torstai 12. kesäkuuta 2014

Vitas_Opera #2 (俄文+中文字幕) Wo AI NI MEN (我爱你们)

 
Vitas_Opera#2

 
 
Oh boy, oh boy, oh boy!

Valon sinfoniaa!

 

   
Ali Elkharam - Veteraanin Iltahuuto


Lyhyestä virsi kaunis. Sukupolvenvaihdokseen tarvitsin neljä kuvaa vastaamaan 42:een kysymykseen YEAT:n näyttökansiossa. SWOT -analyysi: vahvuuteni - heikkouteni, mahdollisuudet - uhat. Vanhemmat olivat tehneet parhaansa antamalla kumpikin osuudestaan lahjakirjan jokaiselle kahdeksalle lapselleen. 
Lahjanantajina heillä oli oikeus sulkea aviopuolisot ulkopuolelle. Se oli 1. kärhämä sukuun tulleiden taholta ja siihen sotkeutuivat lahjakirjan saajatkin.

Kunta oli toinen, johon törmäsin omaishoitajana. Professori Urpo vahvistaa saman näkemyksen omaishoidosta kuin sosiaalijohtaja oman isänsä hoidosta Tuusniemellä. Minun omaishoitoajalla ei ollut siunausta kuolleitten sielujen metsästäjiltä. Ei omistajista ollut kyse, vaan mitä he jättivät jälkeensä. 
Kaikki tapahtui kuitenkin tehtyjen sopimusten perusteella. Kaikki saivat velattomat osuutensa, kun en suostunut siihen, että jakaja olisi myynyt koko maan katsotulle ostajalle. 
Tiekunta jäi kuitenkin häärimään omiaan kunnan uusrikkaiden mökkiläisten kanssa eikä vielä verottajalta ole tullut lopullista päätöstä, ovatko siellä 1900 -luvulta lähtien asuneet, sieltä kirkonkylään muuttaneet ja kuolleet  vielä vakituisia asukkaita, joiden vapaa-ajan asumisesta minulle lähetetään kiinteistöveroa ja jätemaksua lomakiinteistön omistajana.

Kunta naapurina, tiekunta isäntänä, kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana käyvät sotaa Tiekarttana Länsirannalla. Länsiranta mökkipläntin nimenä on enne. Israelissa valittiin uusi pääministeri, joka ei kannata palestiinalaisvaltion perustamista.

Puoluepolitiikka astui kuvaan omaishoitoajan jälkeen. Olen jättänyt taakseni kaikki yhdistyksissä poliittiset pyrkyrit, jotka käyttivät yhdistysten rahat oman uransa luomiseen. 

Maire Tirkkonen
Laillistettu hieroja vuodesta 1979, omaishoitajakokemusta vuodesta 1991

kotisivut
"virallinen organisaatio on tarkoitettu ratkomaan ennalta arvattuja ongelmia, epävirallinen arvaamattomia"

Daniel Goleman


Elämäni harharetket §§§§§§§-viidakossa

Opettelin verkkokirjoitustaidon, etten tarvitse turvautua kirjureiden ja tulkkien apuun. Tasavallan nobelpalkittu presidenti käyttää lain allekirjoitusoikeutta lukematta lainsisältöä tai ymmärtämättä lukemaansa, mitä koulutusrahastoa koskeva laki tekee tyhjäksi. Yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen oli ajankohtainen ja mahdollinen, mutta siihen vaikuttavat tekijät ovat syynä tämän päivän arvostuksen puutteeseen. Se ei ollut stipendirahasta kiinni, vaan sukupolven vaihdoksen estämisestä.

Ikä
Ammattitutkintostipendin voi saada henkilö, joka tutkinnon suorittaessaan on alle 64-vuotias. Tutkinnon suorittamisajaksi katsotaan tutkintotodistuksen päiväys.

Työhistoria vähintään viisi vuotta
Ammattitutkintostipendin saamisen edellytyksenä on, että henkilö on tutkinnon suorittaessaan ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan yhteenlaskettuna vähintään viisi vuotta. Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, omaishoitajana tai perhehoitajana toimittua aikaa ei lasketa mukaan työhistoriaan. Työhistoriaan ei myöskään lasketa koulutusaikaa tai palkatonta harjoitteluaikaa.
Sillä, onko hakija tutkinnon suorittamisajankohtana työsuhteessa vai ei, ei ole tukea myönnettäessä merkitystä. (Nämä ehdot ovat estäneet paluun syntymäkuntaan, vaikka ei ollut rahasta kiinni.)

Katujätkä -projekti opetti.
- Ei riitä resurssit.
- Ei kiinnosta pätkääkään.  
Resurssisien ja kiinnostuksen puute vievät pohjan pois rauhanneuvottelijaltakin.
Kun on riittävästi resursseja, lainlaatija estää niiden käytön, jos häneltä resurssit puuttuvat ratkaista ennalta-arvaamattomia ongelmia.
Näin Suomi-neito makaa kuin päättäjät petaavat. Heille on tullut uskottavuus- ja kestävyysvaje. He turvautuvat jo syntymättömiin lapsiin ja meidän yli 64 vuotta eläneiden resursseihin.

Kansallinen veteraanijuhla 2014 on viimeisten veteraanien sukupolvenvaihdos meidän sota-aikana syntyneiden kautta nuoremmille. Meistä on tehty luopujia jatkajien hyväksi. Sijoittajilleko myydään maa kilonpaloina? Elämän jatkuvuutta ei lisätä rahalla vaan elämällä.

Lättisyntyinen Vitas ja Idolsin kautta tilaisuuden saanut Ali ovat tämän päivän viestinviejiä rauhanomaisesti.
Ilahduin eilen, kun kävin hakemassa SUURIA SANOJA pieniä askelia -julkaisun  tulostettuna kirjakaupasta. Se on helppoa, kun sen osaa. Kopiokone hoitaa loput. Vista on vanha eikä riitä resurssit Verkkokirjoittajan talon viimeisten linkkien avaamiseen. On uuden PC:n hankkimisen vuoro enkä kysy lobbareilta, minkä firman romuja he edustavat sijoittaakseen tietokoneita mitään tietämättömälle.

Talibanit pyysivät anteeksi Malalat ampumista, mutta moittivat Malalan islamiin kohdistuneita väitteitä ja länsimaisia arvoja tyttöjen koulunkäynti oikeudesta. Meillä ei osata pyytää anteeksi. Se johtuu kotikasvatuksen puutteesta ja muistinmenetyksestä.  Kun Kekkonen ei enää ollut kykenevä hoitaamaan virkaansa, oli vaikea päätös tehdä hänestä valtakunnan vanhus. Perässähiihtäjät käyttivät valtaa omaksi edukseen.

Lapset, lastenlapset, lastenlastenlapset,
 Teidän nyt vuoronne on!

Viime vuoden Veteraanijuhlassa puhunut 92 -vuotias lotta muisti Kekkosen toteamuksen kohteeseen myönnettyjen rahojen käyttämisestä.
- Jokainen syy, joka estää käyttämästä myönnettyjä rahoja kohteeeseen viimeiseen penniin, on tekosyy. Tekosyiden perusteella valtio ei pystynyt valvomaan kunnan rahankäyttöä omaishoidontukeen. Samoin veteraanikuntoutusrahat jakoivat valkoiset keskenään yhdistyksessään. Tekosyitä löytyy kupata omaishoitajien sosiaalinen pääoma loppuun. Valtion velka on kaksinkertaistunut näillä tekosyillä. Lähetän Kataiselle leuhkat eväät matkalle maailman valloitukseen. 
- Kotona on ruoka pöydässä klo 16.00, sanoi äiti pussi olalla maailmalle lähteneelle pojalle.

- Takaisinkin saa tulla, lupaa kenttäpiispakokelas pahoitellessaan osoitteenmuutosta ja veronmaksajan menetystä.  
- Kiitos, mutta en tule. Enhän mahtunut srk:n kanssa yhteistyöhön omaishoitajien vertaistueksi. Kristitty lähetti potilasjärjestöön luovuttaessaan yhteisvastuukeräysrahoja "Sairaan hyville" . Sieltä omaishoitaja saa kaiken avun. Löysin Lahden savolaiset syntymävammajärjestökseni. Hoidin isäni avannepussia 10 vuotta, mutta peräsuolisyöpäyhdistys ei ollut minun juttuni eikä terve omaishoitaja tarvitse potilasjärjestöä, kun ei ole palkattu työntekijä.
 

Ei kommentteja: