sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kuljin kerran pellon laitaa

Tunnistatko nämä Lahden herrat? Carola - Herrojen kanssa pellon laidassa

Vitas_Opera #2 (俄文+中文字幕)

Ladattu 30.4.2006  The song's name is Opera #2. Chinese sub and Russian sub.Vitas is amazing!! - 11 589 667 näyttökertaa 

Olen muuttovoitto Lahdelle 2 kertaa. Työn perästä 1966 kahden lapsen kanssa tulin ja totesin, ettei kaikki ollut kohdallaan. Työtä oli tarjolla, mutta kesti monta vuotta lapsiperheenä saada kunnollista asuntoa. Kerran oltiin leivättömän pöydän ääressä lasten takia. Todettiin kuitenkin, että yritimme pitää huolta lapsistamme. Syyt olivat yhteiskunnassa. Lahti ratsasti talviurheilulla, muusta ei ollut väliä.

Vanha firma meni konkurssiin, oli uusien tuulien aika hankkia ammatti ja tehdä työtä yrittäjänä. Missä tekisin työtä järjestyi jatkajana naapurikunnassa. Monta vuotta siellä kävin. Sitten luin lehdestä, että työhuoneeni otetaan muuhun käyttöön. 
Hain uuteen palvelukeskukseen johtajan ja kaupungin sanellessa ehdot antaa 10% alennus eläkeläisille. Johtajan suuntautuneisuuden takia jouduin kuitenkin sanomaan vuokrasuhteen irti. 

Käsityöläistalo oli nimensä mukaan tarkoitettu käsityöläisten käyttöön. Ostin työhuoneen kaupunginjohtajan ja lakimiehen vahvistaessa kauppakirjan allekirjoituksella. Se oli aikaa ennen näitä nykyisiä Lahden herroja. Vähiten tunnettu oli nurkanvaltaajien mandaatilla yhtiökokouksessa. Koko talo oli uudelleen rakentamisen kohteena. Seiniä kaadettiin ja betoninpöly leijaili ilmassa. Muistan vähiten tunnetun ilmeen, kun kysyin työntekemiseen vaikuttavasta ilmasta. 
- Se ei kuulu yhtiökokouksessa käsiteltäviin asioihin. Heillä oli mielessä saada osakkeet ilmaiseksi. Sitä ilmettä hain myöhemmin netistä ja luonto-ohjelmassa se  käsiteltiin nimellä  Flehmen-reaktio.
Kerroin nuorelle miehelle tästä ilmiöstä. Hän totesi osuvasti uroksen irvistävän esimerkiksi nuorille. Näin pahalta haisee, ettei kannata heiveröisten yrittää.  

Tyttäreni kysyy skypessä koulukaverinsa kuulumisia, mutta enempää en osaa kertoa toiseksi tunnetuimmasta Lahden herrasta.

Palaan toiseen tulemiseen pääsiäisenä 2000. Elämä oli aloitettava alusta, olinhan vasta vuotta vaille 60. Vuodet 1990 joulusta pääsiäiseen 2000 olin ollut profeettana omalla maalla. Sielläkin pelattiin väärillä pelisäännöillä. Omaan toimintaa on aina löytynyt laki, mutta kuka sitä tulkitsee, se johtaa Tiekarttaan Länsirannalla.


Hankin verkkokirjoitustaidon, suoritin YEATutkinnon sukupolvenvaihdoksesta verkkoympäristössä. Komukki mitätöi allekirjoittajan mandaatilla 61/64 -vuotiaitten elämän jatkumisen ja sukupolvenvaihtamisen yrittäjänä. Sitä tässä pähkäillään koko hallituksen ja EU:n voimin, mistä löytyy vakautta ja työtä ylivelkaantuneille alueille. Siihen en tunne olevani osasyyllinen, olenhan aina noudattanut 10 käskyä. Kaikki muut ovat neljännen käskyn selitysosan varassa. 

Kesä 2006 oli kiireinen, mitä vastaisin 42 kysymykseen suunnitellessani paluuta Mansikkapaikalle. Se on lyhyesti Swot -analyysin neljässä kuvassa - vahvuuteni - heikkouteni, mahdollisuudet - uhat. Näillä mennään, ei kaikista tule jalkapallonpelaajia.

Kielinero Juha sanoi purskahtaneensa itkuun, kun isä antoi hänelle jalkapallon 4 -vuotiaana. Lapsissa on viisaus. 
- En voi opettaa tätä peliä mummolle, kun tämä on tarkoitettu yli 5 -vuotiaille ja on siksi vaikea, sanoi 4 vuotta täyttävä tyttö.

Opera #2 on tuttu. Isoisällä oli osuutensa pojanpojan elämään ja luopui toiveesta, että hänestä tulisi sotilas.   

 

Ladattu 30.11.2007- 199 682 näyttökertaa 毛骨悚然的高音

Lähtikö lapasesta?

Opera #2  toi mukanaan dueton  2007. Moni asia oli lähtenyt lapasesta eikä kuntauudistus ja sote-soppa ole edistynyt vuodesta 1993 lähtien. Hallitus antoi asetuksella helpotuksia kunnalle, ettei enää tarvitse rahoja käyttää siihen tarkoitukseen, johon ne oli myönnetty. 

Puhuttiin korvamerkitystä rahasta, mutta kunta on enemmän kuin valtio. Vatkaani Vatikaanissa sanoisin, paavi tapaa kirkon piirissä lapsena hyväksikäytettyjä aikuisia. Suomalainen poliitikko ei tee virheitä ja vaikka olisi väärässä, ei pokka kestä pyytää anteeksi. Kotikasvatuksessa on puutteensa, jos se opettaa käyttämään kyynärpäätaktiikkaa kunniankukon kiekuessa korkealta ja kovaa.

Ei kommentteja: