sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Umpimähkä SyntisenlaulunmaassaErakkorapu Juojärvessä

Nettipajassa järjestetään tikanheittokisa. Tikkataulun napakymppi ei ole kohteena, vaan ministerien maalit kartalla, missä he haluavat kesken hallituskauden viettää viihteellä vapaa-aikaansa. Kaikki kotimaassa varoissaan olevat virattomat ovat vaalikoneen seulottavana. Eikä se ole mikään maamoottorilla käynnissä pysyvä puimakone, johon kypsä vilja syötetään. Jyvät irtoavat akanoista ja valuvat säkkiin. Korret tulevat toisesta päästä ulos möyhennettynä pehkuiksi. Näin pitäisi vaalikoneenkin erottaa 13 meppiä 200:sta itsensä kelvolliseksi tunnustautuneesta.

Me paikallaan pysyvät maksamme tästä EU -seikkailusta. Risikko valintansa tueksi puolueensa puheenjohtajaksi ilmoittaa suuren ilon. Järjestetään kansanäänestys Nato-optiosta. Mitään muuta en muista Risikon suusta kuulleeni, vaikka on ollut jo monen salkun haltija ministerinä. 

Seurasin Jerusalem 24h kahden tunnin jaksoissa. Israelin historia on Amerikan tuesta riippuvainen, että Tiekartta Länsirannalla saadaan diplomaattisesti ratkaistuksi. 
Suomen Tiekartta Länsirannalla on vaiheessa. Odotan kiinteistöveropäätöstä, ovatko vuodesta 1900 Vihtaniemellä asuneet lapsuuskodin vakituisia asukkaita. Aika meni ohi jatkaa Vihtaniemellä elämää halkomistoimituksen jälkeen. Minua ollaan kuitenkin kysymässä mukaan sijoittajien mökkiplänteille mukavuuksia lisämään. Kuinka kunnan houkuttelemat sijoittajat halvoilla mökkitonteilla tarttuvat syöttiin. Tuusniemen Joulu 2007 ilmoittaa lääkärinlesken suulla "Tuusniemestä Suomen Florida". 

Juojärvi juomakelpoisena oli edellytys asua Vihtaniemellä tiettömän taipaleen takana. Kunnan tekniset johtajat noudattivat naapurimaan jätevesijärjestelmää saareen. Itämeren saastumisesta ei vielä puhuttu julkisesti. Sama jätevesijärjestelmä pilasi Juojärven juomakelvottomaksi, kun putket eivät kestäneet järvenpohjassa.

Sijoittajat eivät tulleet Vihtaniemelle tekemään työtä eikä yhtään lasta ole syntynyt sen jälkeen kun vakituiset asukkaat ovat lähteneet ruuhka-Suomeen työnperästä. Sinne jäi kuitenkin lankapuhelinyhteys ja metsäautotie. 

Keväällä 2000 palasin Lahteen uupuneena unen puutteesta. Yritin päästä mukaan siitä, minkä ulkopuolelle olin jäänyt omaishoitajana.
Edessä oli henkilökohtaiset esteet verkkokirjoitustaidottomalle. Katujätkä -projekti on totta tänä päivänä. 
- Ei kiinnosta pätkääkään. Ei riitä resurssit. 
Syntisenlaulunmaan presidentti sen ilmaisee kieltäytyessään rauhanpalkinnon tuomasta kuuluisuudesta ja uudesta tehtävästä. Projektina elämä, työnä ihminen antaa mahdollisuuden uudelleen arvioimiseen.

Projektin muuntaminen 
Projektityöväline, jonka avulla projektisuunnitelmaa  
muutetaan tarvittaessa toteutusvaiheen aikana.Projektin muuntaminen Tarvittavat resurssit
Vapaaehtoistyö Erityisosaaminen
tieto, taito, tunne
"Yhdessä työskentelevän ihmisyhteisön hyvinvointi on sitä suurempi, 
mitä vähemmän henkilö vaatii itselleen suorituksensa tuloksesta
 ja mitä enemmän hänen tarpeensa tulevat tyydytetyiksi,
 ei hänen omista suorituksistaan, vaan toisten suorituksista."
(Rudolf Steiner: sosiaalinen peruslaki)

Näihin ongelmiin törmäsin hankkiessani verkkokirjoitustaitoa ja omaa  tietokonetta.  Projektirahoilla varustettiin toimipisteet  viimeisillä versioilla tietokoneista. Käyttöaika oli rajallinen eikä muille kuin sihteeriköille.
Aluksi en kuulunut joukkoon tietyistä syistä. Tänään kuulun verkkoympäristöissä piireihin, joihin minua on kutsuttu.
Suuremman pelon aiheuttaa naapuri ilmoittaessaan mahtinsa tueksi. Puolustaa omiaan rajoista huolimatta, missä heitä kohdellaan väärin.
Taistelu maasta ja vallasta on tätä päivää Länsirannalla siellä ja täällä.
V. 1595 talouden madonluvuissa 2 sykliä sitten.


keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Milloin Suomessa kaikille 

Yhteiskunta, jossa keskustelu on lakannut, on kuollut yhteiskunta. Tämä toteutuu, kun on vain rahan ääni kellossa Kehittyvien maakuntien Suomessa. "Saa kirjoittaa" otsikon alla keskustelivat intialaiset nuoret naiset, kuinka heidän kirjoittamiseensa suhtauduttiin. Tiesi kotiarestia ja kaikkia muitakin sanktioita.
Minulle tuli ikä esteeksi, etten enää voisi keskustella kirjoittamalla. Isänmaiden heinäkuusta en ole saanut otetta, mistä siinä on kysymys. Punaisesta heinäkuusta muistan enemmän. Vysotski oli vankilassa, hän lähetti terveisiä ystävänsä välityksellä naiselleen.
- "Kirjoittakoon hänkin!" 
On lähdetty maailmaa parantamaan, mutta meillä on samoja ongelmia silmät korvat täynnä halkoina omissa silmissä. Parantajat eivät sitä huomaa, vaan poimivat roskia erikulttuuristen silmistä. 

Nunna opetti Kairon kaatopaikalla lapsia lukemaan, kun Ranskassa hän oli jo joutunut eläkkeelle 75 -vuotiaana. Jossakin ulkomailla saa tulla työpaikalle niin kauan kuin omin avuin jaksaa. Mitä tehdään Suomi-nimisessä hyvinvointivaltiossa. Tehtaille katsotaan uusia sijoituspaikkoja. Viedään kuin ilves poikasensa syntymäpesästä parempaan paikkaan. Omat työttömiksi ja halvempaa työvoimaa tilalle. 
Se on lyhytnäköistä, meillä ei ole kohta isänmaata, kun naapurikin on oppinut lukemaan vai lunttaako se puutullien ja kesämökkitonttien kautta meidän selviytymistarinasta. 
Lihan ja viljan tuottaja tuskaili syksyisin, mihin hintaan ja varastoon saisi ylimäärän myytyä. Valtio oli ostanut halpaa ulkolaista lihaa ja viljaa varastot täyteen. Venäjän halvalla puulla pidettiin tehtaat käynnissä ja kotimaiset puut metsässä. Osat ovat näytelmässä kääntyneet toisin päin politiikan harmiksi. Meillä ei kannata mikään, ei edes työnteko.
 
Olin heinäpellolla ja tunsin tekeväni oikeata työtä, olihan pienviljelystila tuottanut elannon 10-hekiselle perheelle. Jäi vielä perinnöt riideltäväksi, kun vastaanpanematta en suostunut luovuttamaan osuuttani uusrikkaiden mökkiläisten hakiessa rahalleen lisäarvoa. Olen erätauolla, kun paidankaulus on irronnut vastapelurilta.
 
Taloyhtiön piha-alue on rauhoitettu autoliikenteeltä kieltomerkein. Pyysin sitä isän eläessä, mutta hallitus kiehui niin kuin suopa eikä kurrista tullut kunnon ruokaa. Joutivat sylttytehtaalle suovan raaka-aineeksi. Harakoilla oli hauskaa. Nauroivat vielä äidin hautajaispäivänä kuin ennen Vihtaniemellä.
 
Sika oli tapettu ja äiti kierrätteli suolet suovan raaka-aineeksi. Lipeän kanssa keitettynä se kovettui harmaaraitaiseksi pyykkisaippuaksi. Marimekon raitapaidassa on sama sävy immateriaalisena oikeutena kuin suopapalassa. Raidan väri on suovan brändi, jonka tekijänoikeudet on sialla. Kyllä hätä keinot keksi, kun oltiin omavaraisia.
 
Siirtomaa- ja lyhyttavarakaupasta käytiin hakemassa suolaa, kahvia, riisiä, mausteita ja muita ulkoa tuotuja tarvikkeita. Sodan jälkeen annoksen saadakseen tarvitsi kupongin. Kauppias tai puotipuksu leikkasi sen elintarvikekortista. Joka laskun välista löytyy kuponkiuutiset, kuinka paljon ostettavia tavaroita olisi tarjolla laskunmaksajalle. Ihmisiä rahdataan marjanpoimintaan Thaimaata myöten.
 
Hankkisinko sherpan Nepalista assistentiksi rakentamaan kivitaloja. Lastenkutsut kivitaloilla pidettiin kesäisin mummojen istuessa kunniavieraina. Välillä hoidin sairaita nukke - ja pehmolelusairaalan teho-osastolla. Syövästä selvinnyt lapsi toipui kuolemanrajalta leikkimällä. Mummo sai samaa hellää hoitoa kuin tyttö KympinLapsena. Vielä piti mummon parantaa nuket, joilta oli jalka, käsi, selkä ja pää poikki.
 
Hierojien edunvalvoja kertoi Suomen korkeasta hoitotasosta. Kun häneltä oli pää irtipoikki kuin Saddamilta, hoidon jälkeen hänestä tuli kansanedustaja. Lastenleikkeihin suhtaudun vakavasti, mutta ihmisten hoitajana aikuisen maalaamiin mielikuviin mustalla huumorilla. Kansanedustajan mandaattikaan ei anna kaikkia oikeuksia sosiaalisen hierojan työhön. Jokaisen on pidettävä huoli omista asioistaan. Edunvalvoja Helfershelfer'inä pitää huolta toisten edusta omaksi edukseen ja säästöksi yhteiskunnalle.

Ei kommentteja: