keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kuka meitä opettaa tänään

Vapaan maan viiri 
Isät, veljet verellään vihki sinut viiriksi vapaan maan. 
1918: Vahvistettiin laki, jolla nykyinen Suomen lippu otettiin käyttöön. 


Isännänviiri kohosi salkoon merkiksi, että Tirkkoset ovat asuneet tällä paikalla 100 vuotta. Itsenäisyys saavutettiin sisällissodalla. Voittajien juhlaparaati sai jatkoa Puolustusvoimien Lippujuhlana. Minulle se on suruliputuspäivä, kuolihan äitini 4.6.1992 ja merkiksi, että Suomi on jaettu kahtia voittajiin ja hävinneisiin. Siniristilippu nousee salkoon itsenäisen Suomen tunnuksena. 
Viimeisten tutkimusten mukaan suuruuden hullu Suomi kuvitteli ulottuvansa Norjasta Uralille. Menetyksiksi lasken setäni vankeuden ja kuoleman muiden köyhän syntyperänsä mukaan mestattujen kanssa. Vaadittiin luopumista torpparihengestä ja samaa ollaan vaatimassa omaishoitajan sosiaalisesta pääomasta.

Euroopan lippu

Euroopan lippu ei symboloi pelkästään Euroopan unionia vaan laajassa mielessä myös Euroopan yhtenäisyyttä ja eurooppalaista identiteettiä.
Euroopan lipussa on kahdentoista kullanvärisen tähden muodostama ympyrä sinisellä taustalla. Tähdet symboloivat Euroopan kansojen ihanteita: yhtenäisyyttä, yhteisvastuuta ja sopusointua.
Lipussa olevien tähtien määrä ei liity mitenkään jäsenvaltioiden lukumäärään. Ympyrä edustaa yhtenäisyyttä.

Tilanne on sama kummankin lipun kohdalla. Olimme kaikki sodasta elävänä palanneiden isien lapsia. Lapsuuskoti oli tallella. Tapahtumiin ennen sotaa minulla ei ole mitään osallisuutta, jos ei oteta kostoa isien pahoista teoista lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen. Mitä pahaa lienee Ukko-Kustin isä tehnyt, että sodanaikana syntynyt sukupolvi saa siitä kärsiä. Ukko-Kustin isä on minulle tuikituntematon. Sitä paremmin tiedän Isoisän tarinan vuodesta 1900 lähtien Vihtaniemellä. Suuri perhe oli muuttovalmis maailmalle. Isän veli, Juho Taavetti, oli jo syntynyt ennen muuttoa, ehti käydä vaatturinopin ja osallistui nuorten rientoihin työväentalolla.

Tämä muistolaatta isovanhempien hautakivessä lopettaa vaikenemisen häpeästä. Jos minua vielä sillä lyödään, voisin puolustautua sanojan tyhmyyttä puupään periytymisellä, puujalan periytymättömyydellä. Tuusniemi on elänyt 1900 -luvun punaisen perimän hengessä.

Helmi-täti syntyi 13.8.1900 ja avioitui jo 20 -kesäisenä. Hilma-tätiä ei näy sukuselvitysluettelossa, mutta hän jätti 1913 syntyneen aviottoman tyttärensä Isovanhempien hoidettavaksi. 1905 syntyi Martta Helena ja kuoli samana vuonna. Isä-Arvid syntyi 9.11.1906 perheen kuopuksena. Siskon tyttö, Hilma, ja Isäni ovat kasvukavereita. 

Pyysin sukuselvityksen Isän kuoltua kaikille tahoille jaettavaksi pesänselvittämistä varten. Kesäapulainen harjoitteli sukuselvitystä minusta, olinhan ollut 10 vuotta omaishoitajana ja muuttanut Tuusniemelle vanhempien hoitajaksi. Oman taustan julkaisu sai vettä myllyyn, kun minusta ei mitään tiedetty. Nyt tiedetään ja toistamiseen vielä pyynnöstä on annettu virkatodistus selvitettäväksi, mitä meille kahdeksalle on tapahtunut vanhempien eläessä ja isän kuoltua 7.2.2000. Alkoi perinnönjako, johon kaikki kuolleitten sielujen metsästäjät halusivat vaikuttaa tyhmyyttään.Ihmetellään EU-vaalien alhaista äänestysprosenttia. Tämän nimeen vannotaan hallituksessa ja eduskunnassa. Kävin äänestämässä, sen osaan, mutta minkä puolesta, sitä en viitsi enempää tutkia. Minne meitä ollaan viemässä sen aika näyttää. Kaukana on yhtenäisyys, yhteisvastuu ja sopusointu. Niiden hokeminen on korvannut puolustettavat arvot; koti, uskonto ja isänmaa. Sain ne syntymälahjaksi, mutta vaiettuna häpeänä. Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat pitivät näitä Päivi Räsäsen sloganeina, heillä on suuremmat suunnitelmat meidän vaientamiseksi.
Sijoittajat käyvät sotaa nimeltä Tiekartta Länsirannalla. Vihtaniemen tien alussa on kyltti aukkohakatussa maisemassa - teksti SUOMI FINLAND SUOPMA sinisellä taustalla kahdentoista kultaisen tähden muodostamassa ympyrässä. 


 
  Neljännen käskyn noudattajana olen päässyt tähän asti.
 Palaan alkuun, Tirkkosen sukuviiri ja Suomen lippu ovat naftaliinissa.

TÄSTÄ ALKAA TUNTEMATON METSÄ
Kompetenssi

Amerikkalainen unelmahattu 

1986 - prokura - sertifikaatti

YEAT
7-kymppinenkin voi
vaihtaa työpaikkaa,
kun tuotteesta ei ole
tarvinnut luopua.Osoite on muuttunut:
http://kleinitar.info/MaireTirkkonen/

Eläkkeelle jäädessäni sain arvonimen "Varhennettu Vanhus" osamaksulla. Otetaan eläkkeestä kuolemaan asti. Muhkeat erorahat pudonneille mepeille.
Käytäntö noudattaa samaa linjaa, kun Pietikäinen putosi eduskunnasta, hän sai 12000 sopeutusrahaa ja samalla hoiti äitiänsä.

Minä sain omaishoidontukea 1070 miinus verot. Minulle maksettiin isältä perittiin takaisin sosiaalilautakunnalle palvelumaksuna. Raha pantiin kiertoon. Selvisin kuitenkin sijoittajien ahneutta rahallisesti 10 vuotta kestäneestä 3 -vuorotyöstä.  Nyt odotan 4. käskyn lupauksen täyttymistä.

Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein. ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: ”jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä”. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan. (Ef. 6:1–4)  

Meillä on kahden isän malli käytössä. 
1. Urpon malli vanhusten hoidossa toteutunut. Herättää vihaa.
2. Orpon malli kieltäytyä huippuviroista kasvattaakseen ja ojentaakseen lapsensa oikealle tielle.

Ei kommentteja: