perjantai 4. huhtikuuta 2014

Perimänsiirto Isoisältä pojantyttärelle

 
Vitas - Opera Number 2 Витас - Опера No2 Latvian-born Russian pop singer 

Päästyäni osalliseksi uudesta verkkokirjoitustaidosta minulle on avautunut Suomi-neidon poliittinen tilanne uudella tavalla. Tältä Lahti näytti astuessani alas junasta tiiliasemalle syksyllä 1966. Asunnon saanti oli vaikeaa. Viisi vuotta mies teki parhaansa vai tekikö? Siitä ei sen enempää.

Palaan tähän päivään, jakovara on muuttunut kestävyysvajeeksi. Kutsutaan Himasen kautta Amerikka apuun unelmineen. Siitä onkin tullut eurooppalainen unelma rajavaltioille Neuvostoliiton hajottua.


Tilattu tutkimus meidän pelastamiseksi muistetaan Kataisen rahallisesta panoksesta "hädässä ystävä tunnetaan", kun on siihen tilaisuus. Toinen muistettava on kaulaliinan värin vaihtuminen. 

VITAS_Opera #2_Russian Version by David Guo_China_"Let Them Talk"_1TVRussia_January 10_2012

tekijä VITASFanArt 

2 vuotta sitten 

38 764 näyttökertaa
Politiikan kehysriihipäätökset leikkauksista lapsilta johtaa vanhuksiin. Vaihdetaan ministereitä silmänlumeeksi. Virkkusen tulo politiikkaan on johtanut kuntauudistukseen. Mikä lie jatko EU -parlamentissä? Viestintävirasto tv -haastatteluissa tuo poliitikkoja esille. Keskustelu on yhtä hengetöntä lähetyksestä toiseen. On saatu aikaan uhon tuloksena Putinin toimenpiteet Krimillä ja rajan läheisyydessä Karjalassa.

Näin on aina eletty ennen sotaa, sodan sytyttyä ja sodan jälkeen. Ihmiset joutuvat jättämään kotiseutunsa ja asettuvat pakolaisleireille. On yhtä pysyvä ilmiö kuin kaatopaikat hyvinvointivaltiossa. Mitään ei opittu evakoiden rakentaessa elämänsä pystymetsään. Rintamamiestilat ja -talot ovat jääneet tyhjilleen kuin Virossa neuvostoaikaan. Huijarit niitä kauppasivat hyväuskoisille ominaan. Tämän saman olen käynyt läpi omassa henkilöhistoriassa. Suvun hallussa pysynyt lapsuuskoti on ryöstön kohteena laillisista toimituksista huolimatta. 


Sen en näe enää johtuvan sodasta, vaan virkamiesten muistin menetyksestä  lainlaatijoina ja allekirjoittajina. Oman edun turvaamiseksi kukaan ei suostu näkemään komukkien hääriessä saadakseen enemmän kuin loppuelämäkseen tarvitsevat.

Isän ja Isoisän toiveet laululinnun ammatitoiveista eivät toteutuneet. Jokainen valitsee itse, mitä haluaa tehdä isona. Kaikki muu on sattuman varassa. 
On mielenkiintoista nähdä, minkä puhemieskisan SAK järjestää. Mitä he tällä kertaa rahoillaan saavat aikaan?

Ei kommentteja: