lauantai 12. heinäkuuta 2014

Maan tapa

Valion toimitusjohtajan eläkejärjestely hämmentää (12.7.2014 5:04)

Maan tapa – Wikipedia

  
sunnuntai 28. maaliskuuta 2010
Ja on edelleen niin kuin alussa oli. Kuvat seuraa mun matkassain kuin valitusosoituksetkin, jotka jäivät aikanaan tekemättä. Sirkka Hämäläinen oli vähän aikaa sitten haastateltavana. Hyvin oli pyyhkinyt eläkkeelle jäämisen jälkeen. Teki mittavan työuran kansainvälisissä tehtävissä. Kutsuttiin ratkomaan oopperan riitoja. Kehoitinkin sanataiteilijoita kultaisilla kädenpuristuksilla varmistamaan pääsyn jonkun kärhämän riitoja sovittelemaan eläkeikäisinä. 

Kesäaikana kuninkaallisia kruunataan tangomarkkinoilla, kun kruunu ei siirry perimysjärjestyksessä. Kuninkaalla voi olla pikät kutrit tämän päivän muodin mukaan. Kuninkaasta on kyse parrasta päätellen perinteisesti. Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville. Tämän illan kuningattaren toivon olevan parraton, vaikka euroviisuvoittaja näyttää esimerkkiä suvaitsemattomalle Suomelle.
"Parrakas nainen" mursi ennakkoluulot: Itävalta voitti ...

Poliitikkojen esiintyminen tangomarkkinoilla herättää minussa inhorealistisia tunteita. Siitäkin on tullut maan tapa kuin eläkejärjestelyillä siirtää veskansa varmistaneet 58 V eläkkeelle. Englannin kuningatar näyttää mallia kuninkaallisesti kansan keskuudessa. Tuskin pistäytyisi Seinäjoelle katsomaan tankotanssijaa nahkaan valettuna, että Peltsi veisi tankoon kuningattaren.
Poliitikolla on polli hukassa, jos tärkeintä on höpiseminen 30 -vuotiailla tangomarkkinoilla. Yli 20 vuotta olen seurannut omaishoidon kehitttämistä nuorison ottamalla valtuudella. Kaverikilautuksella valittu presidenttikin nuortui, että vahvisti lain 61/64 vuotiaille työhistoriattomille, että hän voisi vielä kerätä sponsorirahaa rauhan välikappaleilta. 

Presidentin valtaoikeuksia on kavennettu jättämällä toinen lautanen kattamatta illallispöytään. Kaikki etenee Grimmin sadun käsikirjoituksella. Enkä yhtään ihmettelisi loman loputtua, jos meillä olisikin kuningaskunta ja uudet kuninkaalliset jakamassa tehtäviä kuin rikas mies.

Sen jälkeen eläkeuudistuksesta olisi pelisäännöt, mikä on eläkeikä. Viimeksi osallistuin  tiedotustilaisuuteen syksyllä 2004. Lobbarit olivat ahkeroineet itsensä ja perheensä elättäneen naisen uutta työuraa EU:n naiskiintiössä katuhuorana. Ottaisin tämän huumorin kannalta, mutta kun se tulee kansanedustajan suusta vastauksena tervehdykseen, se on halventamista. Sitä saa mitä tilaa, puolueen kannatusluvut ovat pohjalukemissa. 

Jätin eläkehakemuksen, se tuottikin eläkepäätöksen eläkkeen alkamisajasta 1.2.2005. Suurin mutta oli, ettei siihen sisältynyt eläkkeen määrää. Oli jatkettava vielä työtä, kun mistään ei tullut rahaa. Kysyin päätöksen viipymistä.
- Meitä on liian vähän käsittelemään eläkepäätöksiä. Kun kaikki vaiheet olin käynyt läpi, Kela toimi arvonimen myyjänä. Minusta on tullut "varhennettu vanhus" osamaksulla. Pidätetään eläkkeestä kuolemaan asti. Näin on sekaisin eläkkeistä päättävien pasmat. Tunnen Katujätkä -projektin periaatteet nuorten työllistämiseksi. Kun kuntoutustuki jatkuu, ei enää kiinnosta harjoitella tulevaa työntekoa. Alkajaisiksi kundikaverin kanssa lomalle. Suora vastaus kysymykseen, mitä olet mieltä saamastasi tilaisuudesta.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään. 
Ollaan viihteellä vapaa-ajalla, kun työtätekevät ja raskautetut odottavat tilaisuutta noudattaa kutsua.
- Tulkaa, minä anna teille levon.

Naisen heinäkuu on ollut hellettä. Katson The Bookin sivulta voimauttavaa valokuvaa naisesta työasussa, stay up sukissa ja korkokengissä. Tarkastan viimeistään hissin ovella, olenko täydentänyt pukukoodia lähteäkseni kadulle ja kauppaan. Brasiliassa illan tullen naisilla/tytöillä on työasu, kysyntä on vilkasta seksituristien noudattaessa kysynnä ja tarjonnan lakia.

Ei kommentteja: