tiistai 28. tammikuuta 2014

Velat saataviksi

 Маша и Медведь - Витамин роста (Masha and the Bear - The miracle grow)

Hilkka Ahde Novalle: ”Luonnehäiriöiset ihmiset yrittävät viedä huomion pois kiusaamisasiasta”

Radiopsykiatrini vastaanotolla sain vastauksen kysymykseeni.
- Mikä meidät tekee hulluksi? Se on sanojen kaksois-, kolmoismerkitys. Puhutaan toista, tarkoitetaan toista sanoilla. Kun siihen liittyy vielä kehonkieli, se onkin tehnyt minut varsinkin hulluksi.
Nukkumaan käydessä en silloin ajatellut Eeva Kilven sanoin huomisesta, vaan vatsaa poltti kuin tulessa. Pähkäilin, mitä teen palvelukeskuksen johtajan kanssa. 
Hän alkoi puhua työpaikalla saaneensa minulta erikoispalvelua, kun oli saanut olla alasti hieronnassa. Kovin oli aviolliset kokemukset jääneet esileikin asteelle, jos hän kuvitteli hierontaa muuksi kuin laillistetun hierojan tuotteeksi. Asia eteni niin pitkälle, että hän tälläytyi istumaan oven taakse tyhjässä talossa, kun minulla oli miesasiakas. Hän oli tuttu jo naapurikunnan uimahallilla käydessään hieronnassa.

Tiesin ulko-oven olevan lukossa klo 17.00, mutta yrittäjän työaika ei mahdu talon aukioloaikaan. Asiakas tuli sovitusti. Ennen aloittamista kävi mielessä ajatus aukaista ovi ja katsoa, onko aula tyhjä. Luovuin kuitenkin ajatuksesta, tiesinhän talon tavat.
Seuraavan kerran avatessani oven siellä odotti yllätys. Johtaja oli siirtänyt kahvion pöydän lähelle ovea. Hän halusi tulla nähdyksi, kun virkkoi mahtipontisesti.
- Tässä oli hyvä tehdä työtä... ja kuunnella, mitä työhuoneessa oli puhuttu.

Keräsin helmat ja hameet humisten poistuin talosta takakautta. Olin suuttunut typerän johtajan käytöksestä. Ajattelin kannatusyhdistyksen osuutta ylläpitämässään laitoksessa. Näitä pähkäillessä närästi ja sitten helpotti. Minulle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin sanoa vuokrasopimus irti ja lähteä viheliäisestä hierontakopista.
Kuukauden irtisanomisajan viivyin vielä talossa. 

Johtaja kävi ulkomailla. Herpes huulessa hän istui kahvion pöydässä päivällä. Illalla talonmies oli toimittanut hänet sairaalaan sekopäisenä. Matkalla saatu tartunta oli puhjennut keuhkokuumeena. Clamydia keuhkoissa kesti parantua aikansa. Se niistä matkamuistoista, kun joka paikkaan nokkansa työntää. Lehtikirjoituksella hän muisti vielä Lämmöllä. "Kissa elää kiitoksella, koira pään silityksellä." Se sanonta ei sopinut minuun, mutta seuraavaan naisjohtajaan kuitenkin. Siitä sitten toisen kerran. Ahde: Seksiväite on lavastettu.

Pääministeri sai mielestään oikeansuuntaisen päätöksen nähtyään samaa unta ruususen kanssa. Sehän on 15 yön painajanainen, kun aamulla ei tiedä missä herää. Se on suurempi painajainen, jos joku horisko näkee luvatonta unta työpaikallaan ja alkaa niitä levittelemään tosina. Nyt se on saanut kivitystuomionsa ja työyhteisö sakkonsa. Onko alkamassa uusi aika naisten kivitystuomioiden kääntyessä miestä vastaan.
Eroottinen hautausmaa parvekkeella muistuttaa. "Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä."
Papilla ja psykiatrilla on yhteinen näkemys, mikä meidät tekee hulluksi. Siitä tulee draamaa.

PHNetin nurkkauutiset luen tämän päivän valossa, mitä tutkijat ovat tuoneet päivänvaloon. Presidentti Koivisto saa synninpäästön pitäessään Viron itsenäistymistä heidän omana asiana. Hänen oli elettävä Neuvostoliiton odotusten mukaan. Tämä lähihistoriasta.
32 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1982: Mauno Koivisto astui tasavallan presidentin toimeen 

Suomi-neidon itsenästymisen laskevat valkoiset voitokseen punaisten tappioksi. Tässä valheessa olen elänyt 50 -vuotiaaksi tietämättäni syyllisyytä ennen syntymääni käytyihin kahinoihin. Nyt voin sanoa, etten ole voinut paljoa vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen hyvinvointivaltion murentuessa. Syitä on sysissä ja sepissä, musta kylki kummallakin.
96 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia
1918: Suomen sisällissota alkoi 

Isän kuoltua perinnönjakoon sovellettii samaa käytäntöä, mitä valkoinen mies toteutti ottaessaan intiaanien asumisalueet. Petolliset kukkaronvartijat saavat toimillaan muukalaisille hautausmaan lapsuuskodin uimarannassa. 
- Maaoikeushan sen kuntauudistuksen aluejaon viimekädessä päättää. Sitä odotellessa paljon on aihetta lauluun. 

Ei kommentteja: