sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Hautausmaan ykkösvaihe

29 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1985: Suomessa alkoivat ns. sokeripalarokotukset poliota vastaan.

PHNetin nurkkauutinen palauttaa minut päivään, jolloin sokeripalat oli aseteltu tarjottimelle otettavaksi kuin maistiaiset tikun nenässä. Jos olisin tiennyt sen, minkä maistiasten jälkeen sain tuntea, en olisi noudattanut rokotekokeilua. Sairastuin sokerista melkein työkyvyttömäksi. Pallea turposi pienestäkin vesitilkasta ja jaloista hävisi lihasvoima. 
Tämän päivän oireilulle on pohjat vuodesta 1985, lisättynä molempiin polviin kohdistuneet tapaturmat. Borreliatulehdus lisäsi polvien kipua ja minusta tuli apua hakiessani kulunut, vanha akka 50 v. 
Uupumus unenpuuttesta on häviämässä CPAP:in avulla. Kaikki muu on sairauskertomuksissani kirjoitettuna näkyviin ja tulevaisuudenkin ennuste. Lopullinen kuolinsyy ja päivä ei vielä ole lyöty lukkoon kuolinilmoituksella. Zombina tässä kuljen tietäni taaksepäin. Sikapiikistä kieltäydyn, vaikka hengitysliitto, kaupunki ja rokotefirma siitä ovat muistuttaneet 2 kertaa.  

 - Syö loppuikäsi rautaa, sinä tarvitset sitä, huusi puhelinlääkäri silloin, kun raudan syönti ei poistanut anemiaa. Söin mielitekoon puhdistettua savea ja raakaa kukkakaalia.
- Olen sairastunut, menen lääkäriin. Anemian syy löytyi ja poistettiin enkä sen jälkeen ole tarvinnut rautapillereitä.

Nykyinen hoito ei ole kellään hanskassa. Olen turvautunut hautausmaan kakkosvaiheeseen neljällä pillerillä päivässä. Jospa vielä kerran hakeutuisin terveyskeskukseen  tutkittuna kaikista oireista geenivirheineen, joita ei tarvitse uudelleen tutkia. 
Mikä kerran keksitään, sitä aina epäillään. Vaikea potilas on aina vaikea potilas omaishoitajanakin. Silloin omaishoitajat säästivät 8 miljardia mummonmarkkaa hoitaessaan omaisensa kotona. Tämän päivän säästöksi on laskettu 3,3 miljardia eikä se vielä riitä. Ei puhuta n. 300 000 omaishoitajasta. Määrä on vähentynyt 60 000 laitoskuntoiseen hoidettavaan ja 40 000 tukea saavaan hoitajaan. Kaikki miljardit ovat käsittämättömiä lukuja. Muuntokertoimena 6 mummonmarkkoina 8 miljardia kasvaa 24 miljadiksi euroksi. Tänään on toiset laskijat ja pienemmät miljardit. Eikä mikään muutu miksikään.

YuoTube on tämän päivän kaveri. Käytetty kone vanheni enkä koskaan sillä soittanut mitään. Viimeisillä versioilla voisin laulaa karakoessa kuullen oikeata ääntämistä alkuperäiskielellä. Saksaa savoksi ja englantia jollakin murrekorostuksella teki minusta munkkilatinistin. Käsinkirjoitettu teksti on pian arvossa arvaamattomassa. Mitä on postin kantama kirje naisen käsialalla? Ystävänpäivätervehdykset menevät uusiksi.

Frank Sinatra, My Way, With Lyrics

9 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
2005: YouTube perustettiin.
Mummon orava Tuuspellon pihapuissa viihdytti äitiä viimeisenä keväänä.

Orava näyttäytyy silloin tällöin ja silloin sillä on kerrottavaa.

Tänään lauletaan karaokessa  eikä se ole kielikysymys.

Ei kommentteja: