lauantai 19. huhtikuuta 2014

Riippumaton sydän6:6 Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu. 6:6 Mene laiska myyriäisen tykö, katso hänen menoansa ja opi. 6:6 MEne laisca myyriäisen tygö/ cadzo hänen menoans/ ja opi.
Raamatun käännöksiä vasemmalta oikealle vanhimmasta uusimpaan
Kataisen seuraajavalinta saa väen liikkeelle: Sibeliustalon seinät pullistuvat  
(18.4.2014 18:07)

Facebook teetättää paljon tyhjää työtä. Jokaisella on sormensa pelissä, että yhteyksien käyttö olisi mahdollisimman vaikeaa ja aikaaviepää. Siinäpähän rakentelette kuin pieni poika siskonsa rakentamista katsoessa tokaisi.
- Nakerra, mitä nakerrat.

Muurahaispesässä alkaa olla kuhinaa, josta minulla ei ole muuta havaintoa kuin sananlasku.
- Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu.
Eivät ne ryntäile päämäärättömästi kuin jänikset keväällä.

Full text of "1931 Lausuntaopas" - Internet Archive

https://archive.org/stream/1931Lausuntaopas/1931Lausuntaopas_djvu.txt
Sitä on käytetty monissa opistoissa ja opintokerhoissa johtokirjana jo kolme vuotta, mistä johtuu, ...... Ja isä veti sinne ja emo veti tänne, kireällä jok'ainoa jänne.

Pitkäperjantai Jerusalem 24h oli mahdoton katsoa yhteen menoon vuorokauden ympäri. Odotan sen uusintaa jaettuna sopivan kokoisiin osiin. Kataiselle haetaan seuraajaa. Minkä opin hän meille jätti esimerkillään tuleviksi vuosiksi? Hän ei pessyt kokoomuslaisten jalkoja. Kukaan ei pyytänyt pesemään myös päätä, voidakseen seurata johtajaansa. Loppuhuipennus tapahtuu tuomion julistamisen jälkeen ja Katainen pesee kätensä tehdyistä fantastisista päätöksistä.

Sama toistuu muidenkin puolueiden puheenjohtajavaalissa. SAK:n vallasta ja rahasta on kyse. Viime vaaleissa luopunut julistaa. SAK haluaa nuoren ja naisen. Suuret velkavaalirahat SAK maksoi mukisematta ja valta siirtyy seuraavalle sukupolvelle isän luopuessa ehdokkuudestaan. Lopuksi vielä ilmoittaa kannattavansa Rinteen valintaa uudeksi puheenjohtajaksi.

Tänään on kulunut Äidin syntymästä 100 vuotta. Sain pitää hänet 50 vuotta eikä kukaan meistä jäänyt alaikäisenä holhouksen alle. Enoni oli 8-vuotias, kun mummoni kuoli. Jostakin syystä vanhempieni olisi pitänyt lähteä mukaan rahoittajaksi hänen hankkeisiinsa. Isä oli viisas, eikä enää halunnut ottaa velkaa omakotitalon ostoa varten. Olivathan he tyytyväisiä Tuuspellosta hankkimaansa osakehuoneistoon. 

Kaiken takana oli nainen ja naisen isätön poika. Enon mielestä minun ei olisi pitänyt tulla vanhempieni hoitajaksi. Tulin kuitenkin kyselemättä suvulta lupaa. Loppujen lopuksi eno tuli toisiin aatoksiin siitä, mihinkä häntä oltiin vetämässä mukaan. 
Äidin kuoleman jälkeen näin enon silmissä äidin katseen. Sain lähettää hänelle kiitoskirjeen ennen kuolemaa. Silloin jätin pois runon viimeiset säkeet. Mutta runo kävi toteen kuoltua. Meitä sukulaisia ei kutsuttu hautajaisiin.
Eno oli hyväksikäytetty, hyväuskoinen höynäytettävä, kuitenkin Rakentaja. Hänen kauttaan Äitini saa oman runonsa. "Muistoa Kunnioittaen" sen lausuu runoilija itse.

Lauri Viidan Pispalaa | Elävä arkisto | YLE
 

Vahvuudet

Jokainen voi katsoa taaksepäin, mistä heidän vahvuutensa ovat siirtyneet voimavaraksi tähän päivään. Rikastuminen on vaatinut riistoa. 
- Kyllä ne ovat viisaita, sanoi vanha isäni oman edun tavoittelusta. Tämän perään haikailemme, kun Nalle siirsi rahansa Ruotsiin. Siinä on lyhytsiipisillä pitelemistä, että osakesalkku pysyy otteessa siiven alla. EVVK eikä käy katteeks.

Ei kommentteja: