keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Sopimaton aika monessa asiassa

 Kuva 
Kyselen valokuvien perään

7.5.1945: Kenraalieversti Alfred Jodl allekirjoitti Saksan antautumisen liittoutuneille. Sopimus tuli voimaan seuraavana päivänä.

Ennen kuolemaantuomion täytäntöönpanoa hän lausui viimeisiksi sanoikseen: ”Ich grüße Dich, mein ewiges Deutschland.” (”Tervehdin sinua, ikuinen Saksani”). 

Kunta lomautti opettajat - nyt koulussa opettavat kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja
Kaikkia uutisia on verrattava toisiinsa, kuinka ne toteutuivat 1991 lähtien tähän päivään. Oli sukupolvenvaihdoksen aika omassa elämässä. Omat lapset jätin selviämään omilla eväillään, kun vanhemmat tarvitsivat apua kotona selviämisessä.

Sama tilanne oli vanhemmillani sodan aikana. Isän oli lähdettävä sotaan. Kotiin jäivät liikuntakyvytön isoisä ja äiti kahden jaloillaan juoksevan kanssa. Heinäntekoaikaan synnyin minä. 50 vuotta oli näiden tapahtumien välillä. Kunta on merkittävässä roolissa, kuinka meitä kuntalaisina kohdellaan. 

Säästösyistä kunta lomautti opettajat yhteisymmärryksessä opettajien kanssa. Opettajat tilasivat  matkan Intiaan ylimääräisellä syysvapaalla. Lasten oli noudatettava oppivelvollisuutta ja tultava opettajattomaan kouluun. Ei edes koulun keittäjä ollut aikuisena läsnä. Koillis-Savo -lehti kertoi seikkaperäisesti opettajien matkasta. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Tässä asiassa ylimielisesti matkalle lähtijöinä kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan myötävaikutuksella. Vanhusten hoidon järjestämisessä sosiaalijohtaja toimitti makkarat mieleisekseen. Kunnanlääkärin kolmannelle rouvalle oli järjestettävä johtajan paikka.

Näihin aikoihin Virkkunen aloitteli poliittista toimintaansa. Jatkoi opetusministerinä, kuntaministerinä ja viimeksi tieministerinä. Jos ura olisi nousujohteinen ei tarvitsisi lyödä pensseleitä santaan ja rukkasia naulaan kesken hallituskauden ja lähteä Brysseliin. Omien asioiden hoito tarvitsisi kaikki pääomat, tiedon, taidon ja tunteen, käytettäväksi Suomi-neidon hyväksi.

Poliittisessa keskustelussa Päivärinta nokitti Soinia, onko hän tunnetumpi kuin presidentti Ahtisaari. Hänet valittiin presidentiksi kilauttamalla kaverille. Eeva lupasi fitnestä ja fattfriiaikaa. Kaikkeen oli vakiovastaus: On perin onnetonta. Hän ei tiennyt maan asioista enempää kuin sika tuulimyllystä. Ruokahalu kasvoi syödessä. Meistä tehtiin rauhan välikappaleita kallista ruokaa hakiessamme S -ryhmän kaupasta.

Ollaan lähtötilanteessa. Olen verkkokirjoitustaitonen. KÄKÄTE -hanke tulee liian myöhään. Olisin tarvinnut sen palveluja heti vallanvaihdon jälkeen 2000.

 Projektin kohderyhmiä ovat:
Kotona tai hoito- ja palveluyhteisöissä asuvat ikääntyneet, jotka hyvän arjen onnistumiseksi hyötyvät teknologiasta
• Ikäihmiset, joiden arkeen teknologialla voidaan tuoda virkistystä, iloa ja merkityksellisyyttä
• Kotona tai dementiayksiköissä asuvat muistisairaat
• Hoito- ja palveluyhteisöt, joissa otetaan käyttöön ikäihmisille soveltuvaa teknologiaa
Omaiset, jotka vaikuttavat ikäihmisen arjen sujumiseen ja onnistumiseen
Työntekijät sekä
• Laitevalmistajat+, jotka ovat kehittäneet tai kehittävät hyviä ratkaisuja.


-, suuri miinus lobbareille vanhojen laitteiden myyjinä.
Kuva 
 "hyvihä tää beetta versio toimii.. ainaki paremmin entä joku vitun vista"
kommentti fb -kielellä

Olin jäänyt kaiken kehityksen ulkopuolelle. Kymmenen vuotta oli hoettu www -sivuista. Ja hoetaan tänä päivänä ongelman ilmetessä asiakaspalvelusoiton toisessa päässä. 
- Asioida voit www. -sivulla, vaikka siksi juuri soitan puhelimella, kun ongelma on www. -sivuilla eivätkä ole käytössä.
Yrittäjätutkinnon suorittamisesta luvattiin stipendi. Olin kuin Rokka vietyään venäläisen sotavangin mukanaan kutsuttuna kuulusteluun pokkuroinnin ja esimiehen kunnioituksen puutteesta.  
Esittelijän tehtävänä sain sähköpostiin rahan saamisen ehdoista. Viis siitä rahasta, mutta Ahtisaari lain allekirjoittajana vahvisti. Ikä 61/64 vuotta on ehdoton. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa." 

Syntyperän mukaan punaiseksi luokiteltu sai vielä ikä- ja työhistoriarasitteen. Minä selvisin siitä, mutta selviävätkö tämän päivän työttömiksi ilman omaa syytään joutuneet. Moni on jo sovitellut köyttä kaulaan tai päättänyt päivänsä ampumalla. Se oli kenraalieverstin toive kuolemantuomioon täytäntöönpanosta.

Tästä syystä on parvekkeellani eroottinen hautausmaa elävältä hautaamista varten woodoo -menona. 
"Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä." Nämä saatesanat seuraavat kesken hallituskauden meidät jättäneitä ministereitä. Räsänenkin menetti Tuusniemen minijänä paikkansa puhuessaan läpiä päähänsä omaishoitajien tilaisuudessa. 

Kuva 
Wanted 1930 -luvulta.
Tuotti tuloksen 20.5.2014
Kenellä on lupa ottaa itselleen valokuvia, jotka eivät hänelle kuulu? Näin kävijä tyhjensi aikanaan lapsuuskodin kaikista tavaroista sodan jälkeen. Nettipajan kuvien herättämiä muistoja. 

Ei kommentteja: