maanantai 6. tammikuuta 2014

Tie Vihtaniemeen 2

Jumalanpalvelus 6.1.2014

Kauneimmat Joululaulut-messu Nastolan kirkossa.Saarna Anne-Maria Rämö. Avustava pappi kirkkoherra Matti Piispanen Lumos-kvartetti, joht. Markus Tikkanen kanttori Sannamaria Salli ja Urkuri Lauri Palo. 

"Kohta alkaa se porukka olemaan haudassa joka näitä katsoo. No sitten varmaan nähdään islamilainen vastaava, kun se porukka vaan tuntuu kasvavan suomessa." 

Kauneimmat joululaulut vielä kerran.

YLE Radio 1 09.05 - 09.55
Adam: O helga natt (Jussi Björling ja Tukholman kuninkaallisen oopperan ork./Nils Grevillius). Gruber: Stille Nacht, heilige Nacht (Anne Sofie von Otter ja soitinyhtye). Kansansäv.: Heinillä härkien kaukalon (YL/Matti Hyökki). Kansansäv.: Oi sä riemuisa (Karita Mattila, Kalevi Kiviniemi ja Markku Krohnt). Kansansäv.: Süsser die Glocken nie klingen (Peter Schreier sekä Leipzigin Tuomas-kuoro ja Dresdenin valtionork./Hans-Joachim Rotzsch). Nordqvist: Jul, jul, strålande jul (Orphei Drängar/Cecilia Rydinger-Alin). Kaski: Mökit nukkuu lumiset (Tapiolan kuoro/Kari Ala-Pöllänen). Ranta: Taas kaikki kauniit muistot (Jorma Hynninen ja Ilkka Paananen). Maasalo: Joulun kellot (RKK/Timo Nuoranne sekä Ville Urponen). Sibelius: En etsi valtaa, loistoa (Lilli Paasikivi ja Jyväskylä Sinfonia/Ulf Söderblom). Sibelius: On hanget korkeat, nietokset (Kim Borg ja Arne Bertelsen). Tuntematon: Tuo armon valkokyyhky (Oulun Madetojan lukion kuoro/Markku Jounela). P.J. Hannikainen: Tuikkikaa, oi joulun tähtöset (Soile Isokoski ja Finlandia Sinfonietta/Ilkka Kuusisto). Tuntematon: Maa on niin kaunis (Lumen Valo).


10.00

Omituinen sekoitus estradiviihdettä, gameshowta ja sketsiviihdettä. Studioyleisöllä on mahdollisuus voittaa rahaa, kunhan pokka pitää. Tuotanto: Story Of Sports Oy / Yle Viihde. Pokerinaamat yhdistävät koko perheen sketsiohjelmallaan. Tätä häpeää kannan "Kesäpäivästä Kangasalla" muunneluilla sanoilla lähtien. Mitään muuta runoutta en ollut kuullut tiettömän taipaleen takana sodan jälkeen. Tänä jouluna voin yhtyä rallatukseen "joulupukki hirtettynä riippuu kuusen oksalla". Meidän päättäjät ja edunvalvojat ovat lukion käyneitä eivätkä millään pysty parempaan millään tasolla.

Mies se tulee räkänokastakin vaan ei tyhjän naurajasta.(Kalevalaisesta runoudesta)

"Ei lapsi lapsi ole vaan lapsenlapsi vasta lapsi on."
Lapsenlapsi on Talvityttö.  Omista lapsista en muista, kuinka he asiansa järjestivät aikanaan. Itselläni lähdöt ovat olleet vaikeita, mutta on ollut lähdettävä. Isä hoputti aitan ovella, kun en enää tahtonut mennä kouluun. Kesätyttö on ollut edelläkävijä. Katsoi maailman ruhonjuuritasolta asunnottomien asuntolassa valmistuessaan lähihoitajaksi. Se ei kuitenkaan muuttanut käsitystä, mitä tekee isona. Mummo on tarvinnut voimautua, että pysyy menossa mukana.

Syksyllä 1963 lähdin Helsinkiin valmistuakseni ammattiin. Ei tullut opettajaa, hyvä niin, sillä en olisi tehnyt, sitä mitä olen tehnyt. Eläkeviran hoitaminen olisi sivuuttanut omaishoitajuuden. 
Talvityttö on samassa tilanteessa. On hoitanut koulunsa ja työnsä mallikkaasti ja nyt aloittaa Helsingissä opiskelun ammattia varten, ei koulua vaan elämää varten. Siitä minä iloitsen ja toivotan onnea uudessa elämän vaiheessa.

Joulu ilman mummoja ja vaaria ei tunnu joululta. Vielä tänä jouluna kävimme yhdessä hautausmaalla sytyttämässä kynttilöitä, Lautsillekin, tytön muistaessa Hyvinkään yön tapahtumia.

Mariinski II:n avajaisgaala | Tv

Pietarin huippumodernin Mariinski II -teatterin upea avajaisgaala nähdään tekstitettynä uusintana. Valeri Gergijevin johdolla esiintyvät mm. Anna Netrebko, Olga Borodina, Plácido Domingo ja tähtitanssijat.Selostus Lauri Itäkannas. 


Radiokuuluttaja korjaa eilen tekemiään virheitä. Aurinko ei nouse eikä laske tänään Utsjoella. Urho Kekkosen kansallispuistossa kaamos päättyy tänään. On jouluaatto Venäjällä. Katsoin avajaisgaalan alkua ja toden totta Putinin puhe on tekstitetty. Minulla on muuta tekemistä, muistella kynä kädessä uusintana esitettyä avajaisgaalaa ja kapellimestarin syntymäpäivää. #prosit2014.
Tientekoa Vihtaniemeen muistelen myöhemmin. Se on tallessa YEAT:n näyttökansiossa: HYVÄKSYTTY.


Maailma ei ollut puolellani silloin eikä sen jälkeen presidentti Ahtisaaren aikana. Hänen allekirjoituksensa vahvisti lain: IKÄ 61/64 vuotta ehdoton, TYÖHISTORIA yrittäjänä, sotakorvauksien maksajille ja heidän jälkeläisilleen ei ollut kertynyt. Projektikoulutusta järjestettiin sukupolvenvaihdoksesta, mutta tämä laki on kuin karhun pihkatappi, joka estää elämän jatkuvuuden.


Sain joululahjaksi kirjan Tarja Halonen paremman maailman puolesta Hannu Lehtilä. Liippaa läheltä aikaa omaishoitajana 1.1.1991 - 6.2.2000 ja sen jälkeen tähän päivään asti. Hakiessani kipulääkettä apteekista, siellä ilmoitettiin.
- Lääke on loppunut tukusta. Olen varautunut tilanteen varalle. Poliosokerin jälkeen tyydytin mielitekoa syömällä puhdistettua savea. Raudanpuutos hoidettiin leikkauksella ja meteoriittikivellä. Yhtään rautapilleriä en ole syönyt sen jälkeen. 


Borrelioosikivut hävisivät antibioottitiputuksella vähäksi aikaa. Palasivat kuitenkin ja siihen olen syönyt kipulääkettä. Varauduin kuitenkin lääkkeen loppumiseen ja ostin pillereinä vanhaa hautausmaata. Uskon sen auttavan siinä missä arvauskeskuksen kipulääkkeet uusine sivuvaikutuksineen. 


Aika entinen ei koskaan palaa kuin suomensukuisille kielivähemmistöille. On pysähdyksen aika, talouden madonlukujen sykli on päättymässä. Minulla on muuta tekemistä kulttuurin käyttäjänä. Se viihdyttää kuin virsi, jota lapsena laulettiin.


1989: Äiti Teresa saapui Kalkuttaan aloittaakseen työnsä Intian köyhien ja sairaiden parissa.

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten 
Viime päivien vetovoima kiskoo Tuusniemeä kohti Floridaa. 29.1.2015

Ei kommentteja: