sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kesäkuun 8. päivä

Suomi nousee talouslamasta vain kovalla työnteolla(7.6.2014 16:12)

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas, nykyinen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori piipahti lauantaina Lahdessa. Hänen perussanomansa puheenjohtajakisassa on yksinkertainen. Lisää työtä Suomen kansalle.

Omaishoitajia työllistettiin toimintakeskuksen pesulaan, laitosapulaisiksi ja taimitarhalle, joka oli ainoa työttömien kesätyöpaikka. Kukaan ei kuunnellut, kukaan ei kunnassa valvonut rahankäyttöä. Jokainen käytti hyväkseen omankäden oikeutta. Alkoi kuntauudistus purkamaalla laitospaikkoja kehittämättä mitään tilalle. Tätä puidaan tiekarttana Länsirannalla. Ahneudella ja tyhmyydellä ei ole ylärajaa.

Talouden elvyttämistoimenpide numero yksi on Vapaavuoren mielestä yksityissektorin työpaikkojen lisääminen. Se tapahtuu muun muassa nykyistä joustavamman työvoimapolitiikan avulla ja kannustamalla ihmisiä työntekoon verotuksellisin keinoin.
Myös perintöveroa Jan Vapaavuori uudistaisi Ruotsin mallin mukaan. Yrityksen pitäisi saada siirtää yritys seuraavalle sukupolvelle ilman huomattavia veroseuraamuksia. Jos nämä myyvät yrityksen myöhemmin ulkopuoliselle, niin sitä yhteiskunta voi verottaa rankemminkin.
Ympäristöministerinä toimiessaan Vapaavuori tunnettiin kovista otteistaan kauppojen kaavoituspolitiikassa. Evätessään ostosparatiisien rakennusluvat moottoriteiden varteen, hän asettui myös monen oman puolueensa kannattajaa vastaan.
- Minulla on tapana kuunnella asiantuntijoita laidasta laitaan. Muodostan oman mielipiteeni kuulemani perusteella. Nyttemmin monet automarkettien silloiset puolestapuhujat ovat kääntäneet kelkkansa ja puhuvat elävien kaupunkikeskusten puolesta.

"He ovat juovuksissa, makeaa viiniä täynnä", kuulen radiosta helluntaiepistolaa. 90 -luvun lamasta sen verran tiedän, että selvisin siitä kovalla työnteolla, jota tekemään olisi tarvittu 5.4 työaikalakia noudattavaa hoitajaa. Omaishoitovuoden kertomena Folkhälsan käytti 5.4 ja kymmenestä vuodesta kertyi 54 miestyövuotta.

Kunta mahdollisti 1991 omaishoitajaksi tulon 1 700 mk:n kunnallisen kotihoidontuen kädenojennuksella. Eduskunta antoi 1993 asetuksen omaishoidontuesta, 1070 mk on riittävä korvaus keskeytymättömästä 3 -vuorotyöstä. Minulle maksettiin, isältä perittiin takaisin palvelumaksuna kunnalle minun tekemästä työstä. On samaa luokkaa, kuin kaupunki myi työtäni yrittäjänä 10% alennuksella eläkeläisille uudessa palvelukeskuksessa.

Kovaa työtä on ollut sotkea työnteko viihde- ja vapaa-aikaan pöhöttyneen valtion eläteille. 
Koulutusrahastoa koskeva laki rasistisena vahvisti. Ikä 61/64 vuotta on ehdoton. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa."

Katainen turhautui turhan työn tekemiseen. Seuraa tekevät Virkkunen ja Kyllönen meppeinä. Kotimaassa tehtävällä työllä ei ole kokoomuslaisten mielestä mitään merkitystä eikä juuri muutkaan puolueet ole työteon kannalla. 
Syntyvyys on laskussa ja vauvoja pakastetaan kellarikomeroihin. Jos Koiviston aikana ei ollut aikaa perhepolitiikkaan, kuinka yksihuoltajat selviävät velvoitteistaan, ei sitä ole tänä päivänäkään. 
- Se ei ole leikkaus.
- Se ei ole leikkaus. Kaikuu Huovisen kova ääni korvissa vielä tänäänkin hänet nähdessäni kaukaa. Lähikontaktiin en antaudu kenenkään poliitikon kanssa. Siirryn kadun reunaan, painan pään alas, kun näen poliitikon tulevan vastaan "keisarina uusissa vaatteissa". 

Minkälaisen kisan SAK on valmis rahoittamaan tällä kertaa? Viime kerralla SAK halusi nuoren ja naisen. Lehtikeräyksessä oli turhautuneen poliitikon velkavaalirahatositteet. SAK maksoi velat eikä niitä nostettu näkyviin vaalirahasotkuja selvitellessä.
Tuhkimot hävitetään kaatopaikkajätelaatikoissa kenkineen päivineen. 

Kaikilla ei riitä resurssit eikä kiinnosta pätkääkään jatkaa työtä sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Sen opetti Katujätkä -projekti. Kun kuntoutustuki jatkui, ei enää kiinnostanut tulla työpaikalle. Tein harjoittelijan työt nimellisellä hinnalla, olinhan kutsunut omaishoitajia koulutetun harjoittelijan asiakkaiksi. Minulle riitti kolme kuukautta tehdä kaksi työvuoroa. Meni muisti hetkeksi, mutta se olisi voinut mennä loppullisesti. 


Projektin muuntaminen Projektityöväline, jonka avulla projektisuunnitelmaa
muutetaan tarvittaessa toteutusvaiheen aikana.

Projektin muuntaminen Tarvittavat resurssit
Vapaaehtoistyö Erityisosaaminen
tieto, taito, tunne"Yhdessä työskentelevän ihmisyhteisön hyvinvointi on sitä suurempi, mitä vähemmän henkilö vaatii itselleen suorituksensa tuloksesta ja mitä enemmän hänen tarpeensa tulevat tyydytetyiksi, ei hänen omista suorituksistaan, vaan toisten suorituksista."(Rudolf Steiner: sosiaalinen peruslaki)

Meillä on tarvittavat resurssit, jos valtiovalta antaa niitä käyttää.
 

Ei kommentteja: