alas vahingossa

Italialaislehden kova väite: separatisti sanoo kapinallisten pudottaneen koneen

Viime päivien otsikot kertovat vahingosta ja tahallisuudesta. Lentokone ammutaan alas sotatoimialueen ilmatilassa vuorolennolla. Suurvaltojen välit kiristyvät, kun haetaan tasapainoa valtataistelussa. Toinen sota on aktivoitunut palestiinalaisten ja israelilaisten välillä. Kolmas on hyvin omakohtainen syntymäkunnassani miljonääri-isän jättämästä perinnöstä.

Kyse on kodin, uskonnon ja isänmaan puolustamisesta noudattamalla kymmentä käskyä. Kolme ensimmäistä vastaa; Minä olen, eikä muita jumalia ole. Neljäs; kunnioita isääsi ja äitiäsi! Kuka on unohtanut ikiaikset käskyt, saa aikaan sotatilan julman jumalan hyväksi markkinataloudessa.

Tutkimus: Parasetamoli ei auta selkäkipuun

Tähän tutkimustulokseen en ehdi nyt vastaamaan. On olemassa vielä oma vaihtoehto, syökö lääkkeitä sivuvaikutuksista huolimatta, kun lääkärikin sanoo syövänsä. 

Ulkoministeriö: Kaksi suomalaista avustustyöntekijää on surmattu Afganistanissa  


Miksi nousisin ylös klo 4.00 yöllisen puhuttelijan tökkimiseen.
- Lopeta, haluan nukkua! Samaa linjaa tuli vastaus.
- Nythän minä vasta aloitan. Sen jälkeen herätys tuli klo 6.00 viikonlintuineen ja aallonloiskeineen. Uutiset herättivät mielikuvia, mihinkä ollaan menossa. Korkea sotaherra heti kuudelta valmisti rauhanturvaajien ja muiden avustustyötekijöiden mahdollisesta kuolemasta. 

- On mentävä, vaikka henki menisi. Kysyin muutamilta äideiltä, lähettäisivätkö he omat poikansa sotaan. He tyrmistyivät moista kysymystä. 
- Ehdottomasti ei.
Tätä vartenko minut herätetään ja valmistellaan tuleviin sotiin?

Jossakin vaiheessa herätys onkin siirtynyt kahdeksaan. Hartaat sävelet ja aamuhartaus eivät ole maailmanlopun julistusta. Uutiset vellovat samaa saastaa kuin sisävesienkin sinilevälautat.Tiettömän taipaleen takana
Ole Arnold Bönå on palannut Vistenvuonon rannoille Helgelandiin ja ryhtynyt jatkamaan tilanhoidon ohella myös vanhempiensa perustamaa leirikoulutoimintaa. Lisäksi hän tarjoaa turvapaikan ongelmanuorille.

Tänä iltana alkaa nimikkosarjani. 
Det ingen skulle tru, at nokon kunne bu. Sukuni on näyttänyt vuodesta 1900 lähtien, että sielläkin voitiin elää ja asua. Kun saatiin tie, kunta myi rantansa niin tarkkaan sijoittajille, ettei uusrikkaille löytynyt enää kuin mökkipläntit. Nähtäväksi jää, onko lapsuuskodin uimarannassa muukalaisten hautausmaa.

Osallistuin tiekokouksiin isän kanssa. Voi, sitä ylimielisyyttä, kun kysyin kunnan edustajalta hänen aikeistaan. Hän vastasi.
- Maaoikeushan sen viime kädessä päättää.
Maanmittauslaitoksen lahjottu sotaraakki vastasi.
- Mehän voimme ottaa koko maan. Odotan oikaisua kiinteistöveron päätöksestä. Tiedän, että isovanhempani, vanhempani ja minä olemme olleet oikeassa omistuksistamme. Rajojen ulkopuolella on meillä ollut jokamiehenoikeus käydä marjassa ja sienessä. 

Mozartin Requiem on kuunneltava livenä, ja vertaan areenassa omia suunnitelmia norjalaisten toteutuneisiin leirikoulutoimintaan ja ongelmanuorten turvapaikkaan. Yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen piti vauhdittaa omaa paluuta perintöosalleni. 
Rauhanruhtinas lain allekirjoituksella torppasi sukupolvenvaihdoksen. Ikä 61/64 vuotta on ehdoton. Työhistoriaa ei ole kertynyt niille, jotka tekivät työtä yrittäjinä, maatalousyrittäjina, perhehoitajina ja omaishoitajina. 
Tämä on "rotusortoa" siinä missä musta ihonväri, syntyperä, sukupuoli, koulutus, ikä jne. Piispa Tutu kokosi totuuskomission koolle, että voidaan sopia menneet ja jatkaa puhtaalta pöydältä. Sai Nobelin rauhanpalkinnon. Malala on ehdolla palkinnon saajaksi. Sillä rahalla Malala saisi jotakin aikaan puhuessaan tyttöjen koulunkäynnin puolesta. 

Omaishoitoaikani rahoittivat sijoittajat ahneuttaan. Se oli neljännen käskyn siunaus, vaikka eivät sitä tunnusta. Nalle muuttaa kirjansa Ruotsiin pelastaakseen rahansa. Mistä lie pelko iskenyt kartanon herraan? Työn perästä Ruotsiin muuttanut on saanut koulutustaan vastaavaa työtä ja työstä palkkaa eläkseen kuin kartanon rouva.

Meillä ei pyydetä anteeksi, pahoitellaan srk:sta luopumisesta, kun yksi kirkollisveronmaksaja sai tarpeekseen. 

Ei kommentteja: