lauantai 5. heinäkuuta 2014

Karhuja kaikkien kauhuksi

8-vuotiaan murha: Syyte 11 kaupungin työntekijälle

Jo on aikoihin eletty. Kaikille tilaa riittää, jos riittää, kaikille paikkoja on, jos on.
8 -vuotiaan murha puhuttaa. Etsitään syitä sysistä ja sepistä. Kun kyse on lapsen pahoinvoinnista, useimmin katsotaan lasta syyttäen. (Miina Savolainen lastenkotilapsen voimauttavista valokuvista. Kenelläkään ei ollut hänestä mitään hyvää sanottavaa.) Minä läksin aina kysymään, miksi johtava hoitaja ei tuntenut asiakkaitaan, vaan laskutti toisen Annan kotipalvelusta toiselta Annalta, jolla ei mitään kotipalveluja ollut.
Eteeni kannettiin kaikkien kotipalveluasiakkaitten kansiot.
- Eti siitä, mitä haluat tietää. 

Tästä palveluntuottajan vastuusta oli kyse. Olipa projektityössä kotikäyntien tekijä. Kävi pyörähtämässä ovella sanoen.
- Mitään en ehdi tekemään, aika meni matkoihin ja käynnin omavastuu on 160 mk. Näitä minä ihmettelin, mutta YYE sanoi olevansa oikeassa. Lääkäri oli kaiken huippu vastaanotolla. Vinkkasi Väinön jonosta, kun Väinöllä oli vielä nimissään maata. Väinö oli otettu lääkärin kutsusta ohi jonon, mutta sairautta ei tutkittu.

Syöpätarkastus hoidettiin kuulumisia vaihtamalla. Keskeytin lääkärin sanelun. 
- Me ei tultu kohteliaisuuksia vaihtamaan. Jos ei koskaan enää tarvitsisi tulla, Isällä on ihan oikeata asiaa.
- En minä sitä tarkoittanut, suutahtaa lääkäri ja antaa laboratoriolähetteen. 
Siihen loppui lääkärin vastaanotto. Sai kohta sydänkohtauksen, poika oli vasta vuoden ja tyttö vielä kastamatta, kun lääkäri-isä kuoli. 
Jos virka oli kohonnut nuppiin miehellä, osasivat naislääkäritkin  omalta osaltaan. Onko enää kenenkään mielenterveys virkaan valitsemisen vaatimus? Hulluttaan tehty rikos vie mielenterveyspotilaankin vankilaan. Vankiloihin tuomitaan mielenterveydeltään huonokuntoisia vankeja
Kukaan ei ole oikealla paikalla kunnassa, kun kuntaan on sattunut juurtumaan. Koko suvulle järjestyy työpaikat, joihin ei sieltä lähtöisin olevalle ollut mitään mahdollisuutta tulla takaisin.

Kuva

Kun hätä on suuri, on apu lähellä, kun osaa kysyä.

1887: Engelin piirtämä järjestyksessään toinen Heinäveden kirkko paloi kesken sunnuntaijumalanpalveluksen.

Verojohtaja HS:lle: Veronpalautukset joutaisivat historiaan(5.7.2014 10:03)

Näinkö se menee, verojohtaja HS:lle? Ensiksi keskustelua median kanssa sitten vasta monien komiteoiden kautta lainvalmisteluun. Matkan varrella häviää terve maalaisjärki.
Kauan sitten Kelan kehoituksesta kävin hakemassa verotoimistosta viimeisiä verotustietoja. Oli tulossa verouudistus. Virkailija pahoitteli, kun Kelassa ei osattu lukea verotietoja. Hänellä oli veroehdotusilmoitus jäljelle jäävästä rahasta
- Mistä saa loput noutaa?

Sukulaisnainen oli kutsunut sosiaalisihteerin kotiinsa täyttämään kaavakkeita Valtionkonttoria varten sotaleskelle maksettavasta kertakorvauksesta. Hän oli kutsunut minutkin tähän tärkeään tilaisuuteen. Seurasin sihteerikköä, ymmärsikö hän itsekään, mitä kysyi vanhalta naiselta. Hakemus tuli täytetyksi viran puolesta. Sitten juotiin täytekakkukahvit. Kun sihteerikkö oli poistunut, sanoin hakijalle.
- Nyt ei mennyt oikein. Sillä hakemuksella ei makseta korvauksia.

Käytiin asiat uudelleen läpi, kirjoitin vapaamuotoisen täydentävän hakemuksen ja korjasin sihteerikön antamat tiedot pankkikirjasta. Postitin kirjeen Valtiokonttoriin ja jäätiin odottamaan vastausta. Ilo oli suuri, kun korvaus maksettiin täysimääräisenä. 
Tämän päivän asioiden hoitajilla on lukihäiriö. Ymmärtävät kaiken omaksi edukseen, vaikka kukaan virkamies ei maksa lakisääteisiä etuuksia omasta pussistaan.

- Tässä on hakemus, vanhemmilleni on annettava se mikä heille kuuluu, kerjäämättä.
Kunnassa lääkäri oli asioiden hoitajana ylin päättäjä. 
- Eläkeläisten hoitotukia ei makseta kenellekään, puolusteli Kelan toimistonjohtaja. Jätettyäni hakemuksen itkuinen ääni ilmoitti.
- Hakemus on hyväksytty ja hoitotuki maksetaan.
Sen jälkeen ilmoittaja ei tuntenut minua kadulla. Näistä kasvonsa menettäneistä kuntalaisista muodostui kopla, joka kaikissa asioissa oli minua vastaan ja vaikeutti työtäni omaishoitajana. Minua lohdutti ajatus.
- Jos Jumala on puolellani, niin kukaan ei voi olla minua vastaan.

Selviämiseni omaishoitajana kuuluu vastustettaviin asioihin. Rahoitin 10 omaishoitovuotta sijoittajien ahneutta. He halusivat ottaa omistamani työhuoneen ilmaiseksi välimiesoikeudella uhaten. Isä vei hoidon hinnan hautaan, kunta kierrätti maksamansa omaishoidontuen kauttani palvelumaksuna isältä takaisin kunnalle minun tekemästä työstä ilman mitään kunnan antamia palveluja. Tämäkö oli vuoden 1993 asetuksen tarkoitus? Kun katson mustavalkoista SF -tuotantoa on omaishoitoaika samaa pölhökustaiden  hyväksikäyttöä, mutta nyt ovat pölhökustaat hyväksikäyttäjinä.

Kotiin tuodut ruoka-annokset ennen joulua 1990.

Vanhuksen ruoka-annos aiheutti nettikohun - näin yrittäjä selittää

Ennen omaishoitajaksi ryhtymistä seurasin kotisairaanhoitajan lääkkeiden jakamista ja juttelin ongelmasta, kun halvaantunut äiti ei kyennyt laittamaan ruokaa itselleen eikä perheelleen.

- Lääkkeitten jakaminen kuuluu kotisairaanhoitajan tehtäviin, mutta ruokaa ei kukaan huolehdi.
- Ei äitiäsi voi pakottaa syömään.
Kaikkea oli kokeiltu, mutta huonolla menestyksellä. Ruoka tuotiin pöydänkulmalle rasioissa. Kukaan ei avannut rasioita eikä auttanut äitiä pöydän ääreen. Hautaustoimisto omaehtoisesti kävi useita kertoja päivässä pyytämättä.


Jokainen teki käydessään oman tehtävänsä ja ajatteli syömisestä.
- Omahan on asiasi.
Vuodatin norsunkyyneleitä kuullessani sairaanhoitajan kovan asenteen  täyttäessään
 lokerikkoja, ettei kannet mahtuneet kiinni. Se oli heitteillejättöä sanan varsinaisessa merkityksessä. Laitospaikkoja purettiin, kotipalvelun työntekijöitä sanottiin irti johtavan hoitajan liukuvan työajan takia. Hän lähti pyyhkimään pölyjä siisteihin koteihin ja laskutti työstä käteismaksun. 
Muutti paikkakuntaa, kun joku valitti seuraavalle tasolle. Sosiaalijohtajan ohjeistuksella johtava hoitaja voi pitää virkansa ja tehdä kunnan työajalla omaa bisnestä. Kumpikin olivat ottaneet ohjat omiin käsiinsä. 

Siksi minua piti rangaista, kun kysyin kotipalveluasiakkaiden puolesta. Kuka käy tekemässä työt, kuka pyytää käteismaksun? Nyt on aika penkoa väärinkäytökset kunnissa. 

Vaikka murhia ei tullu, lukuunottamatta hätävarjelun liioittelua kuivattaa isä luurangoksi kolmessa kuukaudessa piikittämällä nesteenpoistolääkettä luitten väliin, ettei kohtaus uusiutuisi, löydän enemmän kuin 11 omaishoitajalle langetettua syytettä. Kaikki vetäistiin esille vuodesta 1900 lähtien syntyperä ja Suomi-neidon itsenäisyys mukaan lukien.


Ennen syntymääni käytyihin kahinoihin en tunne syyllisyyttä enkä syntymäni jälkeenkään ole ollut maailmaa muuttamassa tähän suuntaan, mihin olemme menossa. Voiko kunta olla osilla vaatimassa itselleen etuutta antamastaan viidestä lukuvuodesta kansakoulua? Jos on, pakistanilainen Malala puhuu minunkin puolesta enemmän kuin meidän rauhannobelisti sota-aikana syntyneiden  oikeudesta elinikäiseen oppimiseen. IKÄ 61/64 vuotta on ehdoton. Yrittäjänä, maataousyrittäjänä, omaishoitajana ja perhehoitajana tehty työ ei näy TYÖHISTORIAssa. 

Kun on saanut tilaisuutensa, on valmis keksimään uusia rahoituslähteitä työnsä tukemiseen. Rukoilemalla on rukoiltu - tee meistä rauhasi välikappaleita. Kun en suostu olemaan vain maksaja, minua lennätetään kuin leppäkeihästä entisen hernepussin heittokisan jälkeen. Naisen heinäkuu antaa kilpailun Eukonkannon - MM - kisat, punainen heinäkuu vaati isät rintamalle Suur-Suomea valtaamaan.

Heinäkuut ovat nimensä veroisia sodassa ja natossa, että kauhun tasapaino säilyy. Lukiessani pakkomielteeksi tulleen uutisen kylmänväreet kulkevat pitkin selkää.
WSJ: Stubb uskoo Suomen liittyvän Natoon – mutta ei heti (5.7.2014 9:27)

Joulupukki on vaihtanut valkoparran kuminaamariin luvatessaan lahjoja Suomi-neidolle, mutta ei heti.

Ei kommentteja: