tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kun olin pikkuinen vielä

Tulimme tutuksi blogilistalta ja jaoimme tietoja. Olemme olleet kirjoittajakursilla Järvenpään taiteilijayhteisössä, mutta eriaikaan. Arvonta antaa luvan linkittää blogia omalla sivulla Villiviinin blogi Kirjoissa kiehtoo paikan historia, aikalaiset ja heidän naapuruus- ja sukulaisuussuhteensa. Mauri Kunnaksen tuntee kaikki.

Itse kirjoitan suvun tarinaa Kuopion korkeudelta. Savo on tunneäidinkieleni. PHNetin nurkkauutisten kautta peilaan historiaa. Muistan vanhempieni osallistuneen Mannerheimin radiohautajaisiin samalla arvokkuudella kuin sodan jälkeen oli tapana surureunaisen kirjeen saatuaan. 
68 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1946: Mannerheim erosi Suomen tasavallan presidentin toimesta.

Englannin kuningatar lyö laudalta jo Kekkosen pitkäikäisimmästä hallituskaudesta. Kuningattarella ja Kekkosella on sama ominaisuus kohdata kansaa. Miehet eivät vain ole kuroneet kiinni naisten pitkää ikää, vaan luopuvat leikistä lääkärin määräyksestä. 

39 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1975: Kuningatar Elisabet II löi Charlie Chaplinin ritariksi.

Vielä tähän yksi nurkkauutinen mahtuu. Ukrainan tilannetta seuraavat Koivistotkin "sydän kylmänä". Ensiviikoksi katsottavaa kynän kanssa.

Alice Sommer Herz - Kaikki on lahjaa

Alice Sommer Herz - Kaikki on lahjaaÄskettäin 110-vuotiaana kuollut Alice Sommer-Herz (1903-2014) oli tiettävästi vanhin juutalaisten joukkomurhasta selviytynyt. Dokumentissa tapaamme pianistin 98 vuoden ikäisenä. O: Christopher Nupen.

 

 

 

Ei kommentteja: