keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Säädetty laki ja säätämätön

Hyvä Wikipedian lukija: "Taataksemme riippumattomuutemme emme koskaan tule näyttämään mainoksia. Emme ota vastaan valtioiden tukea. Pysymme toiminnassa keskimäärin 15 € kokoisilla lahjoituksilla. Nyt me pyydämme apua. Jos jokainen tätä lukeva lahjoittaisi 2 €, varainkeruumme olisi ohi yhdessä tunnissa."  

88 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)

PHNetin nurkkauutinen muutama päivä sitten julkaisi uutisen säädetystä asunto-osakeyhtiölaista. Tänään on vuorossa Suomen presidentin valinta 1994. Luen siitä tarkemmin Wikipediasta enhän ollut aikanaan erikoisen kiinnostunut, kuka milloinkin oli ollut tai tullut valituksi lumivallin päällä mainostaulussa poseeraavista ehdokkaista. Kiipesin vallille ja puhdistin lumen jokaisen ehdokkaan kuvan päältä. 

20 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)


Suomi-neito eli omaa elämäänsä ja minä omaishoitajan arkea takana jo kolme vuotta, josta oli kertynyt 5.4 x 3 = 16,2 työaikalakia noudattavan hoitajan miestyövuotta.  Jokainen sovelsi asunto-osakeyhtiölakia mieleisellään tavalla ja rahasti mitä kummallisimmilla syillä vanhaa isää siitä, että hoidin hänen talouttaan joka päivä omaishoitajan statuksella. 
Presidentti puheessaan vetosi omaisten velvollisuuteen huolehtia sotaveteraaneistaan. Sotatraumoillaan jokainen rakasti lähimmäisiään.

Joulun -94 muistan aina, kuinka minusta tuli syöpälapsen mummo. Digijoulusta alkoi SINUN JOULUSI. Tuskin Suomen Turku oli ehtinyt julistamaan joulurauhan, kun ohjelmassa kerrattiin rauhannobelistin kiireitä. Jouluaamun jumalanpalveluksen korvasi sinisellä taustalla valkoinen teksti - SINUN JOULUSI. Yhtään kertaa sen jälkeen en ole osallistunut jumalanpalvelukseen jouluaamuna. Se on poispyyhkäisty mielestäni.

Mandela opetti eniten Ahtisaarta ja Ahtisaari presidenttinä on opettanut minua sodan sukupolven edustajaa estäen lainvahvistajana sukupolvenvaihdoksen vanhempien jälkeen. Muuten en voi tulkita aikaa joulusta 1990 - pääsiäiseen 2000. Kenelläkään ei ole tilanne hallinassa, kun piäsnuatikat ovat neljännen käskyn selitysosan varassa. 

Omaishoitajana noudatin neljättä käskyä. "Kunnioita isääsi ja äitiäsi." Siitäkin huolimatta, ettei sosiaalijohtajan isä vielä silloin tarvinnut hoitajaa. Minun isän ja hänen isän hoitamisella ei ollut mitään tekoa keskenään. Sosiaalijohtaja käytti valtaa omaksi edukseen. Hän oli neljännen käskyn selitysosan varassa meidän asioiden hoitajana.
Kaikki eivät tunne käskyjä eikä varsinkaan minkä lain alaisina ovat toimissaan. 

Niinistö: Onnea Lastensairaala-hankkeelle
MTV3.fi - Ti 4.2.
 Selitysosa antaa luvan ääneen ihmetellä huonoa asioiden hoitoa, mutta kieltää menemästä mukaan pahantekoon. Kun käskyt unohtuvat seuraa siitä kapinointia. Tämä huoli oli presidentin  valtionpäivien avajaispuheessa 2014. 
"Presidentti Niinistö varoittaa "elämänerojen" kasvusta: lisää kansannousuja."

 "Talouden madonluvut" syklinä käyvät kaikkien vaiheiden jälkeen toteen neljän presidentin aikana. Sitten aloitetaan alusta. 

Ei kommentteja: